Η Δύναμη Ανάπτυξης δικαιώνεται κάθε ημέρα σε Ραφήνα-Πικέρμι”!

Με ηγετικό προφίλ ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος μιλά για την επόμενη μέρα. Kαθηγητής γεωπληροφορικής και πρόεδρος σε έναν όμιλο ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Η έντονη ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική του δραστηριότητα με διεθνείς συνεργασίες, η συνεχής παρουσία του σε όλα τα δημοτικά συμβούλια  καθώς και οι στοχευμένες παρεμβάσεις  και δράσεις του προς όφελος των πολιτών του δήμου, έχουν χαρακτηριστεί πλέον ως δεδομένες από τους δημότες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η αναβάθμιση και η ανάπτυξη της περιοχής  να γίνει μια «λεωφόρος»,  ένα σήμα κατατεθέν και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ένα brand εφάμιλλο της ιστορίας και του πολιτισμού που διαθέτει.  

Tον συναντήσαμε στα γραφεία του ομίλου που διοικεί και μας υποδέχτηκε με μεγάλη άνεση και απλότητα και φυσικά δεν δίστασε να απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις του κάναμε.


Κατεβαίνετε στις εκλογές χωρίς συνεργασίες, θεωρείτε ότι είναι εφικτό να κερδίσετε το στοίχημα;

Η «Δύναμη Ανάπτυξης»  σχεδιάστηκε με καινοτόμο τρόπο και κινείται με ρεαλισμό, σχέδιο και πρόγραμμα. Η επιλογή των συμβούλων έγινε με γνώμονα τα ποιοτικά και όχι τα ποσοτικά χαρακτηριστικά τους. Επιλέξαμε δυναμικά, καταρτισμένα και έμπειρα άτομα ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε βασικούς τομείς του Δήμου όπως τα οικονομικά, τη διοίκηση, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τα δημόσια έργα, το ΕΣΠΑ, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το στρατηγικό σχεδιασμό και τα νομικής φύσης προβλήματα του Δήμου. 

Σε όσους με προσέγγισαν για συνεργασίες δεν βρήκα λογική ομάδας, δεν βρήκα σύστημα, ούτε και το όραμα που ζητούσα. Επίσης, με ενοχλεί πολύ η απουσία τους στα Δημοτικά συμβούλια και γενικά στα δρώμενα του Δήμου. Επανεμφανίζονται λίγο πριν τις εκλογές σαν κομήτες τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια» …λοιπόν, τι συνεργασία και σε ποια βάση θα μπορούσε να είχε η παράταξή μας με κάποιους που δεν είναι συνεπείς;

Ακούστε, οι εκλογές για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να μπορέσω να προσφέρω μέσα από έναν θεσμικό ρόλο. Κατεβαίνουμε στον εκλογικό στίβο έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα ικανών και ενεργών πολιτών. Επομένως, όχι μόνο είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα όπως λέτε, αλλά ξέρουμε και πως θα κινηθούμε την επόμενη ημέρα.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξής σας;

Πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο πολύ καλό με δομημένη από καιρό ομάδα υποψηφίων 24 ατόμων. Διαρκώς, βέβαια, έρχονται νέα άτομα με τα οποία συζητάμε να ενταχθούν στην ομάδα μας. Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» έχουν επιλεγεί γιατί έχουν κάτι να προσφέρουν την επόμενη μέρα. Σύντομα θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε τα ονόματά τους. Αλίμονο στους συνδυασμούς που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους έχοντας 4-5 άτομα στο πλευρό τους. 

Μπορείτε να πείτε δύο λόγια για τον προεκλογικό σας σχεδιασμό;

Όλοι ήδη βλέπουν έναν σχεδιασμό που ξεκίνησε από το 2014. Στην κοινωνία μας είναι γνωστό, ότι ποτέ δεν παρατήσαμε τον Δήμο μετά από τις εκλογές του 2014. Ποτέ δεν σταματήσαμε να προσφέρουμε στην τοπική μας κοινωνία. Πάντα με παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και μέσα από ένα πλαίσιο με δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της περιοχής μας, σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη όπου εκείνος μας χρειάστηκε.

Τι να πρωτοθυμηθώ, την παρουσία της Ραφήνας και του Πικερμίου στη 5η Διεθνή έκθεση τουρισμού στο metropolitan Expo του αεροδρομίου, όπου το περίπτερό μας άνοιξε την πλούσια βεντάλια των τουριστικών δυνατοτήτων του Δήμου; Τον χάρτη της περιοχής μας που επικαιροποιούμε και επαναεκτυπώνουμε κάθε χρόνο; Τις αιμοδοσίες που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τον ιερό ναό της Παντοβασίλισσας; Τις ενημερωτικές ημερίδες για τους δασικούς χάρτες; Την δωρεάν βοήθεια που δίνει η ομάδα μου στους συμπολίτες που επισκέπτονται τα γραφεία μας; Τη γραμμή δημότη που ανοίξαμε το 2015;

Είναι μία διαρκής πορεία προσφοράς που μας απαλλάσσει από την ανάγκη προεκλογικού σχεδιασμού. Προεκλογική εκστρατεία και σχεδιασμό χρειάζονται εκείνοι που εμφανίστηκαν ξαφνικά τώρα, μόνο για τις εκλογές του 2019. Αλήθεια, που είναι οι δράσεις και οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων συνδυασμών; Υπάρχουν; Έχουν κάτι να πουν; Μάλλον τους ταιριάζει γάντι το: «Αν δεν έχεις να προτείνεις κάτι, μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ». Αφέθηκαν μόνοι τους, ξεχάστηκαν  και βουλιάζουν στην απραξία… 

Πως σχολιάζετε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν την συνένωση των περιοχών Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα σε ένα Δήμο;

Αυτά τα αστεία δημοσιεύματα ειλικρινά δεν ξέρω ποιος τα έχει τροφοδοτήσει στα media και ποιον ουσιαστικά εξυπηρετούν. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας είναι πως ανεξάρτητα με το τι θα γίνει, εμείς ως «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» συνεχίζουμε τη δράση μας. Το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί μετεκλογικά στο ακέραιο διασφαλίζοντας στους πολίτες και της Ραφήνας και του Πικερμίου τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Πως βλέπετε την τετραετία που πέρασε; Αν είστε η επόμενη δημοτική αρχή πως θα προσφέρετε στον τόπο;

Κοιτάξτε, βλέποντας σήμερα πίσω, με περηφάνια θέλω να πω πως δικαιωθήκαμε σε πολλά που λέγαμε προεκλογικά το 2014 και μετά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Σας αναφέρω ενδεικτικά τις επισημάνσεις μου για το ΚΕΛ και την αποχέτευση. Στην αρχή όλοι είχαν τις ενστάσεις τους και με φωνές έδειχναν την διαμαρτυρία τους, όλες οι άλλες παρατάξεις μιλούσαν για αγωγό προς την Ψυτάλλεια και πολλά άλλα αστεία. Μόλις όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η ανάγκη να γίνει το έργο, και οι παρατάξεις εκείνες, αλλά και η ΕΥΔΑΠ, έφτασε στα λόγια μας. Το σημείο που επιλέχθηκε ήταν το σημείο που είχαμε ξεκάθαρα αναφέρει, και οι προδιαγραφές επίσης. Είναι ένα δείγμα για το πώς δουλεύουμε στη «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Είναι γεγονός ότι σημαντικές δράσεις που έπρεπε  να γίνουν από την δημοτική αρχή δεν έγιναν. Σήμερα ο Δήμος μας έχει διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα. Γενικά έχει μείνει πολύ πίσω. Παλιότερα ο κοινοτάρχης ή ο δήμαρχος ήταν οι σερίφηδες σε μια πόλη. Αυτό τώρα δεν ισχύει. Το κράτος έχει διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να πάρει ένας Δήμος χρήματα. Χρειάζεται μεθοδικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό τουλάχιστον μιας 5ετίας.

Πρόσφατα τον Δεκέμβριο βγήκε μια δημοσκόπηση η οποία σας έχει σε χαμηλά ποσοστά, πως το σχολιάζετε;

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα σοβαρό εργαλείο που με λάθος ή μάλλον ανήθικο εντολέα βγάζει ό,τι ζητήσει ο κάθε δήμαρχος. Παράδειγμα η τελευταία δημοσκόπηση που αναφέρεστε βγήκε από το έντυπο «Αλήθεια», την μοίραζε ακόμα και στην κοπή πίτας του Δημαρχείου και την έπαιζε με συνεχείς αναλύσεις το site irafina. Θέλετε κάτι άλλο για να καταλάβετε ποιος την παρήγγειλε και τι αποτελέσματα απαίτησε να βγουν;

Ποια είναι η υπόσχεση που δίνετε στους δημότες;

Δεν χρειάζονται υποσχέσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι η «Δύναμη Ανάπτυξης» από το 2014 έως και σήμερα λέει τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να τα ακούσουν οι δημότες. Είμαστε ενημερωμένοι για όλα τα θέματα, προτείνουμε πάντα αυτό που τελικά γίνεται. Ο κόσμος γνώρισε τα τελευταία 5 χρόνια την ομάδα μου μέσα από το έργο μας και τις δράσεις μας. Είδε τι μπορούμε να κάνουμε, καταλαβαίνει πόσα μπορούμε να πετύχουμε ως Δημοτική Αρχή. Ζούμε σε έναν από τους πιο πλούσιους σε φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους Δήμο με μεγάλη γεωστρατηγική θέση στην Αττική. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε  ένα Δήμο που θα τον ζηλεύουν όλοι για τα επιτεύγματά του, για την ανάπτυξη, τον τουρισμό, την ποιότητα ζωής και τις θέσεις εργασίας που μπορεί να προσφέρει.

Σας ευχαριστώ

Κι εγώ για την πολύπλευρη ενημέρωση από την εφημερίδα σας.


Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ