Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος μιλά στο δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6 για το καινοτόμο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS – Alert 24/7 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά στη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας πυρασφάλειας που διοργάνωσε στη Ραφήνα την Κυριακή 31/03/2019.

Η εκπομπή μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 03/04/2019.


ALERT 24/7 – ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

To καινοτόμο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών Alert 24/7 (επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος) επιτρέπει στους αρμόδιους φορείς να δράσουν εγκαίρως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, στέλνοντας πολύ γρήγορα μια σειρά από προειδοποιητικά μηνύματα στους πολίτες (μέσω SMS, Facebook και Viber). Οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στο σύστημα ηλεκτρονικά, χωρίς καμία χρέωση, δηλώνοντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο και το δήμο στον οποίο κατοικούν.

Το Alert 24/7 καθιστά πλέον εφικτή την άμεση ειδοποίηση για κάθε κίνδυνο, την αποστολή οδηγιών, ακόμα και την οργανωμένη εκκένωση οικισμών, ενώ παρέχει δυνατότητα και για ασκήσεις ετοιμότητας.
Το σύστημα απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς διαχείρισης κινδύνων, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας σε Περιφέρειες και Δήμους, οι οποίοι ως διαχειριστές έχουν το θεσμικό ρόλο της έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών.

Η πρώτη πανελλαδική επίδειξη του Alert 24/7 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πυρόπληκτη Ραφήνα, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώσαμε στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, την Κυριακή 31/03/2019, με τίτλο “Πυρκαγιά: Πρόληψη και Αντιμετώπιση”.

Το Alert 24/7 υλοποιήθηκε ως τμήμα του έργου TOURISTA 24/7 στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΠΑνΕΚ (Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-01167.

 

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Koa0v7saDHU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>
{/source}