Αρ.Πρωτ.: OTA34810918

Πικέρμι, 06/09/2018

Προς: Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Πικερμίου

Υπόψη: Προέδρου


Θέμα: Υλοποίηση ημερίδας «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ τον χρόνο μου» για τους αποφοίτους του Λυκείου Πικερμίου  


Αξιότιμη κυρία Καρπούζα,

Λίγες ημέρες πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου προς τους μαθητές, τους διδάσκοντες και τον Σύλλογο Γονέων του Λυκείου Πικερμίου για τη νέα σχολική χρονιά. Φέτος, η επιστροφή στα σχολεία αποτελεί και σημείο επανεκκίνησης για τις περιοχές μας που τόσο δοκιμάστηκαν, σηματοδοτώντας την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα. Παράλληλα βρισκόμαστε και στην αφετηρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς για τους αποφοίτους του σχολείου σας, οι οποίοι πέτυχαν, μετά από σπουδαίο αγώνα, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο νέο αυτό περιβάλλον εκπαίδευσης διαφοροποιούνται οι στόχοι των φοιτητών, η σχέση με τους εκπαιδευτικούς, το περιβάλλον εκπαίδευσης και οι βαθμοί ελευθερίας των φοιτητών. Ως εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος έχω καταρτίσει ένα χρηστικό σεμινάριο με πρακτικές οδηγίες μελέτης, συμπεριφοράς και αξιοποίησης του χρόνου, με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, από την πρώτη ημέρα στα φοιτητικά έδρανα ως την ολοκλήρωση των σπουδών. Η στοχευμένη αυτή εκπαιδευτική δράση,  που προσφέρεται δωρεάν, υλοποιήθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Ραφήνα και την Παλλήνη με μεγάλη επιτυχία.

Ως εκ τούτου, με την ιδιότητά του Καθηγητή Γεωπληροφορικής στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, προτείνω στον σύλλογό σας την υλοποίηση της ενημερωτικής ημερίδας «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ τον χρόνο μου», που απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές, στο ΚΑΠΗ Πικερμίου, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00-21.30.  

Ευελπιστώ ότι θα σας βρω συμμάχους, αρωγούς και υποστηρικτές στην εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία  που αποτελεί και «γέφυρα» για την ομαλή μετάβαση των παιδιών σας από τη σχολική στην ακαδημαϊκή ζωή. Παρακαλώ θερμά όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρηση του χώρου και την ενημέρωση των φοιτητών-αποφοίτων του σχολείου σας.

Θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή/και συνάντηση.

 

Με εκτίμηση,

Ο Εισηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της ημερίδας

Ανδρέας Βασιλόπουλος