ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 11/3/2022

Κύριε Πρόεδρε,

Απαντήσατε αρνητικά σε αίτημα κατοίκων που ζητούσε να παρέμβει με ερώτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι συνεδριάσεις ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανοικτές, οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να τις παρακολουθούν και στο παρελθόν έχουν υποβάλλει και ερωτήματα. Η αποθάρρυνση και μόνο των πολιτών να συμμετέχουν στα κοινά, γεννά πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, πόσο μάλλον η απαγόρευση. 
 
Η δικαιολογία που χρησιμοποιήσατε, ότι δεν έχετε την εξουσιοδότηση του σώματος, μόνο προσχηματική μπορεί να θεωρηθεί, δεδομένου ότι πουθενά στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου μας δεν περιγράφεται τέτοια διαδικασία. Ακόμα όμως και εάν περιγραφόταν και είχατε δίκιο, θα έπρεπε να μεριμνήσετε στις λιγοστές συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη (γιατί η πλειοψηφία φροντίζετε να είναι μέσω τηλεφώνου) να ρωτάτε το σώμα και να δίνετε το λόγο στους πολίτες. 

Η πρόταση του επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης Ανδρέα Βασιλόπουλου, να δοθεί σε εσάς πάγια εξουσιοδότηση από του Δημοτικούς Συμβούλους για κάθε μελλοντικό αίτημα συλλόγου ή πολίτη να παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτυχε ευρείας αποδοχής από το Σώμα. Παρόλα αυτά προτιμήσατε να μην θέσετε το θέμα σε ψηφοφορία ως οφείλατε. 
 
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές και ειλικρινώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που η Δημοτική Αρχή Μπουρνούς φοβάται τόσο πολύ την οποιαδήποτε δημοσιότητα σε ότι γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. 

Στη δική μας λογική διοίκησης πολίτες και διοίκηση χτίζουν από κοινού την ατζέντα των συζητήσεων και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. 
 
Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr

Απάντηση του Προέδρου ΔΣ κ. Κων/νου Μώρου σε αίτημα παρέμβασης πολιτών