Το ΕΘΝΟΣ και ο δημοσιογράφος Στέλιος Βογιατζάκης επαναφέρουν και προβάλλουν το θέμα του ιστορικού οδοδείκτη της μαραθώνιας διαδρομής, για την αποκατάσταση του οποίου είχε κάνει σημαντική παρέμβαση ο επικεφαλής μας, Ανδρέας Βασιλόπουλος. Η µαρµάρινη πλάκα, που έδειχνε το 25ο χλµ. της πρώτης σύγχρονης µαραθώνιας διαδροµής, αποκολλήθηκε από το χώµα και έπαθε σοβαρές ζηµιές. Για μεγάλο χρονικό διάστηµα βρισκόταν στο ίδιο σηµείο, πεσµένη και εγκαταλελειµµένη στην τύχη της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μνηµείο των Δροµέων του Μαραθωνίου, επί της λεωφόρου Μαραθώνος.
 
”Ο οδοδείκτης ήταν στη θέση του, αγνοηµένος αλλά άσπαστος και αυτή τη στιγμή είναι σπασµένος και µακριά από τη θέση του. Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι έγινε µια καταστροφή και απλώς ο οδοδείκτης µεταφέρθηκε σε ένα άλλο µέρος, χωρίς να ληφθεί µέριµνα για την προστασία και την αποκατάστασή του. Χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο για τη διαδροµή του ιστορικού µαραθωνίου, στο οποίο περιλαµβάνεται η αποκατάσταση του οδοδείκτη και η επανατοποθέτηση στο σηµείο όπου βρισκόταν για περισσότερα από 120 χρόνια”, δηλώνει στο Έθνος ο κ. Βασιλόπουλος.
 
Ο επικεφαλής μας είχε στείλει επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, στην οποία γνωστοποιούσε ότι μετά από επικοινωνία του µε το Τµήµα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης του Πανεπιστηµίου ∆υτικής Αττικής, προσφέρθηκε το τµήµα να αναλάβει δωρεάν την αποκατάσταση της ζηµιάς και τη συντήρηση του ιστορικού µνηµείου.
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.ethnos.gr/ellada/30084_sos-gia-ton-istoriko-ododeikti-120-eton-tis-marathonias-diadromis?fbclid=IwAR1gupWPSi3Hp0kTcNRztHiukY7IM99WogJp93k625vCnZEmbMezga2z3Cc