Αρ.Πρωτ.: ΒΑ33900717

Πικέρμι, 25/07/2017

Προς: Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Υπόψη: Δημάρχου κ. Μπουρνούς Ευάγγελου, Γενικού Γραμματέα κ. Πιστικίδη Βασίλη (Κοιν. Δημοτικοί Σύμβουλοι Ραφήνας-Πικερμίου)


Θέμα: Απαράδεκτη εικόνα της ιστοσελίδας του Δήμου μας και προβλήματα επί των διαδικασιών ανάθεσης που ακολουθήθηκαν


Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, έχουν περάσει 30 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Το θέμα της ανυπαρξίας ιστοσελίδας του Δήμου και αποτυχίας για δημιουργία μίας σύγχρονης ιστοσελίδας, όπως λειτουργεί σχεδόν στο σύνολο των Δήμων της χώρας μας, έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής μας, καθότι είναι εργαλείο για τον πολίτη, μέσο τουριστικής ανάπτυξης – προβολής, αλλά και μοχλός στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Επιπροσθέτως, αποτελεί την ηλεκτρονική «εικόνα» του Δήμου μας και το σημείο επίσημης πληροφόρησης δημοτών, επισκεπτών και τουριστών. Συνεπώς τα μεγάλα διαστήματα χωρίς ιστοσελίδα δεν επιτρέπονται. Ακόμη περισσότερο όμως δεν επιτρέπεται μία ιστοσελίδα με πολλά σημεία χωρίς καθόλου περιεχόμενο ή με ελλιπέστατο περιεχόμενο, μία ιστοσελίδα που για περισσότερο από 12 μήνες, δίνει μία εντελώς λάθος εικόνα για τον Δήμο μας.

Ο τρόπος χειρισμού του θέματος από την Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, όπως αναλυτικά περιγράφεται και στην παρούσα μελέτη που επισυνάπτεται, περιλαμβάνει σωρεία λανθασμένων κινήσεων, καθυστερήσεων, μη αποδοχής δωρεάς για κατασκευή δωρεάν ιστοσελίδας, αλλά και δύο απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία, περίπου 25.000€ έκαστη, χωρίς τελικά να έχει μέχρι σήμερα ο Δήμος μας αποκτήσει μία σωστή ιστοσελίδα.

Εκτός από τα στοιχεία και τις εικόνες που παραθέτει η παρακάτω σύντομη μελέτη, μπορείτε να διαπιστώσετε εύκολα τα προβλήματα, επισκεπτόμενοι τον επίσημο διαδικτυακό τόπο Ραφήνας-Πικερμίου στη διεύθυνση www.rafina-pikermi.gr.

Κύριοι, παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μου επί αυτών.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος