ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 20/10/2022

Απευθυνόμενος προσωπικά στο Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου και όχι σε κάποιο «Βαγγελάκη» – καθώς δεν θα ακολουθήσω στον κατήφορο ένα τρομαγμένο Β. Μπουρνούς – θα ήθελα να τον ενημερώσω σχετικά με το βοήθημα πρώτων βιοτικών αναγκών των 600€ που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι κάτοικοι του Δήμου μας.

Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών 600,00€ για κάθε πυρόπληκτο νοικοκυριό στο Ντράφι, το χορηγεί η κυβέρνηση με την υποβολή συγκεκριμένων δικαιολογητικών τα οποία αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Οι πυρόπληκτοι συμπολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ούτε ΦΕΚ, ούτε ΚΥΑ, ούτε και διευκρινιστικές εγκυκλίους αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης από την κυβέρνηση της οικονομικής ενίσχυσης των 600€. Αντί να ακούσουν ένα δήμαρχο να μιλάει ξεκάθαρα για τα δικαιολογητικά και τον τρόπο χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης, δικαίως ενοχλούνται ακούγοντας ένα δήμαρχο να θέτει τα δικά του κριτήρια και να δηλώνει με το γνωστό του ύφος «Εγώ αποφασίζω». Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε ένας απλός διεκπεραιωτής της διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος από την κυβέρνηση στους πυρόπληκτους.

Είναι φανερό πλέον ότι η ανάγκη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τη δημοτική σας αρχή, μάταια όμως επιχειρείτε να κερδίσετε ψήφους από το Πικέρμι και να επιβιώσετε πολιτικά μέχρι τη λήξη της θητείας σας.

Ενώ καλείστε να απολογηθείτε ενώπιον της δικαιοσύνης για την απώλεια 104 ψυχών, δεν λέτε να αφήσετε στην άκρη την μικροπολιτική τακτική που ακολουθείτε, να σεβαστείτε τις ανάγκες των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και να τους διευκολύνετε προκειμένου να λάβουν έστω και τώρα – τρεις μήνες μετά την πυρκαγιά – το βοήθημα των 600€.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
υπ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr