ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1/6/2022

Δυστυχώς συνεχίζονται οι επιπόλαιες και προσχηματικά γραμμένες εισηγήσεις που φέρνει η διοίκηση Μπουρνούς στο Δημοτικό Συμβούλιο. άλλοτε με σκοπιμότητα να αποκρύψει στοιχεία από τους συμβούλους, άλλοτε λόγω απλής ανικανότητας και έλλειψης οργάνωσης.

Είναι απαράδεκτο, τριάντα λεπτά προ της έναρξης της συνεδρίασης να έρχεται νέα πρόσκληση με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για “τροποποίηση τρόπου συνεδρίασης από τηλεδιάσκεψη σε δια περιφοράς, λόγω προβλήματος χρήσης της τεχνολογίας e-presence” χωρίς εισήγηση. Είναι οξύμωρο στη συνεδρίαση που είναι ήδη σε εξέλιξη να ζητούν να ψηφίσουμε για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της.

Είναι επίσης απαράδεκτο να έρχεται σε συνεδρίαση που γίνεται τηλεφωνικά (δηλαδή χωρίς δυνατότητα διαλογικής συζήτησης και χωρίς δυνατότητα για τήρηση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών) θέμα για νέα δανειακή σύμβαση που θα επιβαρύνει τον δήμο μας. Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα είχε στον τίτλο “Επενδυτικό Δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών για την εκτέλεση του έργου, [Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου]” χωρίς να μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τον επενδυτικό χαρακτήρα του δανείου.

Καταδικάζουμε τις συνεχόμενες δανειακές συμβάσεις οι οποίες υπονομεύουν τα οικονομικά του Δήμου μας και των δημοτών, απλά και μόνο επειδή ο κ. Μπουρνούς γνωρίζει ότι θα αποτελεί παρελθόν η διοίκησή του όταν θα αποπληρώνται οι υποχρεώσεις των δανείων.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr