Ο Νίκος Αδάμ σταθερός συνοδοιπόρος στις περιβαλλοντολογικές και οικολογικές δράσεις της ομάδας μας τα τελευταία πέντε χρόνια θα είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης». Ένας νέος άνθρωπος με μακρόχρονη εμπειρία στην εθελοντική δασοπροστασία και πυρόσβεση και με αστείρευτη όρεξη για δουλειά, που μπορεί να συμβάλει στον κοινό μας αγώνα για μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

Ο Νίκος Αδάμ γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και από το 2000 κατοικεί μόνιμα στη Ραφήνα. Εργάζεται ως οδηγός βαρέων οχημάτων και τα τελευταία επτά χρόνια είναι ενεργό μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά, μιας από τις πιο καταρτισμένες και εξοπλισμένες εθελοντικές ομάδες για την πολιτική προστασία. Παράλληλα είναι αντιπρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Νέος Πόντος» Ραφήνας, που έχει βασική αποστολή την επίλυση ιδιοκτησιακών προβλημάτων σε δασικές εκτάσεις και την κατάρτιση δασικών χαρτών. Ως μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά έχει εκπαιδευτεί μέσω ειδικών σεμιναρίων δασοπροστασίας, πυρόσβεσης και πρώτων βοηθειών στα εκπαιδευτικά πρότυπα  της Πυροσβεστικής Ακαδημίας της Αυστρίας και έχει πάρει μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Έδωσε από την πρώτη στιγμή δυναμικό παρόν στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες πυροσβεστών και εθελοντών κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου αλλά και εν συνεχεία στην υλική και ηθική υποστήριξη των πυρόπληκτων με συντονισμένες δράσεις, όπως περιπολίες στα καμένα για την αποτροπή πλιάτσικου.

Για την απόφασή του να παραμείνει στο πλευρό του επικεφαλής της παράταξής μας, Ανδρέα Βασιλόπουλου δηλώνει: «Με τον Ανδρέα μας ενώνουν πολλά. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ιδέες για το μέλλον. Βασική μας προτεραιότητα είναι να μυήσουμε τους συμπολίτες μας στον εθελοντισμό και να αναδείξουμε το θέμα της πυροπροστασίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών και αυτό ακριβώς μας ενδιαφέρει να επιλύσουμε. Για αυτό ως δημοτική αρχή σκοπεύουμε να εστιάσουμε αφενός στην εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων αντιμετώπισης πυρκαγιών, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια της εθελοντικής μας δράσης και αφετέρου στην ενημέρωση για την πυροπροστασία των κατοίκων της περιοχής μας με ειδικές εκδηλώσεις και των μαθητών με ημερίδες στα σχολεία.»