To νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, που επιτρέπει στους αρμόδιους φορείς να προειδοποιούν τους κατοίκους μια περιοχής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσω SMS, Facebook και Viber, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά, την Κυριακή 31/03/2019 στην πυρόπληκτη Ραφήνα. Η ζωντανή επίδειξη του καινοτόμου συστήματος πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος, καθηγητή Γεωπληροφορικής και υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλο, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΠΥΡΚΑΓΙΑ πρόληψη και αντιμετώπιση», η οποία ήταν και η πρώτη που έγινε στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Πλήθος παρευρισκομένων, πέρα από την πολύ εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ενημέρωση από έμπειρα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά και προετοιμασίας του σπιτιού τους για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, συμμετείχαν στη ζωντανή επίδειξη του νέου καινοτόμου συστήματος, λαμβάνοντας μέρος στη διαδικασία εγγραφής, αλλά και λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα δοκιμαστικά προειδοποιητικά SMS από το σύστημα Alert247.


 

 

Το Alert 24/7 υλοποιήθηκε ως τμήμα του έργου TOURISTA 24/7 στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-01167.