ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 03/10/2022

Μετά τα ατυχήματα που συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι στη παραλία Μαρίκες, ακούσαμε τον Δήμαρχο, σε συνέντευξή του (εδώ στο 36:16) να αμφισβητεί παλαιότερη μελέτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε για τη συγκεκριμένη παραλία που αφορούσε το είδος των πετρωμάτων της ακτής.

Προκειμένου ο Δήμαρχος να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του, ανέφερε ότι «στη μελέτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε θα απαντήσω με μελέτη που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει». Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός συνέχισε λέγοντας ότι οι μελέτες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε αμφισβητούνται όχι μόνο από εκείνον αλλά και πάρα πολλούς δημάρχους στην Ελλάδα. Αμφισβητώντας λοιπόν την επιστημονική μελέτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, να υποθέσουμε ότι αμφισβητεί και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων/Γ.Γ Έρευνας και Καινοτομίας υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργεί; Όσο για τους υπόλοιπους δήμους που ανέφερε ότι αμφισβητούν μελέτες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε τίποτα. Αντίθετα, βρήκαμε Δήμους που αναθέτουν στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε μελέτες προκειμένου να λάβουν σοβαρές και επιστημονικές απαντήσεις.

Για πολλοστή φορά, ο Δήμαρχος επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι, όποιος πηγαίνει «κόντρα» στα λεγόμενα του είναι αναξιόπιστος.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό του παραλιακού μετώπου στις Μαρίκες, που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και προβληματισμού για την τοπική κοινωνία, θα μεριμνήσει προκειμένου οι πολίτες της Ραφήνας να λάβουν σοβαρές επιστημονικές απαντήσεις και όχι λόγια του αέρα.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr