Η ομάδα του καθηγητή δεν έχει σταματήσει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου, μέσα από ένα πλαίσιο δράσεων που στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάπτυξης της περιοχής.

Είναι πλέον πολλοί εκείνοι που βλέπουν στον υποψήφιο Δήμαρχο και καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο μία ήρεμη δύναμη που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης. Διαρκείς παρεμβάσεις και στοχευμένες δράσεις που μόνο προεκλογικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές του 2014, καθώς και τεχνοκρατικός τρόπος προσέγγισης των προβλημάτων της περιοχής, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ του. Μακριά από τσακωμούς, πολιτικές ίντριγκες και μικροπολιτική, η ομάδα Βασιλόπουλου προχωρά με έργο που ομολογουμένως είναι σπάνιο για άτομα και παρατάξεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Αξίζει να θυμηθούμε την παρουσία της Ραφήνας και του Πικερμίου στην πρόσφατη 5η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Metropolitan Expo του αεροδρομίου, όπου δίπλα στα περίπτερα των Δήμων και των Περιφερειών, βρισκόταν το περίπτερο της ομάδας του Ανδρέα Βασιλόπουλου, αλλά και την πλούσια βεντάλια τουριστικών δυνατοτήτων που είχε ετοιμάσει να παρουσιάσει. Τις αιμοδοσίες που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας, τις ενημερωτικές ημερίδες για τους δασικούς χάρτες και τη δωρεάν βοήθεια που δίνει η ομάδα του στους συμπολίτες που επισκέπτονται το γραφείο του, τα σεμινάρια σε πρωτοετείς φοιτητές (καθηγητής γαρ), τη διαρκή ενημέρωση που παρέχει σε εκατοντάδες πολίτες, αλλά και τις δεκάδες άλλες δράσεις που θα έπρεπε να υλοποιεί η δημοτική αρχή και τις βλέπουμε να υλοποιούνται από εκείνον.

Έργο χωρίς τσακωμούς και εντάσεις, με το σύνολο της κοινωνίας να έχει μόνο θετικά να πει, αποδεικνύει τον τεχνοκρατικό τρόπο που προσεγγίζει η ομάδα του Ανδρέα Βασιλόπουλου τα προβλήματα του Δήμου και τις ανάγκες των πολιτών, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «στόχος του είναι οι πολίτες να τον επιλέξουν για Δήμαρχο το 2019 με βάση το έργο που κάνει και όχι τις προεκλογικές υποσχέσεις».

Είναι επομένως λογική η θεαματική άνοδος στη δημοτικότητα της υποψηφιότητάς του, βασιζόμενη στο έργο που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, συγκρινόμενο μάλιστα με την μεγάλη απουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, γεγονός που οδηγεί πολλούς να τον βλέπουν στην δεύτερη Κυριακή.