Πέφτουν μία – μία και η δημοτική αρχή δαιμονοποιεί τον ισχυρό αέρα, σαν τους ινδιάνους τις παλιάς εποχής. Μετά την ταμπέλα που έπεσε στην Καλλιτεχνούπολη από τον αέρα, τώρα έπεσε και η ταμπέλα στο κέντρο της Ραφήνας. Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό πεζών ή τροχαίο ατύχημα.

Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν διότι η ιδιωτική εταιρεία που τοποθέτησε τις πινακίδες αυτές αγνόησε σωρεία κανονισμών που περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ. 

Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια της Δημοτικής Αρχής, αφού ο καθηγητής και δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος, όταν είχε εξετάσει τις πινακίδες αυτές είχε αναφέρει αναλυτικά (προφορικά στο ΔΣ και εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου) τι προβλέπει η Νομοθεσία και τι δεν έχει γίνει σωστά από την εταιρεία. Συγκεκριμένα, εκτός από τους λάθος τύπους πινακίδων, η θεμελίωση έπρεπε να γίνεται με αγκύρια εμπεπηγμένα σε τσιμένο. 

Η έγγραφη απάντηση από τον Δήμο δεν ήρθε ποτέ, ενώ η προφορική απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Καλφαντή “Έχουμε χρησιμοποιήσει βίδες εκτόνωσης που αποτελούν επαρκή και σύννομο τρόπο στήριξης αυτών όταν εδράζονται σε τσιμεντένιες επιφάνειες” ήταν κατά τη γνώμη μας αδικαιολόγητη.