Την αντίδραση του στην ανεξήγητη απόφαση Μπουρνούς να απαγορεύσει στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ν. Βουτζά “Η Πρόοδος” να τοποθετήσει μνημείο αφιερωμένο στους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Α’ Είσοδο του Νέου Βουτζά, εξέφρασε ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, μέσα από ένα σχόλιο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δημόσια ανάρτηση  του κ. Κοντογεώργου στο facebook, με αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος σχολίασε το πόσο προσβλητική είναι για τον ίδιο η απόφαση αυτή, ενώ υποσχέθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να βρεθεί μια λύση και «με καλή διάθεση να πάρουμε μια απόφαση και να δρομολογήσουμε τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  

«Πραγματικά δεν μπορώ να μπω στο σκεπτικό του κ. Μπουρνούς. Είναι προσβλητικό όμως για εμένα, ως υποψήφιο Δήμαρχο, να φαίνεται ότι ο Δήμος μας αρνήθηκε ένα τέτοιο μνημείο. Με καλή διάθεση μπορούμε στο επόμενο δημοτικό μας συμβούλιο, να πάρουμε μία απόφαση και να δρομολογήσουμε τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Δε μένει παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις καθώς το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Μετά την απαγόρευση από τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, να τοποθετήσουμε στην Α’ Είσοδο του Νέου Βουτζά, Μνημείο αφιερωμένο στους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε, ομόφωνα, να τοποθετήσει το Μνημείο στη Β’ Είσοδο του Οικισμού μας, η οποία ανήκει στον Δήμο Μαραθώνα.

Για το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»


Πηγή: RPN