Αρ.Πρωτ.: BA33840717

Πικέρμι, 19/07/2017

Προς: Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου

Υπόψη: Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς


Θέμα: Πρόταση τουριστικής προώθησης Ραφήνας-Πικερμίου και αξιοποίησης των διερχομένων τουριστών 


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με δεδομένο ότι η τουριστική προβολή, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τον Δήμο και τις τοπικές επιχειρήσεις, επικοινωνώ μαζί σας ορισμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των διερχόμενων τουριστών και την τουριστική προώθηση της περιοχής μας. Από το 2016, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και μέλη της ομάδας μας, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα «τουριστικής προβολής και αξιοποίησης» με σειρά δωρεάν δράσεων και ενεργειών.

Αρχικά καταγράψαμε τα φυσικά και πολιτισμικά τουριστικά αποθέματα της περιοχής και τις τοπικές επιχειρήσεις και φορείς. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε και κυκλοφορήσαμε τον έντυπο «τουριστικό οδηγό πόλης» ο οποίος διανέμεται κάθε έτος δωρεάν σε 25.000 ανάτυπα. Φέτος εγκαινιάζουμε το τουριστικό πόρταλ «www.rpguide.gr» με ενσωματωμένο τον «επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων» σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ρώσικα. Παράλληλα, σε μερικές ημέρες ξεκινάμε ένα πρόγραμμα παρουσίασης των επιχειρήσεων, με συνεργείο φωτογράφησης και ψηφιακή καταγραφή των χαρακτηριστικών τους.

Με βάση τα παραπάνω και γνώμονα την κοινή επιδίωξη όλων μας να βοηθήσουμε το Δήμο και την πόλη μας, θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας στα παρακάτω, φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:

  1. Διανομή του έντυπου τουριστικού οδηγού πόλης μέσα από κατάλληλα σημεία που εσείς θα μας επιδείξετε. Το κόστος ανατύπωσης θα το αναλάβουμε εμείς.
  2. Ψηφιακή εκτύπωση του τουριστικού οδηγού πόλης σε μεγάλη διάσταση, για ανάρτηση στις μεγάλες μεταλλικές ταμπέλες που ενδεχομένως διαθέτει ο Δήμος.
  3. Σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κατεβάζουν τον τουριστικό οδηγό πόλης σε ψηφιακή μορφή pdf, πριν φτάσουν στην πόλη μας.
  4. Ενσωμάτωση του τουριστικού portal στα info kiosks που διαθέτετε. Τεχνικός μας μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν και να τα θέσει σε λειτουργία.
  5. Ενσωμάτωση ή σύνδεσμος του τουριστικού portal στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Τεχνικός μας μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν και να τα θέσει σε λειτουργία.

Περιμένουμε τις σκέψεις σας για τα ανωτέρω.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος