Πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου για τη θέση-λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Ραφήνας

Αρ.Πρωτ.: BA 2912/0817

Πικέρμι, 18/08/2017

Προς: Διοίκηση Εμπόρων & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών


Θέμα: Πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου για τη θέση-λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Ραφήνας


Από τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, ημέρα πρώτης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην οδό Σουκατζίδη, όλα τα προβλήματα που είχαν τεθεί κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τους εκπροσώπους των εμπόρων, επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη. Παρατηρείται δυσκολία στην μετακίνηση των φορτηγών και στην τροφοδοσία των πάγκων και μεγάλη αντίδραση από τους κατοίκους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν στους ανηφορικούς δρόμους.

Με βάση τα αποδεδειγμένα από την πράξη πλέον προβλήματα, διαμορφώσαμε μία πρόταση με στόχο τη διευκόλυνση τόσο των κατοίκων του Δήμου μας, όσο και των εμπόρων.

Η πρόταση αυτή, όπως παρουσιάστηκε στα προεδρεία και τους εκπροσώπους εμπόρων της λαϊκής αγοράς της Ραφήνας, στην εκκλησία της Παντοβασίλισσας, αλλά και δειγματοληπτικά σε κατοίκους της Ραφήνας, κρίνεται ικανοποιητική, με ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο όχλησης και εξυπηρετεί άπαντες.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

  • Για τους μήνες Οκτώβριο έως και Απρίλιο (7 μήνες) προτείνουμε τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στο παρκινγκ στην κεντρική πλαζ Ραφήνας. Ο χώρος αυτός ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος και δεν χρησιμοποιείται καθόλου κατά τους μήνες αυτούς.
  • Για τους μήνες Μάιο έως και Σεπτέμβριο (5 μήνες) προτείνουμε την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό Προύσσης. Για τους μήνες αυτούς θεωρούμε σωστό και λογικό να παρέχουμε σε όλους τους κατοίκους της οδού Προύσσης που έχουν την λαϊκή αγορά εμπρός από τις κατοικίες τους (υπολογίζονται στις 30 οικογένειες), να εκδώσουμε μία κάρτα με την οποία, ως αντισταθμιστικό όφελος θα λαμβάνουν έκπτωση 30% σε όλα τα προϊόντα. Τη διαδικασία και το κόστος εκτύπωσης της πλαστικής κάρτας, για να μην υπάρξει οικονομική επιβάρυνση, τα αναλαμβάνω εγώ προσωπικά.

Από τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς Ραφήνας χρειαζόμαστε τη διαβεβαίωση:

1) ότι ο χώρος του παρκινγκ στην κεντρική πλαζ Ραφήνας είναι κατάλληλος και ότι δεν θα γίνονται φθορές από τη λαϊκή αγορά,
2) ότι δεσμεύονται να δίνουν κάθε Δευτέρα, μετά το κλείσιμο της λαϊκής αγοράς, προϊόντα στην εκκλησία της Παντοβασίλισσας, ενισχύοντας έτσι το καθημερινό συσσίτιο που παρέχει στους άπορους της Ραφήνας,
3) ότι μπορούν και δέχονται να παρέχουν έκπτωση 30% σε όλους τους κατοίκους της οδού Προύσσης, με επίδειξη της σχετικής πλαστικής κάρτας που θα εκδοθεί σε εκείνους που εμποδίζονται από τη λαϊκή αγορά.

Μετά τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των εμπόρων της λαϊκής αγοράς, δεσμεύομαι να συντάξω ολοκληρωμένη πρόταση την οποία θα υποβάλλουμε και θα συζητήσουμε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας (ιδιοκτήτη του παρκινγκ στην πλαζ), και μετέπειτα με τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας.

Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων μερών μπορούμε να καταλήξουμε σε μία λύση που θα εξυπηρετεί τον κόσμο, τους εμπόρους και την περιοχή μας γενικότερα.

Ανδρέας Βασιλόπουλος