Τέσσερα ακόμη αξιόλογα στελέχη στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Ανάπτυξης

Η Δύναμη Ανάπτυξης έχει την χαρά να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κο Ταξιάρχη Τσάκωνα, κο Σταύρο Γανωτή, κο Παναγιώτη Χατζηνικολάου και κα Ασπασία Κομνηνού – Ανδρέου. Συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις των στελεχών του ψηφοδελτίου μας, καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τέσσερις ακόμη συνδημότες μας, που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην υλοποίηση του προγράμματος μας, για έναν λειτουργικό και σύγχρονο Δήμο στην υπηρεσία των δημοτών. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Ταξιάρχης Τσάκωνας: Γεννήθηκε το 1938 στη Χαλκιδική και είναι Απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (Πλοίαρχος). Έχει ζήσει όλα του τα χρόνια στην Διασταύρωση Ραφήνας και έχει ασχοληθεί ενεργά και με αγάπη και αφοσίωση με τα κοινά της περιοχής από το 1992, αφού είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Διασταύρωση» από τον οποίο προέκυψε ο τωρινός σύλλογος «Η Ενότητα». Με πολλές δεκαετίες στην πλάτη του, γνώσεις και πείρα που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την πόλη μας,  αποτελεί ένα βαρύ χαρτί «εμπειρίας» στο πλευρό του καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος έχει έναν υψηλό προσωπικό πολιτισμό και αυτό είναι κάτι από μόνο του σπουδαίο. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών της Ραφήνας. Ο φορολογούμενος πολίτης με τα τόσα επιπλέον προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ζητά κάτι απλό, που στην πόλη μας μοιάζει ΑΝΕΦΙΚΤΟ. Να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και να πηγαίνει απρόσκοπτα στις δουλειές του. Να κυκλοφορεί σε ένα στοιχειωδώς πολιτισμένο περιβάλλον με καθαριότητα και πράσινο. Αν καταφέρουμε να έχουμε μία πλήρως λειτουργική πόλη, καθαρή, με συγκοινωνίες και εύκολες μεταφορές, με σύγχρονες υποδομές, έχουμε οργώσει το χωράφι. Μια τέτοια πόλη μπορεί να υποστηρίξει το εμπόριο, την αγορά, τους καταστηματάρχες.»
 
Σταύρος Γανωτής: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963, κατάγεται από τη Νάξο και περνά όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μπορεί κοντά στη φύση της περιοχής του Νηρέα Ραφήνας, όπου διαμένει με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Έχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ και Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική του χώρου. Λόγω της αγάπης του για τη φύση και το περιβάλλον, αλλά και της οικογενειακής του σχέσης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, έχει ενεργό ρόλο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος ενώ έχει αποκτήσει εξειδίκευση στην οργάνωση και κατασκευή κέντρων περίθαλψης αγρίων ζώων και πουλιών. Ο ίδιος δηλώνει πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά της περιοχής μας «γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι εξόχως πολιτικό θέμα. Γιατί αγαπάω τα ζώα, σκύλους, γάτες, άγρια, όλα. Γιατί είμαι οργανωτικός, αποτελεσματικός, σκέφτομαι σφαιρικά κα παίζω φυσαρμόνικα.»
 
Ασπασία Κομνηνού-Ανδρέου: Με καταγωγή από την Αθήνα, η σχέση της με την περιοχή ξεκινά το 1985, όταν η οικογένεια της εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λυκόρεμα Ραφήνας, στο οποίο κατοικεί μέχρι και σήμερα μεγαλώνοντας το παιδί της. Έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας δική της επιχείρηση, ενώ τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως εποχική ιδιωτική υπάλληλος. Μονογονέας και πυρόπληκτη, γνωρίζει πολύ καλά τα δεκάδες προβλήματα της περιοχής, που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει να αναδείξει, πόσο μάλλον να επιλύσει, αναφέροντας ότι «Το πρόγραμμα του Ανδρέα θέτει προτεραιότητα τον πολίτη με το δήμο να στέκεται αρωγός ειδικά δίπλα σε πολίτες που έχουν ανάγκη.»
 
Παναγιώτης Χατζηνικολάου: Με καταγωγή από την Ιωνία της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1958 και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ αργότερα απέκτησε τίτλο Master του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Βασικό στέλεχος στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε θέματα πολιτικής έρευνας και καινοτομίας και χρηματοδοτικών δράσεων, έχει υπηρετήσει ως Προϊστάμενος Τμήματος και αργότερα Διεύθυνσης, ενώ είναι μέλος επιτροπών παρακολούθησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την έρευνα και καινοτομία στις θεματικές περιοχές της ενέργειας και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Έχει συντονίσει την χρηματοδότηση πλήθους ερευνητικών έργων και δράσεων καθώς και ειδικών κατασκευαστικών έργων όπως το γνωστό ενυδρείο Thalassocosmos Cretaquarium στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από το 2009 κατοικεί μαζί με την οικογένεια του στη Διώνη στο Πικέρμι και ασχολείται ενεργά με τα κοινά, ως μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Πήγασος», του Αθλητικού Ομίλου Πικερμίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΙΩΝΗ», στον οποίο μάλιστα πρόσφατα εκλέχθηκε και ως πρόεδρος. Βασική του επιδίωξη είναι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα χρηματοδοτικά προγράμματα και όπως λέει «Ο ευλογημένος τόπος που ζούμε, να γίνει ένας αναγνωρίσιμος κόμβος του παγκόσμιου ιστού με δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.»