Μετά την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας να διατηρήσει την ιδιοκτησία επί του χώρου του Αγίου Νικολάου.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου προχώρησε σε μια ανακοίνωση παίρνοντας θέση σχετικά με αυτή την απόφαση.

Η ανακοίνωση του κ. Βασιλόπουλου

Δεν θα σας επιτρέψουμε να πουλήσετε το χώρο του Αγίου Νικολάου μαζί με το λιμάνι. Ανήκει στους δημότες μας.
 
Η προχθεσινή απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας να διατηρήσει την ιδιοκτησία επί του χώρου του Αγίου Νικολάου, είναι αστήρικτη, παράλογη, αντίθετη σε προηγούμενες αποφάσεις του ΟΛΡ και καθαρά πολιτικά υποκινούμενη.
 
Όπως είπα και στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. ΑΠΑΙΤΩ να πάρουν θέση δημοσίως οι τοπικοί βουλευτές και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και να μας εξηγήσει ο Πρόεδρος του ΟΛΡ το σκεπτικό του για την αιφνίδια αλλαγή θέσης.
 
Κύριοι, εάν θέλετε να «πουλήσετε» ακριβότερα το λιμάνι, φροντίστε να κάνετε υποδομές πρόσβασης, να έρθει ο Προαστιακός και η Αττική οδός, να αποκτήσει ηλεκτρική παροχή για τα σταθμευμένα καράβια, να αναβαθμιστεί η εικόνα και η λειτουργία του.
 
Ο χώρος του Αγίου Νικολάου δεν ”απαιτείται για τη λειτουργία του λιμανιού”, ούτε καν ο χώρος του αλιευτικού καταφυγίου. Επομένως κρατήστε μόνο τα απαραίτητα. Τα υπόλοιπα δεν σας ανήκουν, δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε να τα διαπραγματεύεστε, ούτε να τα ξεπουλήσετε σε ιδιώτες «επενδυτές».
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου