Σχετικά με δυο σημαντικότατα ψηφίσματα που έχουν "βαλτώσει", εξέφρασε ερώτημα για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής μας Ανδρέας Βασιλόπουλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το δήμαρχο, χωρίς να παίρνει υπεύθυνη απάντηση. Δικαιολογίες όπως "δεν ξέρω", "δεν είδα", "δεν μπόρεσα", δεν πείθουν κανέναν, πόσο μάλλον αυτούς που ΚΑΙ ξέρουν ΚΑΙ βλέπουν ΚΑΙ μπορούν.

  Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να βρει πλειοψηφία για το πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε την εισήγηση για την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Σάββα Αραπκιλή σε επιτροπή, που συμμετέχουν εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας. Από πλευράς μας δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε στον κ. Δήμαρχο να ορίσει σε μία επιτροπή για θέματα που αφορούν στο λιμένα, ένα άτομο με οργανική θέση στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

  Οι τοποθετήσεις μας στο ΔΣ ήταν συμβουλευτικές προς τον κ. Δήμαρχο, όπως άλλωστε το επιβάλλει και η θέση κάθε Δημοτικού «Συμβούλου», αλλά δυστυχώς ο κ. Μπουρνούς επέμεινε αδικαιολόγητα στην αρχική του θέση. Θυμίζουμε στον κ. Μπουρνούς ότι η συναίνεση είναι πολύ χρήσιμη αρετή και μάλιστα θα είναι απαραίτητη, λόγω της απλής αναλογικής του Κλεισθένη, στο επόμενο συμβούλιο.

  Αυτά για την ενημέρωση των δημοτών και την αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύματος του rpn.gr, που παρουσίασε ως κίνηση «συνεργασίας» την απόφαση του επικεφαλής μας, κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου να μην ψηφίσει το συγκεκριμένο θέμα.

   

  Το γνωστό θέμα της μεταφοράς  των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδας, ξανασυζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ., καθώς η Κ.Ε.Δ.Ε. ζήτησε τη στήριξη των Δήμων στην απόφαση της να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης. Αυτή τη φορά το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την απόφαση προσφυγής της Κ.Ε.Δ.Ε. με στόχο να σταματήσει η παράλογη αυτή πράξη.

  «Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά το πέμπτο θέμα της συνεδρίασης ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων.  Και ερωτώ για ποιο λόγο αποχώρησαν οι συνάδελφοι; Επειδή πλησίαζαν μεσάνυχτα ή μήπως επειδή θεώρησαν ότι τα υπόλοιπα δέκα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ήταν σημαντικά; Μάλιστα μετά το όγδοο θέμα, οπότε αποχώρησε και ο κ. Τσαλαπατάνης όλο το βάρος της αντιπολίτευσης έπεσε στην παράταξή μας.

  Είναι γνωστό ότι η παράταξή μας έχει θέσει επανειλημμένα το πρόβλημα των αδικαιολόγητων απουσιών.  Υπενθυμίζω ότι από το 2014 ως γραμματέας του ΔΣ καθιέρωσα πίνακα απουσιών, αψηφώντας παραταξιακά κατεστημένα και σπάζοντας ουσιαστικά ένα θέμα ταμπού.  Ο  κανονισμός είναι σαφής: ‘’Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερώνουν τον Πρόεδρο σε περίπτωση απουσίας τους.’’ 

  Καλώ τον κ. Μώρο,  με την ιδιότητά του ως προέδρου του  ΔΣ, να μας γνωστοποιήσει τις ενέργειες στις οποίες ανέφερε ότι έχει προβεί απαντώντας στο σχετικό μου ερώτημα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός βέβαια αν θεωρεί ότι η παρουσία των συμβούλων κατά την έναρξη του συμβουλίου και η αποχώρησή τους κατά το δοκούν συνιστά παρουσία και δεν απαξιώνει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημότες μας.»

  Ανδρέας Βασιλόπουλος

  Σάλος είχε προκληθεί στα εστιατόρια της Ραφήνας από την ανακοίνωση/διαφήμιση τοπικού εστιατορίου, για προσφορά σε μερίδες (σε ειδική τιμή) σε όσους έχουν ανάγκη. Ο σάλος έγινε γιατί στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και μάλιστα εμφανιζόταν το λογότυπο του Δήμου και το Εθνόσημο.

  Μπορεί ο κ.Χριστόπουλος να μην στήριξε την υποψηφιότητά του κ. Βουδούρη, αν και επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει, χαίρομαι όμως που η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο λειτούργησε με βάση την ουσία και όχι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χαίρομαι που δεν "παρέδωσε" την θέση αυτή στην παράταξη μειοψηφίας του κ. Αδαμόπουλου ή στην παράταξη της πλειοψηφίας. 

  Είναι λογικός ο σάλος που έχει προκληθεί από την απόφαση της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου δηλαδή, να εισηγηθεί αμοιβές 800€ για τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Καθένας για τους δικούς του λόγους βρέθηκε αντίθετος με την απόφαση αυτή, που περιέργως ψηφίστηκε μόνον από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής αρχής.

  Η τελευταία εικόνα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με όλα τα έδρανα της αντιπολίτευσης κενά, θεωρώ ότι δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι κάθε ένας σύμβουλος ξεχωριστά έλειπε χθες για τους δικούς του λόγους.

  Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω την επιστολή διαμαρτυρίας μου, σχετικά με τη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιστολή που πηγάζει από την επαναλαμβανόμενη αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά του κ. Μπουρνούς εντός της αιθούσης. Το θέμα αυτό το έχω συζητήσει με τον κ. Πρόεδρο πολλάκις.

  «Εμείς να έρθουμε με προτάσεις που είμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι, όχι να λέμε στον κόσμο «Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;».

  Να καθίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή, να κατεβάσουμε προτάσεις, να τις δούμε με τις υπηρεσίες του Δήμου ότι είναι εφαρμόσιμες και μετά να κάνουμε μία συζήτηση με τους επαγγελματίες.

  Το 6ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης είναι: "Λήψη απόφασης περί χορήγησης αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων για την άσκηση δραστηριότητας από εκδιδόμενα άτομα εντός του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου".

  Κύριε Δήμαρχε, ξεχνάτε σκοπίμως ότι δώσατε 2 παρατάσεις στον εργολάβο; Ξεχνάτε τις αστείες δικαιολογίες σας ότι «έπεσαν αρκετές βροχές» και ότι «ανακαλύψατε μία άλλη γεωλογία από αυτή που περιμένατε. Ούτε οι Ινδιάνοι δεν έλεγαν τις δικαιολογίες που εσείς επικαλείσθε και εσείς τολμάτε να μιλάτε για μικροπολιτική. Το λιγότερο ντροπή.

  Ξεχνάτε επίσης ότι δώσατε στον εργολάβο 30% περισσότερα χρήματα από τον αρχικό προϋπολογισμό (ξεκίνησε με 45.000€ και χρειάστηκαν επιπλέον 13.000€).

  Δεν φταίει επομένως το «κράτος που σας ταλαιπωρεί», όπως λέτε, διότι και οι άλλοι δήμοι που κατορθώνουν να υλοποιήσουν έργα βρίσκονται στο ίδιο κράτος. Μήπως φταίει η αδυναμία διοίκησης; Να θυμίσω (ή μήπως θα θυμώσετε) ότι από τον Μάιο 2015 είχατε τόση βεβαιότητα ότι θα τελειώνατε το παρκινγκ και είχατε προβλέψει τα έσοδα του στον προϋπολογισμό της ΔΕΑΑΠ. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αποδεχθείτε ότι το πάρκινγκ στην οδό Μάντικα «στράβωσε»;

  Όσοι κατακρίναμε τη συνεργασία Πιστικίδη - Μπουρνούς, είχαμε άδικο. Σήμερα βιώνουμε το απόλυτο παράδειγμα συνδιοίκησης και συνδυαστικής παραγωγικής σκέψης:

  - Δύο μήνες αφότου ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Πιστικίδης, πληρώνει ο Δήμος μας (με απευθείας ανάθεση) δικηγόρο για να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της μερικής οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος.
  - Δύο μήνες αφότου ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Μπουρνούς, ξαναπληρώνει (πάλι με απευθείας ανάθεση) δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει κατά πόσον μπορεί να ακυρώσει αυτή την προσφυγή του προηγούμενου Δημάρχου.

  Συγκεκριμένα σε πρόσφατη επισήμανση του κ. Πνευματικάτου για τη απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει περιστασιακά κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής την Αραφηνίδων Αλών, ο Δήμαρχος απάντησε δημόσια ότι υπάρχει συνεννόηση με τον ΟΛΡ για ενέργειες βελτίωσης της κυκλοφορίας οχημάτων από και προς τον λιμένα.

  Καταψήφισε και φέτος ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης, το μέτρο πεζοδρόμησης της Αραφηνιδών Αλών. Μιλώντας στα μέλη της συμπολίτευσης, ως μοναδικός σύμβουλος που είχε απομείνει στη συνεδρίαση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είπε ότι το μέτρο αυτό είναι αποτέλεσμα της κόντρας που κάνει η Δημοτική Αρχή στο Λιμάνι, και αυτό είναι απαράδεκτο.

  Υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα, όταν: 
  ο Δήμαρχος λέει σε πολίτη "Είσαι κότα" και ο Αντιδήμαρχος λέει σε πολίτη "Εάν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε σε άλλη χώρα", ή ακούγονται εκατέρωθεν εκφράσεις "είσαι βλάκας", "είσαι άχρηστος".

  Χθες το τοπικό Συμβούλιο Ραφήνας είχε ως θέμα τη γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Η «λευκή» ψήφος, που επικράτησε του «ΝΑΙ» έδειξε ότι οι σύμβουλοι ήταν σκεπτόμενοι και δεν μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά, χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση ή τον απαραίτητο χρόνο για να επεξεργαστούν τις 270 σελίδες, τα παραρτήματα και τους σχέδια της μελέτης.

  Σελίδα 1 από 3

  © 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.