Η εκλογική περίοδος ανήκει πλέον στο παρελθόν, η σκόνη έχει καταλαγιάσει και μπροστά μας υπάρχει η πρόκληση της νέας δημαρχιακής περιόδου 2019-2023. Στην παράταξή μας αναδεικνύεται ως μοναδικό  πρόβλημα η αποτελεσματική στάση και δράση απέναντι στην πρόκληση αυτή. Οι εκλεγμένοι (και οι μη εκλεγμένοι) δημοτικοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης πρέπει να συνεργαστούμε αρμονικά για την πρόοδο του Δήμου μας. Είναι καθήκον μας απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν, απέναντι στην περιοχή στην οποία όλοι μας κατοικούμε.

Η Δύναμη Ανάπτυξης ήδη, την περίοδο 2014-2019, έχει επιδείξει σημαντικό έργο σε δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την βελτίωση της, στρατηγικές προτάσεις που μπορούν να μεταβάλουν την περιοχή σε μια έξυπνη σύγχρονη πόλη. Συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με εποικοδομητικές προτάσεις και όχι καταγγελτικό λόγο ή στείρα αντιπολίτευση και πετροβολητό, στήριξε όλα τα θέματα που προήγαγαν τον τόπο μας και διαφώνησε τεκμηριωμένα σε όσα είχαμε αντίθετη άποψη. Επιπλέον, από τη θέση της αντιπολίτευσης και με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, υλοποίησε σημαντικές δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, έφερε χρηματοδοτήσεις και προγράμματα, ενημέρωσε τους πολίτες για όλα τα σημαντικά θέματα, συνέβαλλε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πρόσφατης τραγωδίας.

Οι δύο πρόσφατες συνεδριάσεις των στελεχών της παράταξής μας, επικύρωσαν τη απόφαση όλων μας να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και διάθεση προσφοράς και για την περίοδο 2019-2023. Αποτελεί δέσμευσή μας προς την τοπική κοινωνία η συνέχιση υλοποίησης του προεκλογικού μας προγράμματος, κατά το μέρος που μας επιτρέπει η δύναμη που λάβαμε από το εκλογικό σώμα, αλλά και η αγαστή συνεργασία των στελεχών μας με όσους διαθέτουν πνεύμα υγιούς συνεργασίας και ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Η επόμενη περίοδος συνεπώς, θα μας βρει να αναζητούμε συγκλίσεις και γόνιμο έδαφος για παραγωγική και αποτελεσματική δράση, απέναντι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
τηλ. γραφείου 211-8004294

Πάντα δίπλα στους μαθητές, ο επικεφαλής μας Ανδρέας Βασιλόπουλος, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, δίνει το δικό του μήνυμα και συμβουλεύει τα παιδιά που δίνουν το δικό τους "αγώνα" για την κατάκτηση της φοιτητικής ιδιότητας.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!


"Αγαπητά μου παιδιά, στο μαραθώνιο διαγωνισμάτων που ξεκινά θέλω εκ πείρας να σας πω ότι, σε αντίθεση με την πίεση της προηγούμενης περιόδου, οι επιδόσεις σας αυξάνονται διατηρώντας την ηρεμία σας, την ξεκούρασή σας και την καλή σας διάθεση.

Όπλο για αυτό, η σκέψη ότι σε μερικές ημέρες θα έχετε περάσει ανεπιστρεπτί από την σχολική ζωή σε έναν κόσμο γεμάτο προοπτικές. Έναν κόσμο στον οποίο θα έχετε πλέον τη δύναμη της επιλογής, χαράζοντας τη δική σας προσωπική πορεία.

So, don’t worry, be happy και στην περίοδο των εξετάσεων και όλα θα πάνε καλύτερα".

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής
ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας


 

Η εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου 2019 ολοκληρώθηκε, με τους δημότες να δίνουν με την κρίση τους ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα που στα πλαίσια της δημοκρατίας οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ότι η σύνθεση των νέων δημοτικών συμβούλων αποτελείται από νέα πρόσωπα με διαφορετικές φωνές και οπτικές γωνίες, γεγονός που από μόνο του διασφαλίζει την ορθότερη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου και του Δήμου μας. Από σήμερα, 27 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από 6 διαφορετικές παρατάξεις, καλούμαστε να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να βάλουμε βάσεις ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, μέσα από έναν πολιτισμένο, ειλικρινή και σοβαρό «προεκλογικό αγώνα» που κράτησε για εμάς πέντε ολόκληρα χρόνια και όχι λίγες μόνον ημέρες, κατάφερε, όχι μόνο να τριπλασιάσει τη δύναμη μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με την ξεκάθαρη στάση της και μακριά από πολιτικές αγκυλώσεις και συμφωνίες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το σύνολο των πολιτών, που τόσα χρόνια υποστηρίζουν τις δράσεις μας και επιβράβευσαν το έργο μας, δίνοντας με την ψήφο τους, τη δύναμη και τα όπλα για την επόμενη μέρα. Σταθερή δέσμευσή μας, προεκλογική και μετεκλογική, είναι να συμβάλουμε τα μέγιστα καθ' όλη την διάρκεια της θητείας 2019-2023, με δυναμισμό,  με σκληρή δουλειά, ικανά στελέχη.

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε…

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνεχίζοντας την αδιάκοπη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, η Δύναμη Ανάπτυξης σας ενημερώνει για τη νέα εξέλιξη στο θέμα των δασικών:

Μετά την απόφαση του ΣτΕ που φρέναρε τις οικιστικές πυκνώσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην τελική κατάθεση του νέου σχεδίου νόμου.

Οι βασικές διαφορές που εισάγονται είναι:

 1. Δεν χρησιμοποιείται πια η έννοια των οικιστικών πυκνώσεων, αλλά γίνεται αναφορά μόνο στις περιοχές ιώδους περιγράμματος (έτσι απεικονίζονται στην εφαρμογή του Ελληνικού Κτηματολογίου στην οποία αναρτώνται οι δασικοί χάρτες), οι οποίες εξαιρέθηκαν κατά την ανάρτηση του ευρύτερου δασικού χάρτη.
 2. Καταργείται η εξαίρεση από την ανάρτηση των δασικών χαρτών των περιοχών αυτών.
 3. Εισάγεται διαδικασία διπλού ελέγχου των εκτάσεων που υποδείχθηκαν ως τέτοιες περιοχές και προβλέπεται η κατά προτεραιότητα περιβαλλοντική τους διαχείριση με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις.
 4. Δεν γίνεται διάκριση στα προ και στα μετά 11-6-1975 κτίρια, αλλά εξισώνεται η διάρκεια στα 25 χρόνια (στο αρχικό σχέδιο νόμου η διάρκεια στα προ 1975 ήταν 40 χρόνια).
 5. Προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, μετά την κατάλληλη επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων, το οποίο θα καθορίζει την τελική περιβαλλοντική διαχείριση των περιοχών αυτών.
 6. Δίνεται ο κατάλληλος χρόνος για να συνταχθούν τα σχετικά ΠΔ με βάση τις διατάξεις της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Είμαστε δίπλα στα προβλήματα των δημοτών και συνεχίζουμε.....

Τις τελευταίες ήμερες ο συνδυασμός μας βάλλεται από κατευθυνόμενα συκοφαντικά και απολίτιστα δημοσιεύματα, επειδή επέλεξε στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών να μην κατευθύνει την ψήφο των πολιτών.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή κάθε απάντησή μου θα δημιουργούσε μεγαλύτερη εκλογική ζημιά από αυτή που οι ίδιοι οι συνεργάτες του δημιουργούν στον κ. Φαφούτη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση που έλαβε η εκλογική μας ομάδα για ουδέτερη στάση.

Σεβόμενος προσωπικά την απόφαση της ομάδας μας, θα απαντήσω μετά τις εκλογές. Προτείνω όμως στην ομάδα του κ. Φαφούτη να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στην Δύναμη Ανάπτυξης και τους υπενθυμίζω ότι στις εκλογές της Κυριακής αντίπαλος είναι ο κ. Μπουρνούς και όχι εγώ.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Μετά από συνεδρίαση της παράταξής μας, απόψε 29 Μαΐου 2019, με θέμα την θέση μας στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, εκδίδουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ο πολιτικός πολιτισμός της ομάδας μας, επιβάλλει να μην κατευθύνουμε τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Οι ψηφοφόροι μας δεν χειραγωγούνται. Έχουν όλα τα δεδομένα και την ελευθερία να αποφασίσουν για το καλό του τόπου μας. Ουσιαστικό είναι όμως για εμάς να συμβάλουμε τα μέγιστα καθ' όλη την διάρκεια της θητείας μας, δίνοντας βάση στη σωστή επικοινωνία και στην συνεργασία που θα χρειαστεί η ανάπτυξη του Δήμου, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί. Ο "Κλεισθένης" επιβάλλει τη σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου και εμείς θα είμαστε έμπρακτα παρόντες σε κάθε βήμα.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν, και καλούμε όλους τους πολίτες να τιμήσουν τον θεσμό της Δημοκρατίας με την συμμετοχή τους στις εκλογές της Κυριακής."

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γραφείο επικοινωνίας
τηλ.γραφείου 211-8004294

Σε ανάρτηση του μέσω fb, ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης απαντά σε ανάρτηση του Δ. Πνευματικάτου που τον θέλει να συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Μπουρνούς και δηλώνει:

"Κύριε Πνευματικάτε, η προσωπική μου άποψη (όχι της παράταξής μας, η οποία συνεδριάζει αύριο για το θέμα της 2ης Κυριακής) είναι ότι ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να καθοδηγούμε τους πολίτες στο πως θα ψηφίσουν. Είναι λίαν αντιδημοκρατικό και λίαν επικίνδυνο. Επίσης το σκηνικό είναι πολύ ρευστό για να διακινδυνεύετε προβλέψεις, εκτός και εάν το κάνετε σκοπίμως για να δημιουργήσετε "εντυπώσεις"."

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ήταν ξεκάθαρα, δίνοντας στον Δήμαρχο κ. Μπουρνούς ποσοστό 43,60%, ενώ η παράταξή μας, τριπλασιάζοντας τη δύναμή της στο νέο δημοτικό συμβούλιο, έλαβε ποσοστό 10,15% και 3 έδρες.

Αργά χθες βράδυ, ο επικεφαλής της παράταξής μας, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες και τους υποψηφίους του συνδυασμού του για τον πολιτισμένο, ειλικρινή και σοβαρό προεκλογικό αγώνα, ενώ δήλωσε μέσω του προσωπικού του facebook “Εκ μέρους της παράταξής μας και όπως επιβάλλει ο πολιτισμός μας, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον Βαγγέλη Μπουρνούς για το υψηλό ποσοστό του στα αποτελέσματα.”

Αργότερα μετέβη στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου για να δώσει και προσωπικά τα συγχαρητήριά του στον κ. Μπουρνούς και σε ολόκληρη την ομάδα του.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμά μας και που αναγνώρισαν στην ομάδα μας την προσπάθεια, τη μεθοδικότητα και την ουσιαστική πολυετή συνεισφορά μας στην τοπική κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γραφείο επικοινωνίας
Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου

 1. Μπουρνούς Ευάγγελος > 43,80%, 4.354 ψήφοι, 12 έδρες
 2. Φαφούτης Δαμιανός > 16,77%, 1.667 ψήφοι, 4 έδρες
 3. Χριστόπουλος Γιώργος > 13,52%, 1.344 ψήφοι, 4 έδρες
 4. Πιστικίδης Βασίλης > 11,46%, 1.139 ψήφοι, 3 έδρες
 5. Βασιλόπουλος Ανδρέας > 10,06%, 1.000 ψήφοι, 3 έδρες
 6. Τσαλαπατάνης Χρήστος > 4,39%, 436 ψήφοι, 1 έδρα
Ενσωμάτωση: 100,00
Εγγεγραμμένοι: 14.664
Συμμετοχή: 10.370
Έγκυρα: 9.940
Άκυρα: 285
Λευκά:145
 

Ανδρέας Βασιλόπουλος:
"Εκ μέρους της παράταξής μας και όπως επιβάλλει ο πολιτισμός μας, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον Βαγγέλη Μπουρνούς, για το υψηλό ποσοστό του στα αποτελέσματα."


Ενημερωνόμαστε - Αποφασίζουμε - Ψηφίζουμε


 ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019


Σας υπενθυμίζουμε!

Όσοι ψηφίζουν στη ΡΑΦΗΝΑ

θα παραλάβουν ψηφοδέλτιο που θα αναγράφει:

πρώτα τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας της Ραφήνας (μέχρι 3 σταυρούς) και μετά τους αντίστοιχους του Πικερμίου (μέχρι 1 σταυρό)

Όσοι ψηφίζουν στο ΠΙΚΕΡΜΙ

θα παραλάβουν ψηφοδέλτιο που θα αναγράφει:

πρώτα τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας του Πικερμίου (μέχρι 3 σταυρούς) και μετά τους αντίστοιχους της Ραφήνας (μέχρι 1 σταυρό)

 


Ενημερωνόμαστε - Αποφασίζουμε - Ψηφίζουμε

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019

 

 

Για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη με Δήμαρχο τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο.


Ενημερωνόμαστε - Αποφασίζουμε - Ψηφίζουμε

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019

 

Για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη με Δήμαρχο τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, δηλώνει τη σαφή θέση της παράταξής μας: "Λέμε ΟΧΙ στα ενοχλητικά προεκλογικά SMS".

"Ας αφήσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση την κρίση τους. Είναι τουλάχιστον απολίτιστο ένας υποψήφιος Δήμαρχος επειδή «πληρώνει» να μπορεί να ενοχλεί με sms μερικές χιλιάδες δημότες. Ας σεβαστούμε την ιδιωτικότητα, ας σεβαστούμε την σαφή νομοθεσία του GDPR, ας σεβαστούμε τον διπλανό μας συνάνθρωπο.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και διεκδικούμε την ψήφο σας, με μοναδικό όπλο το εμπεριστατωμένο πρόγραμμά μας και την 5ετή παρουσία μας στα πολιτικά δρώμενα της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Ελπίζουμε ο σεβασμός που δείχνει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ προς τους πολίτες, να βρίσκει σύμφωνες και τις υπόλοιπες παρατάξεις."

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά βρέθηκε στο ξεκίνημα της προεκλογικής εβδομάδας, ως ομιλητής της ημερίδας "Αλιευτικός Τουρισμός - Εξελίξεις και προοπτικές", ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος. Μεταφορά τεχνογνωσίας, εμπειρίες και συμπεράσματα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος "TOURISMED" που έχουμε φέρει στη Ραφήνα και το Πικέρμι αξιοποιώντας τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο.
 
Ο αλιευτικός τουρισμός είναι μόνον η αρχή για την ανάδειξη της περιοχής μας, την ανάπτυξη και την μετατροπή της σε πόλο έλξης επισκεπτών. Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει κι εμείς συνεχίζουμε δυναμικά, με όπλο το σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων μας!
 
 

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας» (EU Green Week), πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δράση ενημέρωσης των πολιτών, για το περιβάλλον και τις πράσινες αστικές συγκοινωνίες, μέσω του προγράμματος GreenYourMove (GYM) του οποίου έχω την τιμή να είμαι επιστημονικός υπεύθυνος.

Κατά τη διάρκεια της "πράσινης" δράσης μας, που πραγματοποιήθηκε στις πλατείες της Ραφήνας και του Πικερμίου από Δευτέρα 13/05 έως και Κυριακή 19/05, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις πράσινες αστικές συγκοινωνίες αλλά και για τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των πολιτών.

Συντονιστής του προγράμματος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο συνάδελφος, καθηγητής Γιώργος Σαχαρίδης.

Δεν σταματάμε τις δράσεις ουσίας ούτε παραμονές εκλογών.

Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Αγαπητοί συνδημότες,

Καθένας από εμάς, με την ψήφο του, καθορίζει την πορεία του δήμου μας έως το 2023.

Είμαι περήφανος που η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ από το 2014 έως σήμερα είχε καθημερινή δράση σε όλους τους τομείς και πολιτισμένη σταθερή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας. Στον 5ετή απολογισμό του έργου μας, από τη θέση της αντιπολίτευσης, αποδεικνύεται το αμείωτο ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είμαστε η μοναδική παράταξη, η οποία παρουσιάζεται, με ξεκάθαρο αναλυτικό και πλήρως τεκμηριωμένο σχεδιασμό για τη διοίκηση και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας από την επόμενη μέρα. Το πρόγραμμά μας, με τίτλο «Σχεδιασμός για τη Διοίκηση 2019-2023», διαρθρώνεται σε 18 θεματικούς τομείς και αποτελεί τη γραπτή δέσμευσή μας απέναντί σας.

Ήταν συνειδητή επιλογή μου, το 100% των υποψηφίων του συνδυασμού μας να είναι νέα πρόσωπα, άφθαρτα και χωρίς διαπροσωπικές ή πολιτικές αγκυλώσεις, κινούμενος μακριά από τις μέχρι σήμερα λογικές. Ήταν επίσης επιλογή μου, να κινηθούμε έξω από κομματικές γραμμές δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με αποκλειστικό γνώμονα τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά.

Στις 26 Μαΐου ζητώ την στήριξή σας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό διοίκησης που εμπεριστατωμένα παρουσιάζουμε και να επιτύχουμε την ποιότητα της καθημερινότητας που όλοι θέλουμε.

Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου


 

 

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την καταστροφική φωτιά, οι σωροί των θρυμματισμένων κλαδιών παραμένουν δίπλα στα σπίτια και τους κατοίκους, αποτελώντας υψηλό κίνδυνο για εμπρησμό ή αυτανάφλεξη. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος θέτει ως προτεραιότητα την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της καύσιμης ύλης που βρίσκεται στην Α΄ Είσοδο του Ν. Βουτζά.

Πριν έρθουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού πρέπει οι σωροί αυτοί ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ!

Ακούσαμε έκπληκτοι τον κ. Μπουρνούς να «αποκαλύπτει» τη δωρεά Αντετοκούνμπο για ανέγερση κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην Ραφήνα. Παρακολουθούμε επί μήνες ο κ. Μπουρνούς να έχει καταλύσει τους θεσμούς και να διαχειρίζεται προσωπικά και για την προσωπική του προβολή τη βοήθεια που λαμβάνει η περιοχή και η πυρόπληκτοι.

Πώς ο Δήμαρχος «αποκαλύπτει» την ύπαρξη δωρεών σαν μάγος που βγάζει λαγούς από το καπέλο του;
Αγνοεί τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται;
Ας σεβαστούμε τον Δήμο και τον χρηστό τρόπο διοίκησης επιτέλους και ας μην προσπαθεί ο κ.Μπουρνούς να καπηλεύεται τις δωρεές που κάνουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την πυρόπληκτη περιοχή μας.

Έλεος πια η εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος της φονικής πυρκαγιάς.

Στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας βρέθηκε χθες το πρωί ο επικεφαλής μας και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος μαζί με μέλη της ομάδας του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο επικεφαλής μας έτυχε θερμής υποδοχής και δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για τις θέσεις του αλλά και για το λεπτομερές ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμά του, το οποίο έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό στους δημότες ώστε να γνωρίζουν τι σχεδιάζει από την επόμενη μέρα των εκλογών. Να υπενθυμίσουμε, ότι η Δύναμη Ανάπτυξης έχει από το 2014 παρουσιάσει την βιώσιμη πρόταση-λύση για τη θέση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Ραφήνας, η οποία συντάχθηκε μετά από επισκέψεις στο χώρο της λαϊκής αγοράς και συζητήσεις με τα σωματεία των εμπόρων.

 

 

 

Συναντήσεων συνέχεια για τον επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο, πάντα σε φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας. Ο κ. Βασιλόπουλος είχε αρκετές συναντήσεις και τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, με τοπικούς συλλόγους, από τις οποίες αποκόμισε πλούσια ενημέρωση σχετικά με συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι/μέλη.


Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Ραφήνας-Πικερμίου

Ιδιαίτερα κατατοπιστική και για τις δύο πλευρές, ήταν η συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Ραφήνας-Πικερμίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου μας και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στο να καλύψουν τις ανάγκες, λόγω αυτού του γεγονότος. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε όταν ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε το τεκμηριωμένο πρόγραμμα της Δύναμης Ανάπτυξης, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, τονίζοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού ειδικά σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες κάτι που έγινε καθολικά αποδεκτό. Ο επικεφαλής μας, τόνισε ότι επιθυμία του είναι, η δημοτική διοίκηση να είναι διοίκηση νέας λογικής, δίπλα και όχι απέναντι στους υπαλλήλους όπως συμβαίνει σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε για όλα όσα λεπτομερώς αναγράφονται στο πρόγραμμά του σχετικά με την εκπαίδευση των υπαλλήλων, την κάλυψη βασικού εξοπλισμού που είναι ανεπαρκής, αλλά και τη θωράκιση των υπαλλήλων απέναντι στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Τζιβιτζή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την φιλοξενία.


Συνάντηση με τον ΑΟ Θύελλας Ραφήνας

Σε ευχάριστο κλίμα και η συνάντηση με τον ΑΟ Θύελλας Ραφήνας που έγινε στα γραφεία του συλλόγου στη Διασταύρωση, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βασιλόπουλος συζήτησε εκτενώς με το Διοικητικό Συμβούλιο, συγκεκριμένα αθλητικά θέματα που αφορούν το σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην αρχιτεκτονική του νέου ΔΟΠΑΠ που προτείνει στο πρόγραμμά του, αλλά και την πρόθεση και επιμονή του για διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην καταβολή των επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων. Επιπλέον, δεσμεύτηκε από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής για τακτικές συναντήσεις με το Δ.Σ. με στόχο, μεταξύ άλλων, την βοήθεια της ομάδας σε διάφορα θέματα όπως την ενίσχυσή της μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Παπακωνσταντίνου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Θύελλας για τη φιλοξενία.


Συνάντηση με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκώνας Ραφήνας

Ο επικεφαλής μας είχε επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πευκώνα. Στην συζήτηση, τονίστηκαν τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος όπως το θέμα των δασικών, της ρύπανσης από το λιμάνι αλλά και το μείζον θέμα της προσβασιμότητας, που όπως αναφέρθηκε είναι από τα σημαντικότερα της περιοχής. Ο επικεφαλής μας αφού ανέπτυξε τις θέσεις του, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση υποδομών που περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα της Δύναμης Ανάπτυξης, ώστε να λυθεί το θέμα και να διευκολυνθούν οι κάτοικοι.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο κ. Δήμητρα Σταματοπούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πευκώνα για τη φιλοξενία.


Συνάντηση και με τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής ''Άγιος Νεκτάριος''

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους συμβούλους Μελπομένη Δημοτιανίδου και Λευτέρη Εμμανουήλ, επισκέφθηκε και τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής ''Άγιος Νεκτάριος'', με τον οποίο έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μια ιδιαίτερα φιλική σχέση, ανταποκρινόμενος σιωπηλά και βρισκόμενος πάντα δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο κ. Ειρήνη Κακουλίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής ''Άγιος Νεκτάριος'' για τη φιλοξενία.


Όλες οι παραπάνω συναντήσεις, έγιναν στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων του Ανδρέα Βασιλόπουλου με όλους τους συλλόγους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι-μέλη των συλλόγων αλλά και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Σελίδα 1 από 5

© 2019 Δύναμη Ανάπτυξης. Αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την AVMap GIS Α.Ε.

Please publish modules in offcanvas position.