Δυναμικό παρόν έδωσε και φέτος ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέας Βασιλόπουλος στη 3η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος Verde.tec 2019, στο Mec Παιανίας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης» επισκέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την έκθεση όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, καθώς και με συναδέλφους του τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από το ΕΜΠ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος, οι τάσεις στη διαμόρφωση των έξυπνων πόλεων αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βασική προτεραιότητα για τη «Δύναμη Ανάπτυξης» είναι να εφαρμόσει κατά τη νέα δημοτική περίοδο στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, τις νέες έξυπνες πρακτικές που παρουσιάστηκαν και ήδη υλοποιούνται σε άλλους δήμους. Με αυτή του τη δήλωση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το  σταθερό και ουσιαστικό ενδιαφέρον του στα θέματα της «πράσινης» ανάπτυξης.

Στην έκθεση «Verde.tec» για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, τις «έξυπνες πόλεις» και την κυκλική οικονομία πήραν μέρος περισσότεροι από 120 εκθέτες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του «Industry 4.0» και της απορρύπανσης. Εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, φέτος συμμετείχαν επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η  μεγάλη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην εκθεσιακή αίθουσα όσο και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία «Greek Green Awards 2019», ήταν πρωτόγνωρη, με 48 δήμους, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων από όλη την Ελλάδα να παρουσιάζουν τις δράσεις τους. Στη διάρκεια των εργασιών του “Verde.tec Forum”  μίλησαν περισσότεροι από 200 ομιλητές για τις βέλτιστες πρακτικές, τις χρηματοδοτήσεις και τα νέα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη φωτογραφία ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Ανδρέας Βασιλόπουλος με τον Βλάσση Σιώμο, πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.)


Δύναμη Ανάπτυξης