Με επιστολή του προς τον Δήμο, ο επικεφαλής της παράταξης μας και υπ. Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος επισημαίνει την μεγάλη ανάγκη μίσθωσης λεωφορείων για την μεταφορά μαθητών στα σχολεία του Πικερμίου.

Παρακάτω το κείμενο και η επιστολή μας.

ΠΡΟΣ: Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου
ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη μίσθωσης λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών

Μετά την έκπτωση του αναδόχου πρακτορείου από το οποίο η Περιφέρεια Αττικής μίσθωνε τα σχολικά λεωφορεία και την οριστική διακοπή της υπηρεσίας, το κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή μας είναι τεράστιο. Εκατοντάδες γονείς καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει πλέον να βρίσκουν λύσεις για τον τρόπο μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία του Πικερμίου.
Η διαδικασία ανάθεσης σε νέο πρακτορείο (μετά από επείγουσα επικοινωνία με την δ/νση προμηθειών της Περιφέρειας), αν και επιτρέπεται να γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, θα χρειαστεί 30 ημέρες για να ολοκληρωθεί.
Μπορεί η ευθύνη για την όλη ταλαιπωρία να είναι μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και πρακτορείου, οι γονείς και οι μαθητές όμως που ταλαιπωρούνται είναι του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.
Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει την Οικονομική Επιτροπή και ειδικά για μία περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πυρκαγιές, να μισθώσει σχολικά λεωφορεία για να δώσει άμεση λύση.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Παράταξης
Τηλ. 210 8056325 – 6932 928899
www.dynamianaptyxis.gr