Ραφήνα, 04/06/2018

Προς: Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γραφείο Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη

Υπόψη:κ. Υπουργού, Τηλ. 210 6508000, protocol@yme.gov.gr


Θέμα: Αίτημα για υπογειοποίηση της Λεωφόρου Μαραθώνος στη Διασταύρωση Ραφήνας


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στις πρόσφατες εξαγγελίες σας για έργα στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, εξαγγείλατε μεταξύ άλλων και τον υπέργειο κόμβο στη συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος με τη Λεωφόρο Αλ.Φλέμινγκ, στην περιοχή της Διασταύρωσης. Το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και των συχνών τροχαίων ατυχημάτων, το βιώνουμε καθημερινά.

Ως κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής αυτής, οι οποίοι δεν έχουμε καμία περεταίρω ενημέρωση για τα σχέδιά σας, ζητάμε όμως να μην προχωρήσετε στην κατασκευή υπέργειου κόμβου, πρόταση που είχε απορριφθεί και σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι αυτό θα αποτελέσει υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Αντιθέτως σας καλούμε να διαθέσετε τα χρήματα που προγραμματίζετε, ώστε να γίνει υπογειοποίηση της Λεωφόρου Μαραθώνος στο τμήμα αυτό, κάτι που θα αποτελέσει ουσιαστική αναβάθμιση, όπως έχει ήδη γίνει στα τμήματα της Αγίας Παρασκευής και του Ψυχικού.

Η αγωνία όλων μας εκφράζεται μέσα από τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου το αίτημά μας να αποτελέσει αφορμή για εκ νέου συζητήσεις και σχεδιασμό του έργου αυτού.  Ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

————————————

Ακολουθούν υπογραφές επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής