Με αποκλειστική του δήλωση στο www.artemidanews.gr, ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ομάδας μας σχετικά με την υλοποίηση και λειτουργία του έργου του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Χαρακτηριστικά αναφέρει:


Το θέμα του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων δεν είναι νέο για εμάς. Η Δύναμη Ανάπτυξης κι εγώ προσωπικά, από το 2014 είχαμε μελετήσει σε βάθος το θέμα, λέγοντας ξεκάθαρα ότι το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι είναι η μόνη υλοποιήσιμη λύση, με βασική όμως προϋπόθεση «να φροντίσουμε να υλοποιηθεί σωστά». Μάλιστα στη διεύθυνση http://kel.avassilopoulos.gr μπορεί κανείς να διαβάσει ολόκληρη τη σχετική μελέτη, η οποία είναι από τότε δημόσια και διαθέσιμη σε όλους τους δημότες.

Άλλωστε από τότε, μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα, παρουσιάσαμε όλα όσα θεωρούσαμε εφικτά και σωστά. Και είχαμε το πολιτικό θάρρος να τοποθετηθούμε ανοικτά και με σαφήνεια, τη στιγμή που οι αντίπαλες παρατάξεις μιλούσαν για Ψυτάλλεια,  ώστε να μην «ενοχλήσουν» τον κόσμο. Όντως με τις θέσεις μας ενοχλήσαμε ορισμένους τότε, σήμερα όμως κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ότι εξαπατήθηκε. Είμαστε περήφανοι που επιβεβαιώθηκε ο «προεκλογικός» μας σχεδιασμός του 2014 για το ΚΕΛ και δικαιώθηκαν οι θέσεις μας, αλλά και που είμαστε η μόνη παράταξη που δεν φοβήθηκε να πει στους πολίτες την αλήθεια.

Σήμερα, συνεχίζουμε να λέμε ότι η περιοχή δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, από ένα ΚΕΛ σύγχρονο, υπογειοποιημένο, με δεξαμενή ασφαλείας, με προδιαγραφές τριτοβάθμιας επεξεργασίας, χωρίς δυνατότητα να δέχεται βυτία και με ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Κρούουμε όμως τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο υλοποίησης του έργου και πολύ περισσότερο για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΛ. Εμείς, ως παράταξη, έχουμε ήδη μελετήσει, σχεδιάσει και παρουσιάσει μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα του 2014 και του 2019, έναν αποτελεσματικό τρόπο παρακολούθησης του έργου, με άτομα που διαθέτουν κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να διασφαλιστεί ότι το ΚΕΛ θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί με προδιαγραφές.

Οι δύο δήμοι, (Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας) είναι αναγκαίο να φροντίσουν να παρακολουθούν το ΚΕΛ, με θεσμικά κατοχυρωμένη δυνατότητα παρέμβασης σε περίπτωση που διαπιστωθούν κακοτεχνίες ή προβλήματα στη λειτουργία του. Εμείς που ζούμε στην περιοχή, οφείλουμε να θέσουμε τους όρους μας στην ΕΥΔΑΠ και στους εργολάβους της.

Η ομάδα της Δύναμης Ανάπτυξης, θα είναι παρούσα σε όλα τα στάδια και υλοποίησης και λειτουργίας του έργου, με όσες δυνάμεις μας επιτρέπει ο θεσμικός ρόλος που έχουμε.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στ. Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γραμμή Δημότη: σταθ. 211-8004294, κιν. 6942-790900


Πηγή: https://artemidanews.gr/dilosi-andrea-vasilopoyloy-epikefalis-dynamis