Έλεγχος ασφάλειας μαθητών σχολικού συγκροτήματος οδού Κοντοράβδη σε περίπτωση πυρκαγιάς (2)

Αρ.Πρωτ.: BA34830918

Πικέρμι, 12/09/2018

Προς: Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου

Υπόψη: Δ/νσης


Θέμα: Έλεγχος ασφάλειας μαθητών σχολικού συγκροτήματος οδού Κοντοράβδη σε περίπτωση πυρκαγιάς


Στο Πικέρμι όπου λειτουργεί το σχολικό συγκρότημα της οδού Κοντοράβδη (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο), με μεγάλο αριθμό μαθητών όλων των ηλικιών, η προσβασιμότητα μαθητών και οχημάτων εξυπηρετείται μέσω δρόμου πλάτους μόλις 3,5 μέτρων. Είναι επομένως εύλογη η ανησυχία μας, όπως έχει διατυπωθεί και σε πρόσφατη συνέλευση γονέων, αλλά και σε πολλά τηλεφωνήματα γονέων που δέχεται το RPSOS,  για τη δυνατότητα ασφαλούς εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και ταυτόχρονης άφιξης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θέτουμε υπόψη σας το πρόβλημα αυτό και παρακαλούμε να ζητήσετε από το Πυροσβεστικό Σώμα:

  1. πραγματοποίηση ταυτόχρονης άσκησης εκκένωσης και των τριών σχολείων
  2. έλεγχο και διαβεβαίωση για την ασφάλεια των μαθητών.

Τα παραπάνω έχω θέσει υπόψη της Δημοτικής Αρχής σε προηγούμενο  Δημοτικό Συμβούλιο, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου,  λαμβάνοντας όμως την αποθαρρυντική απάντηση ότι η διαπλάτυνση του δρόμου δεν εύκολα υλοποιήσιμη εξαιτίας της γραφειοκρατίας και δικαστικών διενέξεων.

Ως εκ τούτου, σταθερά αρωγός στο έργο σας, θέτω το αίτημα αυτό απευθείας σε εσάς και παρακαλώ για τις ενέργειές σας, παραμένοντας στη διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος

© 2019 Δύναμη Ανάπτυξης. Αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την AVMap GIS Α.Ε.

Please publish modules in offcanvas position.