Μέσα από ανάρτηση του υποψήφιου δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενημερωθήκαμε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Μπρατισλάβα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος G.Y.M (Green Your Move).  

Όπως μας ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, στη διάρκεια του ταξιδιού του είχε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση και αρκετές συζητήσεις σχετικά με τις «πράσινες μετακινήσεις» αλλά και τους βέλτιστους τρόπους στρατηγικού  σχεδιασμού σε θέματα περιβάλλοντος.

«Το GYM (Green your Move) είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να ανταλλάξουμε απόψεις, να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις των ειδικών και να πάρουμε μια ιδέα για το πώς γίνεται ο σχεδιασμός σε άλλες χώρες ώστε να μπορέσουμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε στην περιοχή μας νέους ευέλικτους και «πράσινους» τρόπους σχεδιασμού για τις αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις».

Οι συναντήσεις αυτές έρχονται ως μια συνέχεια της 4ετούς δράσης της ομάδας του κ. Βασιλόπουλου σε θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης, με έναρξη τις ενημερωτικές ημερίδες για «πράσινες» μετακινήσεις και την επίδειξη ηλεκτροκίνητων μέσων που οργάνωσε στο πάρκο Καραμανλή το 2015.

Συντακτική ομάδα rpn


Πηγή: RPN