(Δείτε φωτογραφικό υλικό από την παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «5th Athens International Tourism Expo 2018» (AIT Expo) ΕΔΩ)



Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας στην 5η Athens International Tourism Expo 2018, από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018, δίνουμε φέτος για πρώτη φορά στην Ραφήνα και το Πικέρμι τη δυνατότητα προβολής σε μία εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς!

Η Athens International Tourism Expo, αποτελεί το σημείο συνάντησης των «ειδικών» του διεθνούς τουρισμού, με περισσότερους από 250 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 150 ειδικά προσκεκλημένους «αγοραστές» από 40 χώρες, οι οποίοι θα έρθουν να γνωρίσουν νέους προορισμούς για να τους συμπεριλάβουν στα προτεινόμενα πακέτα τους μετά από συναντήσεις με τους εκθέτες.

Η έκθεση θα γίνει 7 με 9 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο με δωρεάν είσοδο και η Ραφήνα και το Πικέρμι θα βρίσκονται ως εκθέτες στο περίπτερο D33A/C38 με διακριτικό τίτλο: ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ «Ζήσε την εμπειρία».

Να σημειώσουμε ότι η κίνηση αυτή γίνεται για μια ακόμη φορά χωρίς κανένα κόστος για την τοπική κοινωνία, αφού εξασφαλίσαμε την εξ ολοκλήρου κάλυψη του κόστους συμμετοχής και προβολής στην έκθεση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Tourismed, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με στόχο την ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος, τη δημιουργία τοπικής ταυτότητας, τη δημιουργία εργαλείων προβολής και τη συμμετοχή σε Ελληνικά και διεθνή forum και εκθέσεις, προσπαθούμε με καινοτόμες για την περιοχή μεθόδους να την αναδείξουμε ως τουριστικό προορισμό και όχι μόνον ενδιάμεσο σταθμό. Για εμάς αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ένα στόχο που έχουμε θέσει τα τελευταία 4 χρόνια, και υλοποιούμε σταδιακά μέσα από δράσεις όπως τη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού Τουριστικού Χάρτη – Οδηγού Πόλης της Ραφήνας-Πικερμίου και τη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού Τουριστικού Portal της Ραφήνας-Πικερμίου, σε 5 γλώσσες και με πλήρη αναφορά στην ιστορία, τα αξιοθέατα, τις βιωματικές διαδρομές και τις ομορφιές της περιοχής μας.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο μας να βιώσετε με ειδικό 3D εξοπλισμό μοναδικές εμπειρίες, αφού για πρώτη φορά μία περιοχή παρουσιάζεται σφαιρικά μέσα από τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στ. Ελλάδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου