Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στην τελετή βράβευσης του αστροφυσικού και επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της άψογης συνεργασίας των μαθητών του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Ραφήνας, καθώς και του Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce, όπως διαπιστώσαμε όσοι είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε στην εκδήλωση βράβευσης του αστροφυσικού και επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Ραφήνας. Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και τους καθηγητές που μας εντυπωσίασαν με τα επιστημονικά projects που παρουσίασαν, όπως το έξυπνο σύστημα πυρανίχνευσης, μια έξυπνη και χρήσιμη εφαρμογή που στηρίζεται στον μικροελεγκτή ανοικτού κώδικα Arduino.

Μεγάλη η χαρά μου να συναντώ και να συζητώ με αξιόλογους επιστήμονες όπως τον Ακαδημαϊκό και Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Ζερεφό τον οποίο γνωρίζω από τα χρόνια μου στο Γεωλογικό του ΕΚΠΑ και του οποίου η παρουσία στην εκδήλωση ήταν τιμή για την πόλη μας. Εξαιρετικός όπως πάντα και ο βραβευθείς κ. Διονύσης Σιμόπουλος, που με την ομιλία του επέτρεψε ακόμη και στους λιγότερο εξοικειωμένους με την αστρονομία να συλλάβουν σύνθετες έννοιες, όπως το big bang, οι μαύρες τρύπες, τα βαρυτικά κύματα, η ηλικία και η δομή του διαστήματος και η χρήση των ραδιοτηλεσκοπίων.

Ανδρέας Βασιλόπουλος