ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 13/01/2022

Διακόπτονται οι παράνομες εργασίες διάνοιξης παραλιακού δρόμου στο Κόκκινο Λιμανάκι, για τις οποίες πανηγύριζε ο κ. Μπουρνούς και φωτογραφιζόταν στα «δικά» του ΜΜΕ. Ο κρατικός μηχανισμός, υπό την πίεση των κατοίκων, τελικά επενέβη υπέρ του περιβάλλοντος. Με χθεσινό έγγραφο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ειδοποιεί Δήμο και Οργανισμό Λιμένος ότι «δεν είναι εφικτή η κατασκευή του έργου» και ζητά τη διακοπή των εργασιών.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κατοίκους της Ραφήνας και τον επικεφαλής της παράταξής μας «Δύναμη Ανάπτυξης» Ανδρέα Βασιλόπουλο, ο οποίος προφητικά θα λέγαμε, ψήφισε αρνητικά το σχετικό θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 12/10/2021. Μάλιστα σε έντονο ύφος, κάτι που δε συνηθίζει να κάνει συχνά, είχε πει στους δημοτικούς συμβούλους και στον Δήμαρχο:

«Έρχεται η εταιρεία που έχει αναλάβει να κάνει την αποκατάσταση απ’ τη φυσική καταστροφή της πυρκαγιάς, να μας πει ότι πρέπει να κόψουμε δέντρα σε κοινόχρηστο χώρο για να κάνει ένα δρόμο; Έχουμε τρελαθεί; Απ’ την εισήγηση δεν βλέπω την αναγκαιότητα της κοπής. Δεν μας λέει ούτε ότι πρόκειται για ένα δρόμο διαφυγής, ούτε ότι τα δέντρα έχουν πρόβλημα. Φυσικά θα καταψηφίσουμε το θέμα».  

Εντύπωση είχε προκαλέσει το «ΝΑΙ» της πρόσφατα ανεξάρτητης από την παράταξή μας Βαλερύ Βασιλικού, με την αίολη αιτιολόγηση «ΝΑΙ, γιατί με τις τροποποιήσεις που έχουμε αποφασίσει να γίνουν θα περιοριστεί η ζημιά». Εν τούτοις η ζημιά όχι μόνο δεν περιορίστηκε, αλλά επεκτάθηκε με την βάναυση κακοποίηση του περιβάλλοντος εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΡ.

Απαράβατο συμπέρασμα: Τα έργα υποδομής πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και τους νόμους.

«Μια μεγάλη νίκη για το περιβάλλον της Ραφήνας!»

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου

Υποψήφιος Δήμαρχος

www.dynamianaptyxis.gr