Αρ.Πρωτ.: OTA34410518

Πικέρμι, 08/05/2018

Προς: Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

  1. Υπόψη Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Παλπατζή
  2. Υπόψη Δ/ντριας οικονομικής υπηρεσίας

Θέμα: Δημοτική Συγκοινωνία – Παρατηρήσεις της παράταξής μας για τη λειτουργία και αίτημα για χορήγηση στοιχείων


Α) Παρατηρήσεις της παράταξής μας για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Μετά από πολλαπλές επικοινωνίες με συμπολίτες μας και υποδείξεις ότι δεν εξυπηρετούνται από τη δημοτική συγκοινωνία που έχετε σχεδιάσει, ως παράταξη αναγκαστήκαμε να συλλέξουμε στοιχεία. Για το σκοπό αυτό δύο υποψήφιοί μας προθυμοποιήθηκαν να παρακολουθήσουν κάθε δρομολόγιο της κάθε διαδρομής, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, προκειμένου να μας μεταφέρουν σαφή εικόνα.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι υπάρχουν γραμμές που σε συγκεκριμένα δρομολόγια επιβιβάζονται λιγότεροι από 3 επιβάτες και τα οποία προφανώς δεν εξυπηρετούν με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί. Συγκεκριμένα και ενδεικτικά σας αναφέρω:

α) στη γραμμή που καλύπτει τις περιοχές Πλατεία Ραφήνας, Κέντρο Υγείας, Διώνη, Ντράφι, το δρομολόγιο 11:10-12:45 με συνολικά 2 επιβάτες και το δρομολόγιο 09:30-11:00 με συνολικά 3 επιβάτες.

β) στη γραμμή που καλύπτει τις περιοχές Πλατεία Ραφήνας, Νηρέας, Πρωτέας, Πανόραμα, το δρομολόγιο 08:30-09:00 με συνολικά 2 επιβάτες, το δρομολόγιο 14:00-14:20 με συνολικά 2 επιβάτες, το δρομολόγιο 16:45-17:15 με συνολικά κανένα επιβάτη.

γ) στη γραμμή που καλύπτει τις περιοχές Πλατεία Ραφήνας, Κόκκινο λιμανάκι, Νέος Βουτζάς, το δρομολόγιο 08:00-08:30 με συνολικά 2 επιβάτες, το δρομολόγιο 11:45-2:30 με συνολικά κανένα επιβάτη και το δρομολόγιο 14:30-15:00 με συνολικά κανένα επιβάτη.

δ) στη γραμμή που καλύπτει τις περιοχές Πλατεία Ραφήνας, Αγία Τριάδα, Δροσιά, Καλλιτεχνούπολη, το δρομολόγιο 15:00-16:45 με συνολικά 3 επιβάτες.

Τα παραπάνω στοιχεία οφείλατε να τα έχετε συγκεντρώσει ως Δημοτική Αρχή προκειμένου να δείτε ποια δρομολόγια δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους του Δήμου μας και πρέπει να επανασχεδιαστούν, αλλά και ποια δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά αδίκως.

Ως παράταξη παραμένουμε στη διάθεσή σας προκειμένου να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε σωστά και αποτελεσματικά τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, με βάση τα στοιχεία από τις πολυσέλιδες χειρόγραφες σημειώσεις που έχουμε συγκεντρώσει.

 

Β) Ερώτημα για τα λεωφορεία του Δήμου που παραμένουν παροπλισμένα

Παρακαλώ όπως μου δώσετε πληροφορίες για τα λεωφορεία οχήματα που έχει ο Δήμος στην ιδιοκτησία του. Συγκεκριμένα α) ποια λεωφορεία βρίσκονται σε ακινησία, τι άδειες κυκλοφορίας έχουν και τους λόγους που δεν τα αξιοποιεί ο Δήμος, β) ποια λεωφορεία βρίσκονται σε λειτουργία, τι άδειες κυκλοφορίας έχουν και ποιες ανάγκες καλύπτουν.

 

Γ) Αίτημα χορήγησης στοιχείων σχετικά με τις αναθέσεις για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε στοιχεία από το αρχείο της υπηρεσίας, αναφορικά με τον τρόπο ανάθεσης της υπηρεσίας για τη Δημοτική μας Συγκοινωνία, για τα έτη 2017 και 2018. Συγκεκριμένα θα ήθελα τις προσκλήσεις προς τους αναδόχους, τις προσφορές που υποβλήθηκαν και τις συμβάσεις που καταρτίστηκαν.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος