Μια ιδιαίτερη ανάρτηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ανδρέας Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επιδοτήσεων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που επλήγησαν απο την φονική πυρκαγιά. Εκείνος και η ομάδα του ανέλαβαν αφιλοκερδώς ολόκληρη την διαδικασία για τους δικαιούχους. Αναλυκότερα η ανακοίνωση του κ.Βασιλόπουλου αναφέρει:

Επιδοτήθηκαν 21 επιχειρήσεις και επαγγελματίες του δήμου με συνολικά 151.800€
 
Στις 7 Μαΐου 2019, μόλις 19 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιδότηση των εισοδημάτων που επλήγησαν από τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς. Ήταν ένα στοίχημα για εμένα προσωπικά, αλλά και για ολόκληρη την ομάδα μας.
 
“Δεν πρέπει να χάνεται ούτε ένα ευρώ, ειδικά όταν αυτό είναι για την περιοχή μας, και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τόσο ανάγκη το έχουν”, ήταν τα λόγια όλης της ομάδας μου. Μια κίνηση που δεν θα κόστιζε στον επιχειρηματία ούτε ένα ευρώ καθώς από την πρώτη στιγμή είχα ξεκαθαρίσει ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται αφιλοκερδώς.
 
Θυμάμαι τότε, να παραμερίζουμε όλοι μας τον προεκλογικό αγώνα και να ξεκινάμε έναν αγώνα ενημέρωσης για την επιδότηση αυτή, που γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα είχε μεγάλη διάρκεια. Είναι πραγματικά κρίμα ότι εκείνη την περίοδο ορισμένοι, βλέποντας μόνον το προσωπικό εκλογικό τους όφελος, προσπαθούσαν να μειώσουν την προσπάθεια αυτή με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες, αποθαρρύνοντας επαγγελματίες από το να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Πώς να ξεχάσω επίσης και εκείνο το λογιστικό γραφείο της περιοχής μας που σαμπόταρε ακόμα την συλλογή εγγραφών;
 
Ακολούθησε για κάθε έναν ξεχωριστά, η συλλογή των δικαιολογητικών, η σύνταξη των φακέλων, η ηλεκτρονική υποβολή και οι διαρκείς επικοινωνίες με τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ. Πιεστικά χρονοδιαγράμματα και ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να μη χάσει ούτε ένας τα χρήματα που θα μπορούσε να λάβει.
 
Σήμερα, 16 μήνες μετά, όλοι όσοι μας εμπιστεύτηκαν έλαβαν από 1.000€ έως 20.700€ βάσει των οικονομικών τους στοιχείων. Χρήματα που έδωσαν βαθιά ανάσα στους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και στις επιχειρήσεις τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά, αφήνοντας όλους τους πολέμιους μας στην κρίση της τοπικής κοινωνίας.