ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 01/11/2022

41040 ήταν οι αιτίες της παραίτησής μου από μια δημοτική αρχή με την οποία προσπάθησα με ειλικρίνεια και όραμα να συνεργαστώ επί 24 μήνες ή 104 εβδομάδες ή 720 ημέρες ή επειδή σας αρέσει η αριθμητική κ. Τσεμπέρη, 17.280 ώρες τεράστιας υπομονής και προσπάθειας από μέρους μου. Αλλά για σας κ. Τσεμπέρη, δεν πάει το μυαλό σας σε τίποτε άλλο από την ιδιοτελή συναλλαγή με τους πάντες και για τα πάντα με την οποία φαίνεται να έχετε πλήρως εξοικειωθεί.

Η επιλογή της ισότιμης συνεργασίας δύο παρατάξεων στην εύρυθμη διοίκηση, βασίστηκε στην ελπίδα ότι μέσω της θέσης του Αντιδημάρχου θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ορισμένες από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να εμποδίσω ορισμένα από τα προφανή λάθη που θα κάνατε ως διοίκηση. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα βρισκόμουν αντιμέτωπος με όλο αυτό το σαθρό σύστημα και το “παρεάκι” του Δημάρχου, που προσπαθούσαν να με απαξιώσουν και να με υποτάξουν στη δική τους τακτική. Δηλαδή στη τακτική της αδιαφάνειας, των απευθείας αναθέσεων, των τηλεφωνικών συνεδριάσεων, της παραπληροφόρησης και του βολέματος των ημετέρων. Κι αυτή η ακατανόητη για εσάς επιλογή συνεργασίας προς όφελος των δημοτών, κ. Τσεμπέρη, μπορεί να αποδείχθηκε ένα mea culpa μου αλλά δείχνει ταυτόχρονα το πολιτικό ήθος μου, το οποίο σας ενοχλεί, επειδή δεν μπορέσατε να το διαφθείρετε, εξαγοράσετε και να με καταστήσατε συνένοχο σε αήθεις πολιτικές πρακτικές. Εσείς πρέπει να σκεφτείτε τους λόγους που παραμένετε αμετανόητος πολιτικός συνένοχος μέσα σε μια τέτοια παράταξη.

Και για να τελειώνουμε με τις μικροπρέπειες σας, είναι κ. Τσεμπέρη κατάντια του κ. Μπουρνούς (και δική σας) να χρησιμοποιείτε τα χρήματα που μοιράζετε και τους μισθούς των αντιδημάρχων και συμβούλων για να κρατάτε τη συνοχή της παράταξής σας. Να τους εκθέτετε “αντί πινακίου φακής” σε πολιτικές συνενοχές και ολισθήματα της επιλογής σας, ώστε να τους εκβιάζετε πολιτικά και να τους εξαναγκάζετε να ψηφίζουν ότι επιβάλει ο κ. Μπουρνούς. Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα ότι κανένας δεν σήκωσε ανάστημα ούτε τώρα που ο επικεφαλής της παράταξής σας καθίσταται βασικός υπόδικος για τη φονική πυρκαγιά του 2018 και μάλιστα με τόσο βαριές κατηγορίες. Συνεχίστε κ. Τσεμπέρη, να είστε όμως σίγουρος ότι οι δημότες έχουν αντιληφθεί πλήρως τις ίντριγκες και σκοτεινές μεθοδεύσεις σας και πέρα από το εδώλιο της δικαιοσύνης θα στείλουν το “παρεάκι” σας εκεί που του αρμόζει, στον πολιτικό κάλαθο των αχρήστων.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
υπ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr