Κλείνουν έξι μήνες από τη καταστροφική πυρκαγιά που σημάδεψε το Δήμο μας και το γειτονικό Δήμο Μαραθώνα αφήνοντας πίσω της 100 νεκρούς. 

Μετά τη πυρκαγιά και λόγω κατεπείγοντος έγιναν πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις. 

Mπορεί λοιπόν τότε να  είχαν χαρακτηριστεί κατεπείγουσες οι ανάγκες , αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν και τόσο κατεπείγουσες αφού κάποιες απο αυτές μήνες μετά δεν φαίνεται να έχουν καλυφθεί, όπως για παράδειγμα  το “σύστημα” της ψηφιοποίησης των πυροπλήκτων.

Τότε είχε γίνει “θορυβος” στη δημοτικό συμβούλιο , όταν η “δουλειά” – και λόγω κατεπείγοντος –  δόθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία που είναι γνωστή για τις δημοσκοπήσεις εκλογών.

Κατεπείγουσα τότε η ανάγκη , απο τότε όμως πέρασαν αρκετοί μήνες αλλά η “δουλειά”, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όλα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο στη τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, όταν ο Δήμαρχος ρωτήθηκε  απο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο. 

“Η εταιρεία (γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων) στην οποία αναθέσατε την ψηφιοποίηση των πυρόπληκτων έχει παραδώσει την πρώτη φάση; Υπάρχει κάποιο σύστημα που λειτουργεί στο Δήμο μας και μπορούμε να το δούμε;” ρώτησε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι το “σύστημα” δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα ο Δήμαρχος φάνηκε να μην γνωρίζει περισσότερα – και δεν αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες αλλά κάτι γενικά – καθώς παρέπεμψε τον Ανδρέα Βασιλόπουλο σε αρμόδιο υπάλληλο για να ενημερωθεί.

Ακολουθεί το ιστορικό της απ’ ευθείας ανάθεσης λόγω κατεπείγοντος…κατεπείγοντος τότε ώστε να δοθεί με απ’ευθείας ανάθεση, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΑΔΑ: 7ΖΖΑΩ16-ΖΥΦ – Α Π Ο Φ Α Σ Η 331/2018 Περί απευθείας ανάθεσης λόγο κατεπείγοντος της εργασίας ψηφιακή καταγραφή των συνεπειών της πυρκαγιάς για πληγέντα νοικοκυριά και κτίρια από την πυρκαγιά της 23-07-2018 Δ.Κ. Ραφήνας

ΑΔΑ: Ω3ΤΣΩ16-ΕΙΡ – Περί αναγκαιότητας πραγματοποίησης δαπάνης για τις «Εργασίες ψηφιακής καταγραφής και μηχανογραφικής υποστήριξης για την παροχή υπηρεσιών και τη διανομή ειδών στους πυρόπληκτους».

ΑΔΑ: ΡΠΤ9Ω16-Ρ90 – ΑΠΟΦΑΣΗ 322/2018 Περί αναγκαιότητας πραγματοποίησης δαπάνης για την εργασία «Ψηφιακή καταγραφή των συνεπειών της πυρκαγιάς για πληγέντα νοικοκυριά και κτίρια από την πυρκαγιά της 23-07-2018 Δ.Κ. Ραφήνας»

ΑΔΑ: 6ΠΠΖΩ16-ΙΞΨ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 23-7-2018 Δ.Κ. ΡΑΦΗΝΑΣ


Πηγή: RPN