Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για καθολικό lockdown, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου έσπευσε με ανακοίνωση του να καθησυχάσει τους πολίτες και να ενημερώσει τους δημότες Ραφήνας – Πικερμίου για τα μέτρα που θα ισχύουν στην περιοχή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τηρούμε τα μέτρα υγιεινής, αποφεύγουμε τον πανικό.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν άφησε αλώβητα σχολεία της Ραφήνας και του Πικερμίου. Όμως αυτό δεν συνιστά σε καμία περίπτωση φόβο ή ακόμη χειρότερα πανικό. Ως αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου μας, διαβεβαιώνω μαθητές, γονείς και πολίτες πως έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ενώ εφαρμόζουμε αμέσως τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μόλις διαπιστωθεί κρούσμα σε μαθητή ή μαθήτρια. Η επικοινωνία και συνεργασία με τις διευθύνσεις και το εκαπιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων είναι άριστη, άμεση και αποτελεσματική.
Όλοι μας – όσο κουραστικό κι αν ακούγεται τους τελευταίους μήνες – πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής, χωρίς υστερίες και πανικό. Είναι το μόνο μας ”όπλο” για αυτά τα νέα δεδομένα που βιώνει η κοινωνία μας σήμερα.
 
Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής
Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου