Αρ.Πρωτ.: OTA34160318 

Πικέρμι, 16/03/2018

Προς: Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Δήμαρχο κ. Μπουρνούς, Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Υπεύθυνο Κυνοκομείου


Θέμα: Διαχείριση αδέσποτων ζώων Ραφήνας – Πικερμίου με τη συμβολή της ομάδας μας


Επειδή το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων διαρκώς διογκώνεται και επειδή πλησιάζει η θερινή περίοδος που θα αυξήσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, είναι επιτακτική η ανάγκη σωστής διαχείρισης και υιοθεσίας των αδέσποτων που ήδη φιλοξενούνται στο κυνοκομείο που διατηρεί ο Δήμος και είναι ήδη υπεράριθμα.

Στην από 19/07/2017 επιστολή μας (αρ. πρωτ. 8488) ζητήσαμε, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τη συνεργασία του Δήμου, των αρμόδιων υπηρεσιών και των υπευθύνων του κυνοκομείου, ώστε να μπορέσουμε να καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά των αδέσποτων ζώων, να τα οργανώσουμε και αξιοποιώντας την  πλατφόρμα GetAPet να τα προβάλουμε προς υιοθεσία. Επίσης η δράση μας αυτή θα επέτρεπε στον Δήμο μας να αποκτήσει και ένα οργανωμένο ψηφιακό μητρώο αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς, οκτώ μήνες μετά, παρά την προσωπική συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, τις επανειλημμένες επισκέψεις συνεργατών μας στους αρμόδιους υπαλλήλους του κυνοκομείου και τις επικοινωνίες με άτομα τις φιλοζωικής «Πήγασος», δεν κατέστη δυνατή ούτε η συγκέντρωση στοιχείων, ούτε η παροχή πρόσβασης στους συνεργάτες μου για να πραγματοποιήσουν τις σχετικές ενέργειες.

Ελπίζοντας ακόμα σε μία πραγματική διάθεση συνεργασίας για την πρόοδο του Δήμου μας, παρακαλώ για τις ενέργειες σας και παραμένω μαζί με τους συνεργάτες μου στη διάθεση σας, ώστε να βοηθήσουμε με το βέλτιστο τρόπο τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος