Πανικός και μεθοδεύσεις Μπουρνούς για την παρανομία της απευθείας παραχώρησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 07/12/2022

Με απίστευτη θρασύτητα και απαράδεκτες μεθοδεύσεις επιχειρεί η διοίκηση Μπουρνούς συγκάλυψη των παρανομιών της, μετά την προσφυγή της παράταξής μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν την απευθείας παραχώρηση δημοτικής περιουσίας, παρά τις διατάξεις του Νόμου που υποχρεώνει σε διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού, φοβούνται ποινικές ευθύνες. Τόσο η παράταξή μας όσο και μεγάλη μερίδα δημοτών, αντιδρούμε με στόχο την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι τέτοιος ο πανικός που επικρατεί ώστε τους οδηγεί σε απανωτά λάθη.

Κατασκευάζει μία κατεπείγουσα συνεδρίαση, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος κατεπείγοντος.
Επιλέγει την τηλεφωνική δια περιφοράς συνεδρίαση, προκειμένου να φιμώσει τις αντιδράσεις, να αποφύγει τη δημοσιότητα και όλα αυτά ενώ χθες είχαμε κανονική δια ζώσης συνεδρίαση ΔΣ και μπορούσε εκτός ημερησίας να συζητηθεί το όποιο θέμα.
Στέλνουν πρόσκληση για τηλεφωνική έκτακτη συνεδρίαση για την Πέμπτη και μετανιώνοντας, μόλις σαράντα λεπτά αργότερα, στις 13:05, με ορθή επανάληψη, επισπεύδουν το χρόνο συνεδρίασης για σήμερα Τετάρτη στις 14:30.
Απαιτεί δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι διαθέσιμοι από επαγγελματικές υποχρεώσεις, να βρίσκονται σε υπολογιστή για να λάβουν τις εισηγήσεις, να έχουν χρόνο να διαβάσουν τις εισηγήσεις και να ενημερωθούν πριν ψηφίσουν.

Εμπαίζετε συστηματικά δημότες οι οποίοι σας έχουν ζητήσει να παραβρεθούν στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και μεθοδεύετε να μην έχουν τη δυνατότητα αυτή. Αυτή είναι η δική σας αντίληψη περί δημοκρατίας και διαφάνειας; Αυτό είναι το πολιτικό σας ήθος; Ποιον κοροϊδεύετε; Αιδώς κ. Μώρο. Ως Πρόεδρος του ΔΣ, ανέχεστε αυτές τις σκοτεινές μεθοδεύσεις; Καταλαβαίνετε την προσπάθεια εξαπάτησης και την παραβλέπετε ή δεν την καταλαβαίνετε;

Απαιτούμε να αναβληθεί η συνεδρίαση και να φέρετε το θέμα, όπως υποχρεούστε, σε κανονική δια ζώσης συνεδρίαση, τηρώντας τις προθεσμίες πρόσκλησης και τις διαδικασίες.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr