Το θέμα που ήρθε για συζήτηση στο δημ. συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου, αφορούσε αίτημα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ περί προσωρινής παραχώρησης δημοτικού χώρου για 5+2 χρόνια, κοντά στο κοιμητήριο Ραφήνας στο πλαίσιο του έργου «Διευθέτηση – Οριοθέτηση Ρέματος Ραφήνας», με αποδοχή ανταποδοτικών έργων και εργασιών 550.000€ που θα γίνουν στον παραχωρηθέντα χώρο.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν μας ενημέρωσε ούτε πόσο κοστίζει ο δημοτικός χώρος που παραχωρούμε, όπως επίσης δεν μας επιβεβαίωσε με έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας ότι το ποσό των 550.000€ που δίνει ανταποδοτικά η εταιρεία είναι ανάλογο των έργων που θα γίνουν. Μια προφορική, γενική, αόριστη και πρόχειρη ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο Καλφαντή δεν αρκεί για μια τόσο σημαντική συμφωνία.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι, ένα οικόπεδο το οποίο αγοράσαμε τότε άρον-άρον για την κάλυψη «δημοτικών αναγκών», ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε πλήρως και τώρα ο Ε. Μπουρνούς το αποδίδει για 7 χρόνια σε μια εταιρεία. Ήταν προσχηματική η αγορά τότε;

Όπως θα δείτε και στο video, αιτιολογώντας πλήρως την αρνητική μου ψήφο καλώ για πολλοστή φορά τον κ. Ε. Μπουρνούς να εγκαταλείψει την τακτική των αδιαφανών συμφωνιών στις οποίες εμπλέκει όλο το δημοτικό συμβούλιο σε μια λάθος πορεία.

Βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου 15/11/2022.