Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου, στη Ραφήνα (ξενοδοχείο “ΑΥΡΑ”), η ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για την ασφάλεια, με πρωτοβουλία της ομάδας μας και προσωπικά του επικεφαλής μας, καθηγητή γεωπληροφορικής και υποψηφίου Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Οι δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κάλεσμά μας και παρά το εορταστικό τριήμερο η προσέλευση στην ημερίδα με κεντρικό θέμα “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Ασφαλής Γειτονιά και Πολίτες” ήταν μεγάλη. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους ομιλητές κα τους παρευρισκόμενους παρουσίασε μια συνολική αποτίμηση των κινδύνων και του επιπέδου ασφάλειας στο δήμο της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Ως Δύναμη Ανάπτυξης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Δημήτρη Δελτσίδη, Διοικητή του Τ.Α. Ραφήνας,  τον κ. Αθανάσιο Κατερινόπουλο, Ταξίαρχο ΕΛ.ΑΣ ε.α, στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, διαπραγματευτή και αναλυτή και την κ. Εύα Καρατζή , ψυχολόγο, οι οποίοι ως ειδικοί ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά μας για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών, αλλά και τους κατοίκους που έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωσή μας.

Μάλιστα η θετική ανταπόκριση των κατοίκων και η αναγνώριση της σημαντικότητας της εκδήλωσής μας, εκφράστηκε με μήνυμα που μας κοινοποιήθηκε και το οποίο αναφέρει: «Εξαιρετική και απόλυτα χρήσιμη η ενημέρωση για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που έγινε σήμερα στο πλαίσιο της ανοικτής εκδήλωσης, που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ. Οι ομιλητές και ο κ. Βασιλόπουλος, μας παρουσίασαν όλο το θέμα καταθέτοντας εμπειρία, γνώσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν αν συνεργαστούμε μεταξύ μας οι συντοπίτες κι εννοείται με τις αρμόδιες αρχές. Οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων ήταν εύστοχες και οι απαντήσεις διαφωτιστικές. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Πιστεύουμε επίσης ότι θα είναι εξίσου χρήσιμη και ενδιαφέρουσα και η επόμενη εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή 31/3 με θέμα “ΠΥΡΚΑΓΙΑ πρόληψη και αντιμετώπιση” στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ 10:30-14:30. Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί το θέμα …”καίει”».

Εμείς, παραμένοντας σταθερά στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή, 31 Μαρτίου, που διοργανώνουμε στον ίδιο χώρο, την πρώτη ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για την πυρασφάλεια μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.