Αρ. πρωτ.: BA35271218

Πικέρμι, 19/12/2018

Προς: Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Υπόψη: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Κ. Μώρου


Θέμα: Απαράδεκτη συμπεριφορά θεσμικής εκτροπής


Κύριε Μώρο, Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Η πρωτοφανής συμπλοκή μεταξύ Δημάρχου κ. Μπουρνούς και τέως Δημάρχου κ. Κεχαγιόγλου στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας και μάλιστα ημέρα έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, όπως ήταν φυσικό απασχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αρχική εισήγηση ήταν «να εκδώσουμε καταδικαστικό ψήφισμα ενάντια στα περιστατικά πολιτικής βίας» κάτι με το οποίο ουδείς διαφωνεί και γι αυτό συμφωνήσαμε και αποφασίσθηκε να συζητηθεί ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα.  Δυστυχώς όμως η συζήτηση ξέφυγε, σκοπίμως και με προσχεδιασμένο τρόπο, λαμβάνοντας χροιά «λαϊκού δικαστηρίου».

Επιτρέψατε να γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση, με στοιχεία για το περιστατικό που ανέφερε μόνον η πλευρά της δημοτικής αρχής και ο ίδιος ο κύριος Δήμαρχος, χωρίς να ακούσουμε την άποψη του κυρίου Κεχαγιόγλου.

Επιτρέψατε, όταν αναγνώστηκε ξανά το θέμα στο τέλος της συζήτησης, να αλλάξει τίτλο και να προσωποποιηθεί το καταδικαστικό ψήφισμα στο όνομα του κ. Κεχαγιόγλου.

Ζητήσατε από τους συμβούλους να υπογράψουμε λευκό χαρτί (διότι το κείμενο θα γραφόταν την επόμενη μέρα) ως ψήφισμα για την καταδίκη του τέως δημάρχου κ. Κεχαγιόγλου.

Μου επιτεθήκατε και επιχειρήσατε να με διακόψετε, όταν αντέδρασα έντονα χαρακτηρίζοντας «θεσμική εκτροπή» τα όσα συνέβαιναν, προσπαθώντας να προασπίσω το κύρος του δημοτικού μας συμβουλίου.

Κύριε Πρόεδρε, είναι προφανές ότι την πολιτική βία, την καταδικάζουν όλοι απερίφραστα και ιδιαίτερα εμείς που ως δημοτική παράταξη έχουμε επιδείξει πολιτικό πολιτισμό σε υψηλότατο βαθμό. Παρά τις όποιες ιδεολογικές ή πολιτικές διαφορές μου με τον κ. Κεχαγιόγλου και την παράταξη Φαφούτη, όφειλα να αντιδράσω σε αυτό που γινόταν χθες. Όφειλα να επιμείνω, και χαίρομαι που τελικά έγινε δεκτό, το κείμενο του ψηφίσματος να συνταχθεί διαπαραταξιακά και να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε σύμβουλο να αποφασίσει εάν υιοθετεί το περιεχόμενό του ή όχι.

Ανδρέας Βασιλόπουλος