ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10/5/2022

Απόλυτη επιτυχία είχε η πιλοτική δράση αποκομιδής κλαδεμάτων από τις οικείες των πολιτών. Επί ένα μήνα, κάθε σαββατοκύριακο, η ομάδας μας πήγαινε από οικία σε οικία με φορτηγό και ρυμουλκούμενο θρυμματιστή και μάζευε τα κλαδέματα από τους κήπους τους. Η συμμετοχή των κατοίκων των οικισμών Διώνης, Ντραφίου και Ν. Βουτζά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάτι που αφενός φανερώνει την μεγάλη ανάγκη για αποκομιδή και αφετέρου την εμπιστοσύνη των δημοτών στις δράσεις μας.

Τα αποτελέσματα που καταγράψαμε και οι μετρήσεις που κάναμε είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά καθώς αποδεικνύουν ότι εάν οι Δήμοι επέλεγαν τον τρόπο αυτό για να συλλέγουν τα κλαδέματα των κήπων των δημοτών, θα εξοικονομούσαν χρήματα, υπαλλήλους και οχήματα, όμως παράλληλα θα μείωναν και τη ρύπανση που προκαλούν οι διαδρομές των φορτηγών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, «Τα πλήρη αποτελέσματα της πιλοτικής μας δράσης θα σταλούν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με στόχο η μέθοδος να υιοθετηθεί γενικότερα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δοθεί λύση με το σωστό τρόπο στο χρόνιο πρόβλημα αποκομιδής βλαστικών, ειδικά σε δήμους όπως είναι ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.»

Τελικό στάδιο της πιλοτικής δράσης ήταν η μεταφορά του θρυμματισμένου υλικού σε μονάδα εξεργασίας και παραγωγής κομπόστ και η επιστροφή σάκων κομπόστ στους συμμετέχοντες στη δράση (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr