19/06/2017

Ανακοίνωση Ημερίδων


«ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΩΣΤΑ – ΑΞΙΟΠΟΙΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ» – Ημερίδες για τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ/ΤΕΙ


Στόχος του δωρεάν προγράμματος «Σπουδάζω Σωστά – Αξιοποιώ το Χρόνο μου» είναι να υποστηρίξει τους φοιτητές ώστε να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βγουν στην αγορά εργασίας σωστά προετοιμασμένοι.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο γίνεται για 3η συνεχή χρονιά, παρέχει απαντήσεις σε ερωτήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των σπουδών, φέρνει σε επαφή φοιτητές με ομάδες από άλλα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού,  δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών και πρακτικής εξάσκησης, αλλά και για τη συνέχιση των σπουδών.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ομαδοποιούμε τους φοιτητές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της σχολής που πρόκειται να φοιτήσουν και για κάθε ομάδα γίνονται δύο ημερίδες.

Στην πρώτη ημερίδα, πριν την έναρξη της φοίτησης, δίνουμε πρακτικές συμβουλές για όσα πρέπει να προσέχουν, αλλά και να αποφεύγουν, τη μέθοδο τήρησης σημειώσεων από προφορικές παραδόσεις, τον τρόπο μελέτης και προετοιμασίας και τον τρόπο εκτέλεσης ομαδικών εργασιών.

Στη δεύτερη ημερίδα, δύο μήνες μετά την έναρξη της φοίτησης, συζητούνται πρακτικά θέματα που προέκυψαν μετά από την επαφή των φοιτητών με τη σχολή και τους καθηγητές τους.

Παράλληλα γίνεται σημαντική προπάθεια σύνδεσης των σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανάγκη στη χώρα μας. Έτσι, σε επιλεγμένους σπουδαστές που επιθυμούν να εστιάσουν τις σπουδές τους σε συγκεκριμένα αντικείμενα, θα παρέχουμε τεχνική υποστήριξη, δικτύωση και στενή συμβουλευτική παρακολούθηση καθόλη την περίοδο των σπουδών.

Οι δωρεάν αυτές ημερίδες έρχονται από φέτος και στη Ραφήνα, μέσα από τη συνεργασία του φροντηστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ ή στο email του Ανδρέα Βασιλόπουλου vassilopoulos@avassilopoulos.gr

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος