Αρ.Πρωτ.: OTA34260418

Πικέρμι, 20/04/2018

Προς: Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, Ανεξάρτητη Αρχή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Υπόψη: κ. Αντώνη Παυλίδη


Θέμα: Αίτημα διαμεσολάβησης για θεσμική εκτροπή Δημάρχου και απαξίωση θεσμού Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης


Αξιότιμε κ. Παυλίδη,

Αναγκάζομαι να καταφύγω σε εσάς, ως ανεξάρτητη αρχή διαμεσολάβησης για θέματα κακοδιοίκησης που άπτονται του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Το πρώτο θέμα που θέλω να θέσω υπόψη σας, θεωρώ ότι το αντιμετωπίζουν και άλλοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, είναι ότι ο κ. Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, απαντά στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων με ψεύδη και ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα σε σχετικό μου ερώτημα στο χρόνο ερωτήσεων κατά τη 14η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/04/2018, ο κ. Δήμαρχος απάντησε με σαφήνεια ότι ο Δήμος μας έχει διαθέσει στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σε εσάς δηλαδή, γραφείο, email, τηλέφωνο και ότι αυτά είναι διαθέσιμα σε κάθε Δημότη μας. Μάλιστα στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση (13η στις 17/04/2018) ο κ. Δήμαρχος αντί να μου απαντήσει στις ερωτήσεις περί ύπαρξης γραφείου του Συμπαραστάτη, με παρέπεμψε να αναζητήσω τις απαντήσεις από εσάς, λέγοντας «γιατί να απαντήσω εγώ γι αυτόν». Τα λεγόμενά του κ. Δημάρχου μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε από τις κάμερες των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, αλλά και από τα σχετικά απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης αυτής, τα οποία μπορώ και να σας διαθέσω.

Όπως όμως διαπίστωσα μετά και  τη σημερινή προσωπική μας επικοινωνία, έως σήμερα δεν έχετε λάβει ούτε γραφειακό χώρο, ούτε σας έχει χορηγηθεί υπηρεσιακό email για να επικοινωνούν οι δημότες μας με το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη». Μάλιστα σε σημερινή μου επικοινωνία με τη γραμματεία του Δημάρχου και το γραφείο υποδοχής Δημοτών στο Δημαρχείο, ουδείς μπόρεσε να με κατατοπίσει σχετικά.

Κύριε Παυλίδη, όπως καταλαβαίνετε, το να απαντά ο κ. Δήμαρχος στις ερωτήσεις που γίνονται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, με ανακρίβειες ή ψεύδη αποτελεί μείζον θεσμικό θέμα, το οποίο εκτός από το ότι υποβαθμίζει το κύρος του ιδίου του κ. Μπουρνούς, καθιστά λίαν προβληματική και αναποτελεσματική τη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Εκτός αν ο Δήμαρχος θεωρεί το χώρο του κυλικείου του Πνευματικού Κέντρου ως χώρο αντάξιο του θεσμού σας.

Και αυτό ακριβώς, είναι Ττο δεύτερο θέμα που θέλω να θέσω υπόψη σαςσας,  είναι ότι δηλαδή, θεωρώ το θεσμό που υπηρετείτε πολύ σοβαρό και χρήσιμο για τη σωστή λειτουργία του Δήμου και είναι τουλάχιστον απαξιωτικό και προσβλητικό για εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους να αποδεχόμαστε ότι ο χώρος που σας έχει διατεθεί από τη Δημοτική Αρχή, είναι ένα τραπεζάκι κυλικείου, στο κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου, χωρίς email και χωρίς τηλέφωνο, και ουσιαστικά να ακυρώνεται πριν καν λειτουργήσει ο θεσμός τον οποίο έχετε κληθεί να υπηρετήσετε.

Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας για τις ανωτέρω περιπτώσεις κακοδιοίκησης προκειμένου α) να μην επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές υποβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, β) να απαιτήσετε γραφειακό χώρο και μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες μας, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους απρόσκοπτα ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Παρακαλώ επίσης για να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος