ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 06/03/2023

Στη συγκέντρωση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου της Καλλιτεχνούπολης, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος, με το κύριο μέρος της συζήτησης να είναι πυροπροστασία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι κάτοικοι εξέφρασαν φόβο και ενόχληση για την έλλειψη καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων από βλαστικά και εύφλεκτα υπολείμματα και ανέφεραν ότι αυτό αποτελεί ευθύνη του Δήμου.

Δυστυχώς ο κ. Μπουρνούς απάντησε ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έριξε τις ευθύνες στο κράτος και στους πολίτες, αφήνοντάς τους άφωνους όταν εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί ο Δήμος να προστατεύσει τους οικισμούς από τις πυρκαγιές.

Οι προτάσεις της παράταξής μας ήταν και είναι πρακτικές και άμεσης εφαρμογής.
– αποστολή επιστολών από τον δήμο για καθαρισμό οικοπέδων από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο,
– επιβολή προστίμων από την 1η Μαΐου σε όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα τους,
– θρυμματισμός βλαστικών υπολειμμάτων κατά την παραλαβή τους από τα οικόπεδα,
– εβδομαδιαίος προγραμματισμός ανά οικισμό για την συλλογή των βλαστικών,
– απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για αποκομιδή των βλαστικών από τους ιδιώτες χωρίς χρέωση.

Ωστόσο, αντί ο κ. Μπουρνούς να εξετάσει αυτές τις προτάσεις, επέλεξε να πει ότι οι προτάσεις μας αποτελούν μικροπολιτική και υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι οι οικισμοί θα ξανακαούν.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μπουρνούς για μια ακόμη φορά, ότι οι προτάσεις μας, όπως άλλωστε πάντα, είναι εφαρμόσιμες και σωστά σχεδιασμένες. Μάλιστα την πρόταση για θρυμματισμό των βλαστικών την εκτελέσαμε εμείς ως παράταξη το καλοκαίρι του 2022 με τεράστια επιτυχία, για την οποία και πήραμε σχετικό βραβείο.

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, η καταστροφική πυρκαγιά στο Ντράφι σε συνδυασμό με την επιμονή του κ. Μπουρνούς να ακολουθεί λάθος τακτική σε θέματα πυρασφάλειας, απορρίπτοντας κάθε πρόταση και φορτώνοντας τις ευθύνες σε άλλους, τον καθιστούν ανεύθυνο και ανεπαρκή για την ασφάλεια του δήμου μας.

Εμείς από το 2024 που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, σε συνεργασία με την πολιτεία, τοπικούς φορείς και πολίτες, θα δράσουμε άμεσα ώστε η αντιπυρική περίοδος του 2024 οι οικισμοί μας να είναι καθαρισμένοι από εύφλεκτα υλικά και ασφαλείς, αλλά και οι κάτοικοι ενημερωμένοι και σωστά εκπαιδευμένοι σε μέτρα πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές. Σας προτρέπουμε όλες και όλους να συμμετέχετε μαζί με την ομάδα μας σε αυτή την προσπάθεια στηρίζοντας την υποψηφιότητα της παράταξής μας.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr