Ανδρέας Βασιλόπουλος: Η ψήφος μας στο ΔΣ θα σέβεται πάντα το περιβάλλον.
 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών του δήμου μας, καθώς οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται δια περιφοράς χωρίς την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, γνωστοποιούμε ότι η ”Δύναμη Ανάπτυξης” καταψήφισε ένα σημαντικό θέμα στην τελευταία συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου.
 
Αφορούσε στην κοπή συστάδας υγιών πεύκων, τα οποία σύμφωνα με την εισήγηση ”δημιουργούσαν τούνελ που κάλυπταν το οδόστρωμα και εγκυμονούν κίνδυνο παρεμπόδισης διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς”, κάτι που δεν συνιστά λόγο κοπής των δέντρων, αλλά αναγκαιότητα κλαδέματος.
 
Επίσης δεν είναι αιτία κοπής ενός υγιούς δέντρου, ούτε το ότι “ένα υγιές πεύκο βρίσκεται σε πεζοδρόμιο που βρίσκεται κοντά σε φρεάτιο νερού και μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά πρόβλημα στις σωληνώσεις ύδρευσης παρακείμενης οικίας και να προκαλέσει ζημιά στη μάντρα του αιτούντα”.
 
Επειδή η ”Δύναμη Ανάπτυξης” σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και έχει στην κορυφή του προγραμματός της την προστασία της φύσης, ενώ και προσωπικά ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος έχω θεσμική ευθύνη, θεωρώ και πιστεύω συμφωνεί και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, ότι η φύση πρέπει να συμβιώνει αρμονικά με τον αστικό ιστό και όχι να απομακρύνουμε ότι μας ενοχλεί ή δεν μας αρέσει.
 
Συνεπώς η αρνητική μας ψήφος στην κοπή των πεύκων ήταν τελικά μια θετική ”πράσινη” ψήφος σεβασμού στο βιώσιμο περιβάλλον.