Ο κ. Βουδούρης κακώς σπεύδει να σχολιάσει δηλώσεις πριν τις αναγνώσει προσεκτικά, καθώς ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βασιλόπουλος ήταν σαφέστατος στις δηλώσεις του για το θέμα του μνημείου των θυμάτων της 23ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όταν ο Σύλλογος του Νέου Βουτζά δημοσιοποίησε επίσημα ότι ο κ. Μπουρνούς τους απαγόρευσε να τοποθετήσουν το μνημείο στη είσοδο του οικισμού τους, ο κ. Βασιλόπουλος έλαβε δημόσια θέση λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μπει στο σκεπτικό του κ. Μπουρνούς» και συνέχισε προτείνοντας «στο επόμενο δημοτικό μας συμβούλιο να πάρουμε μία απόφαση και να δρομολογήσουμε τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Προφανώς η ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του κ. Βασιλόπουλου σέβεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (της 34ης έκτακτης συνεδρίασης 27-08-2018), το περιεχόμενο όμως της οποίας σε τίποτα δεν εμποδίζει μία νέα απόφαση που θα δίνει άδεια στον τοπικό σύλλογο να τοποθετήσει μνημείο στην είσοδο του οικισμού του.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είχε τότε εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο: «…αυτή η μέρα να καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης θλίψης πέστε το όπως θέλετε, εκείνη την ημέρα οι σημαίες στο Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστια και επίσης με δαπάνες με χορηγίες θα τα καταφέρουμε πιστεύω να ανεγερθεί ένα μνημείο, υπάρχει κάποια σκέψη στο χώρο ο οποίος είναι κατάλληλος να ανεγερθεί ένα μνημείο ώστε να θυμόμαστε όλοι κυρίως τους ανθρώπους που χάθηκαν…». Επομένως η απόφαση που επικαλείται ο κ. Βουδούρης σε κανένα σημείο δεν αναφέρει συγκεκριμένο τόπο για την εγκατάσταση του μνημείου και με κανένα τρόπο δεν έρχεται σε αντίθεση με το δίκαιο αίτημα του ΔΣ του συλλόγου του Νέου Βουτζά.

Αυτά προς γνώση (και συμμόρφωση), διότι ο κ. Βουδούρης ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να γνωρίζει το αόριστο περιεχόμενο της απόφασης, αλλά και να μην προτρέχει να υπερασπίζεται στα πάντα τον κ. Δήμαρχο. 

 

Δύναμη Ανάπτυξης