Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο κύκλος των δωρεάν σεμιναρίων για πρωτοετείς φοιτητές «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου», μια δράση που γίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης, και Αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητή Γεωπληροφορικής Ανδρέα Βασιλόπουλου.

  Πρώτη στάση για φέτος, το φροντιστήριο "Ορόσημο" στη Ραφήνα, όπου σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Βασιλόπουλος παρουσίασε στα παιδιά με παραστατικό τρόπο, μεθόδους για να διαβάζουν και να σημειώνουν, να διαχειρίζονται το χρόνο τους, να κάνουν σωστές εργασίες, να επιλέγουν μαθήματα, αλλά και να χτίζουν ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό για την αγορά εργασίας.

  Τα σεμινάρια συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 19/09 στις 18.00 το απόγευμα στη ΡΑΦΗΝΑ, στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου, και ολοκληρώνονται το Σάββατο 21/09 στις 10.30 το πρωί στο ΠΙΚΕΡΜΙ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.

  Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.


  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου»

  Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο καθηγητής Γεωπληροφορικής και Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, δίπλα στους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές με το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου».

  Πέμπτη 19/09 στις 18.00 το απόγευμα στη ΡΑΦΗΝΑ (στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου), και Σάββατο 21/09 στις 10.30 το πρωί στο ΠΙΚΕΡΜΙ (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου). Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

  Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου» έχουν στόχο τη βοήθεια των πρωτοετών φοιτητών στις σπουδές τους. Περιλαμβάνουν πρακτικές συμβουλές για όσα θα συναντήσουν στα χρόνια προπτυχιακής και μεταπτυχιακής φοίτησης, όπως τον τρόπο επιλογής και παρακολούθησης μαθημάτων/εργαστηρίων, την τήρηση σημειώσεων, τη βελτίωση της μνήμης και το αποτελεσματικό διάβασμα, ώστε τελειώνοντας να έχουν ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα, ανταγωνιστικό στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

  Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος, αξιοποιώντας εμπειρία ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, προσφέρει στα παιδιά με παραστατικό τρόπο, μεθόδους για να διαβάζουν και να σημειώνουν, να διαχειρίζονται το χρόνο τους, να κάνουν σωστές εργασίες, να επιλέγουν μαθήματα, αλλά και να χτίζουν ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό για την αγορά εργασίας.


  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Συνεχίζεται η δωρεάν κυκλοφορία του τουριστικού χάρτη Ραφήνας – Πικερμίου, ο οποίος αποτελεί και τον μοναδικό χάρτη προβολής της περιοχής.

  Ο χάρτης αποτελεί μία πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου και της ομάδας του για τρίτη συνεχή χρονιά και διατίθεται δωρεάν σε όλες τις επιχειρήσεις της Ραφήνας και του Πικερμίου προς διευκόλυνση των τουριστών και των επισκεπτών της περιοχής μας.


  Όσοι επιθυμούν επιπλέον ανάτυπα, μπορούν να επικοινωνούν στο 210 8056325 ή στο κινητό 6942 790900, ή να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

  Με εντατικούς ρυθμούς ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος, συνεχίζει τη δράση δωρεάν υποστήριξης τοπικών επιχειρήσεων.

  Αυτή τη φορά εξειδικευμένοι συνεργάτες του γραφείου του, βοηθούν δωρεάν τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν πλήρη φάκελο και να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 15-11-2017 & ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ 23-07-2018». Το πρόγραμμα που «τρέχει» από τον Μάιο, επιδοτεί το απολεσθέν εισόδημα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για το έτος 2018, με ενίσχυση ύψους από 1.000€ έως 60.000€.

  Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις από τη Ραφήνα, το Πικέρμι αλλά και το Μάτι, έχουν ήδη ολοκληρώσει τον αρχικό έλεγχο επιλεξιμότητας, ενώ πολλές έχουν ήδη συγκεντρώσει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και βρίσκονται στο στάδιο ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

  Βασικός στόχος του Ανδρέα Βασιλόπουλου είναι να κατατεθούν οι πλήρεις φάκελοι επιδότησης όλων των επιχειρήσεων μέχρι τις 02/08, ώστε να εξασφαλιστεί η επιδότηση των επιχειρήσεων, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη όλα τα αιτήματα θα εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας υποβολής μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού.

  Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο ουσιαστικός ρόλος που πρέπει και μπορούν να έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην τοπική κοινωνία.

  Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας» (EU Green Week), πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δράση ενημέρωσης των πολιτών, για το περιβάλλον και τις πράσινες αστικές συγκοινωνίες, μέσω του προγράμματος GreenYourMove (GYM) του οποίου έχω την τιμή να είμαι επιστημονικός υπεύθυνος.

  Κατά τη διάρκεια της "πράσινης" δράσης μας, που πραγματοποιήθηκε στις πλατείες της Ραφήνας και του Πικερμίου από Δευτέρα 13/05 έως και Κυριακή 19/05, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις πράσινες αστικές συγκοινωνίες αλλά και για τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των πολιτών.

  Συντονιστής του προγράμματος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο συνάδελφος, καθηγητής Γιώργος Σαχαρίδης.

  Δεν σταματάμε τις δράσεις ουσίας ούτε παραμονές εκλογών.

  Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

  Ένα χρόνο σχεδόν μετά την καταστροφική φωτιά, οι σωροί των θρυμματισμένων κλαδιών παραμένουν δίπλα στα σπίτια και τους κατοίκους, αποτελώντας υψηλό κίνδυνο για εμπρησμό ή αυτανάφλεξη. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος θέτει ως προτεραιότητα την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της καύσιμης ύλης που βρίσκεται στην Α΄ Είσοδο του Ν. Βουτζά.

  Πριν έρθουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού πρέπει οι σωροί αυτοί ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ!

  Διαβάστε παρακάτω ή κατεβάστε το χρήσιμο έντυπο

  "ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ"

  (κλικ στο επισυναπτόμενο αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας)
   

  Ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη ανησυχία των κατοίκων και έχοντας πάντα σαν γνώμονα τη μελέτη και τεκμηρίωση των προτάσεων του για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη, προχώρησε σε μια ακόμη σημαντική δράση εγκαθιστώντας σταθμό μέτρησης και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων στο λιμάνι της Ραφήνας. Σε αντίθεση με την αδράνεια της δημοτικής αρχής και το νυν δήμαρχο των βαρύγδουπων λόγων και των υποσχέσεων, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος αποφάσισε να δράσει και να καταθέσει προτάσεις και λύσεις για το λιμάνι, βασισμένες σε μελέτες και μετρήσεις και όχι σε αερολογίες.

  Ο επικεφαλής μας, παίρνοντας ξανά την πρωτοβουλία, κάνει πράξη την απαίτηση των κατοίκων για λύση σχετικά με τη ρύπανση του λιμανιού από τα πλοία, τη στιγμή που ο νυν δήμαρχος, όχι μόνο αγνοεί το αίτημα, αλλά επιπλέον έχει «θάψει» από το Μάϊο του 2018 και το σχετικό ψήφισμα που ζητά υποδομές αλλά και έλεγχο στο ρυθμό ανάπτυξης του λιμανιού όσον αφορά τον αριθμό πλοίων που μπορεί να αντέξει. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα μάλλον «ενοχλεί» και γι αυτό παραμένει ένα χρόνο σχεδόν μέσα στα συρτάρια της δημοτικής αρχής χωρίς να αποστέλλεται στους αρμόδιους φορείς.

  Η εγκατάσταση του σταθμού έγινε μετά από πρόταση συνεργασίας που απεύθυνε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και οι μετρήσεις που θα παρακολουθούνται, αφορούν σε αέριους ρύπους (π.χ. NOx, SOx, COx), αέρια μικροσωματίδια εισπνεύσιμα και αναπνεύσιμα (PM2,5 και PM 10) και ηχορύπανση, τα οποία παράγονται από τη λειτουργία των μηχανών εσωτερικής καύσης πλοίων, οχημάτων αλλά και αεροσκαφών που διέρχονται από την περιοχή της Ραφήνας.

  Η πρώτη φάση μετρήσεων ήδη ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την 15η Ιουνίου 2019, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής μας: «Το περιβάλλον αλλά και η προστασία της υγείας των κατοίκων είναι για εμάς προτεραιότητα που δεν μπορεί να περιμένει την εκλογική μας νίκη. Είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε φρένο στην ανεξέλεγκτη επιβάρυνση της περιοχής από τη ρύπανση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διαρκείς επιστημονικές μετρήσεις και εντοπισμό σε πραγματικό χρόνο όσων χρησιμοποιούν λάθος καύσιμο ή δημιουργούν ηχορύπανση. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται αυτό το μεγάλο πρόβλημα οργανωμένα, συγκεντρώνονται στοιχεία ώστε ως νέα δημοτική αρχή να μπορούμε να υποβάλλουμε  τεκμηριωμένα καταγγελίες στους αρμοδίους φορείς.»

   

  Δείτε το βίντεο από την εγκατάσταση του σταθμού:

  Με ιδιαίτερη χαρά, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος και η ομάδα μας, σας προσκαλούν σε μια δωρεάν εκπαιδευτική δράση, που φέρνει παιδιά και μεγάλους πιο κοντά στην κατανόηση της φύσης και του περιβάλλοντος!

  Εργαστήριο Παρατήρησης
  Μαθαίνω τη Φύση με Στερεομικροσκόπια

  Σάββατο 20/04/2019
  10.00 - 14.00
  Πάρκο Καραμανλή (στον στεγασμένο χώρο του "The Park")

  Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Γιορτής του Μεγάλου Ρέματος, και θα περιλαμβάνει παρατήρηση αντικειμένων αλλά και ζωντανών οργανισμών μέσα από μικροσκόπια στερεοπαρατήρησης και οπτικά μικροσκόπια διερχομένου φωτός.

  Σας περιμένουμε το πρωί του Σαββάτου στο πάρκο Καραμανλή (στον στεγασμένο χώρο του "The Park"), για να γνωρίσετε εσείς και τα παιδιά σας ένα διαφορετικό κόσμο με τη βοήθεια των ειδικών οργάνων παρατήρησης.

  Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση δεκάδων παλαιών και νέων εθελοντών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνα, η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία με πρωτοβουλία του καθηγητή και υποψήφιου δήμαρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου και της ομάδας μας, σε συνεργασία με τον πατέρα Δημήτριο και την Τράπεζα Αίματος “Δημήτρης Βλων”.

  Η διοργάνωση αυτή συνεχίζει μια σειρά δράσεων αιμοδοσίας, που ξεκίνησαν στις αρχές του 2018 και συνεχίζονται επιτυχώς με την πολύτιμη στήριξη εθελοντών, συλλόγων και φορέων της Ραφήνας και του Πικερμίου. Σκοπός μας, η κάλυψη τυχόν αναγκών της τοπικής κοινωνίας σε αίμα αλλά και η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη σημαντικότητα της πράξης της εθελοντικής αιμοδοσίας.

  Η χώρα μας δυστυχώς έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών παγκοσμίως σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες, ενώ αντίθετα, η ανάγκη για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω του ποσοστού τροχαίων και μεσογειακής αναιμίας. Για εμάς, η διοργάνωση τέτοιων δράσεων προσφοράς και αγάπης είναι επιτακτική ανάγκη, αφού μέσω αυτών έχουμε τη δυνατότητα να βοηθούμε την τοπική κοινωνία σε περίπτωση ανάγκης σε αίμα, αλλά και να συμβάλλουμε στη γενική αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών.

  Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας και έσπευσαν με την παρουσία και την προσφορά τους, να συμβάλλουν στη σημαντική αυτή δράση. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος και η ομάδα μας, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, να προσφέρει στην τοπική κοινωνία με όλα τα μέσα που διαθέτει, αλλά και να προάγει το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.


   

  Το RPGUIDE.GR (www.rpguide.gr) επικαιροποιείται και συνεχίζει να προβάλει επιτυχώς την περιοχή μας, για 4η συνεχόμενη χρονιά. Το τουριστικό ευρετήριο που δημιούργησε το 2015 και διέθεσε εντελώς δωρεάν στους επαγγελματίες της περιοχής μας ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, προβάλει σταθερά την Ραφήνα και το Πικέρμι στηρίζοντας έτσι το όραμα του για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

  Το RPGUIDE.GR είναι ένα μοναδικό πολυδιάστατο εργαλείο προβολής της πόλης μας, ή αλλιώς ένας «οδηγός» στα πρότυπα των μεγάλων τουριστικών ιστοτόπων, μέσα από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να γνωρίσει την τοπική αγορά και τα εμπορικά καταστήματα αλλά και να βρει πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις παραλίες, και πλήθος άλλων στοιχείων. Το site επικαιροποιείται κάθε χρόνο ενόψει της τουριστικής περιόδου, με στοιχεία νέων επιχειρήσεων αλλά και πληροφορίες για νέες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί κανείς να συμμετέχει στην περιοχή μας.

  Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο γνωστός πια σε όλους πορτοκαλί αναδιπλούμενος χάρτης τσέπης, που είναι διαθέσιμος και πάλι δωρεάν προς όλους, ενημερώνοντας κατοίκους και τουρίστες για τις επιχειρήσεις της περιοχής και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

  Όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να καταχωρηθούν δωρεάν στο RPGUIDE αλλά και στον έντυπο πορτοκαλί χάρτη, αρκεί να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 211 8004294 ή να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

  Ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος και η ομάδα του, σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 από τις 09:00 έως τις 14:00 στην «3η Εθελοντική Αιμοδοσία» που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας, σε συνεργασία με τον πατέρα Δημήτριο και την Τράπεζα Αίματος “Δημήτρης Βλων”.

  To νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, που επιτρέπει στους αρμόδιους φορείς να προειδοποιούν τους κατοίκους μια περιοχής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσω SMS, Facebook και Viber, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά, την Κυριακή 31/03/2019 στην πυρόπληκτη Ραφήνα. Η ζωντανή επίδειξη του καινοτόμου συστήματος πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος, καθηγητή Γεωπληροφορικής και υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλο, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΠΥΡΚΑΓΙΑ πρόληψη και αντιμετώπιση», η οποία ήταν και η πρώτη που έγινε στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

  Πλήθος παρευρισκομένων, πέρα από την πολύ εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ενημέρωση από έμπειρα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά και προετοιμασίας του σπιτιού τους για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, συμμετείχαν στη ζωντανή επίδειξη του νέου καινοτόμου συστήματος, λαμβάνοντας μέρος στη διαδικασία εγγραφής, αλλά και λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα δοκιμαστικά προειδοποιητικά SMS από το σύστημα Alert247.

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ
   Μέσω του ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, οι αρμόδιοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να δράσουν εγκαίρως στέλνοντας πολύ γρήγορα μια σειρά από προειδοποιητικά μηνύματα για ύπαρξη κινδύνου και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης να συντονίσουν ακόμα και την εκκένωση οικισμών. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του κ. Βασιλόπουλου στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», που συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

  • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
   Το Αlert 24/7 απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των περιστατικών εκτάκτων αναγκών αλλά και στους αρμόδιους φορείς (υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, σώματα ασφαλείας, περιφέρειες και δήμους) οι οποίοι ως διαχειριστές θα έχουν τη δυνατότητα για την έγκαιρη προειδοποίηση των εγγεγραμμένων κατοίκων κάθε περιοχής.

  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
   Οι  εγγραφές των πολιτών γίνονται online στη διεύθυνση alert247.gr χωρίς καμία χρέωση ή συνδρομή, δηλώνοντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο και το Δήμο κατοικίας τους. Για την εγγραφή δεν απαιτείται κανένα προσωπικό στοιχείο. Να σημειωθεί ότι το σύστημα διαθέτει ισχυρές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα δολιοφθοράς, αστοχίας στην λειτουργία, κλοπής των τηλεφωνικών δεδομένων ή αποστολής ψεύτικων μηνυμάτων.  

   

   

  Το Alert 24/7 υλοποιήθηκε ως τμήμα του έργου TOURISTA 24/7 στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-01167.

  Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΥΡΑ, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, της περιφέρειας Αττικής, των δήμων Μαραθώνος και Σπάτων-Αρτέμιδος και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση για την πυρασφάλεια, στη Ραφήνα, μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, με πρωτοβουλία του επικεφαλής μας καθηγητή γεωπληροφορικής και υποψηφίου δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλου. Οι κάτοικοι της περιοχής γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, αποδεικνύοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από το θέμα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Αντώνης Τούντας καθώς και πλήθος εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων.

  Στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα με κεντρικό θέμα «ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Πρόληψη και Αντιμετώπιση», οι προσκεκλημένοι ομιλητές, έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής που έχουν βρεθεί σε δεκάδες μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν στους πολίτες ουσιαστική ενημέρωση για τις πυρκαγιές, την πυρασφάλεια καθώς και για τα μέτρα προστασίας ενώ μοιράστηκε χρηστικό έντυπο «Αυτοαξιολόγησης πυρασφάλειας ιδιοκτησίας» και έγινε η 1η πανελλαδική παρουσίαση και ζωντανή επίδειξη του καινοτόμου συστήματος «ΠΥΡSOS», για ειδοποίηση με SMS των κατοίκων σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

  Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας οι κάτοικοι αφού ευχαρίστησαν τον κ. Βασιλόπουλο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, κατέθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους για την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής. Ο επικεφαλής μας, αποφεύγοντας να δώσει οποιαδήποτε προεκλογική χροιά στην εκδήλωση, δήλωσε πως σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες αλλά να σταθούμε μόνο στο πως προετοιμαζόμαστε, Δήμος και πολίτες, για να είμαστε ασφαλείς το καλοκαίρι που μας έρχεται, αποδεικνύοντας έτσι ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια του πολίτη πέρα από μικροπολιτικές πρακτικές.

  Ευχαριστούμε θερμά για τις εισηγήσεις τους, τον Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. και Νομικό Σύμβουλο Πυρασφάλειας & Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Διαμαντή και τον Αρχιπύραρχο και Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Ιωάννη Σταμούλη, καθώς και τον Διευθυντή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο για τον χαιρετισμό του.

  Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα μας με τίτλο "ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Πρόληψη και Αντιμετώπιση". Οι ομιλητές μας "μοίρασαν" απλόχερα ουσιαστική γνώση μέσα από χρήσιμες πληροφορίες για την πυρασφάλεια καθώς και για τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται όλοι να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε προληπτικά. Σαν ομάδα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου Αύρα και να επιβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες χρήσιμες εκδηλώσεις ουσίας!

  Ένα μεγάλο μπράβο στον επικεφαλής μας Ανδρέα Βασιλόπουλο για την πρωτοβουλία, αλλά και στους ομιλητές μας, τον Υποστράτηγο Π.Σ. ε.α. Νικόλαο Διαμαντή, και τον Αρχιπύραρχο Ιωάννη Σταμούλη για τις εξαιρετικές τους ομιλίες. Τους ευχαριστούμε!

  Αγαπητοί φίλοι,

  Μετά από δεκάδες ερωτήματα που λάβαμε σχετικά με την εκδήλωση πυρασφάλειας την Κυριακή 31/03/2019 και τον τρόπο πρόσβασης στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ λόγω της διεξαγωγής του Αραφήνειου Δρόμου 2019 και των σχετικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, υπενθυμίζουμε:

  1. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πρόσβαση από Λ. Φλέμινγκ, καθώς οι διοργανωτές έχουν επιβεβαιώσει ότι η Λ. Φλέμινγκ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 9.10 ΕΩΣ 9.50 (από πρατήριο ΕΚΟ, Δημοκρατίας έως πλατεία, Χρ. Σμύρνης μέχρι το ποτάμι και η είσοδο

    

   ς και έξοδος του λιμανιού).
  1. Όσοι από τους κατοίκους που θέλουν να παρευρεθούν, μένουν στις περιοχές στις οποίες ο δρόμος θα είναι κλειστός έως τις 11.00, δηλαδή από την Χρ. Σμύρνης (από το ποτάμι μέχρι το κολυμβητήριο), Μαρίκες, Πανόραμα και Νηρέα–Πρωτέα, να υπενθυμίσουμε ότι η προσέλευση στην εκδήλωση μας είναι από 10.30 έως 11.30, οπότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

  Σας περιμένουμε!!!


  Ο επικεφαλής μας, Ανδρέας Βασιλόπουλος, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην πρώτη ανοικτή ενημερωτική ημερίδα για την Πυρασφάλεια, που πραγματοποιείται στη Ραφήνα μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, με θέμα:
   
  «ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Πρόληψη και Αντιμετώπιση»
   

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου, στη Ραφήνα (ξενοδοχείο "ΑΥΡΑ"), η ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για την ασφάλεια, με πρωτοβουλία της ομάδας μας και προσωπικά του επικεφαλής μας, καθηγητή γεωπληροφορικής και υποψηφίου Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλου.

  Σελίδα 1 από 3

  © 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.