Ενημερωνόμαστε - Αποφασίζουμε - Ψηφίζουμε


 ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019


Σας υπενθυμίζουμε!

Όσοι ψηφίζουν στη ΡΑΦΗΝΑ

θα παραλάβουν ψηφοδέλτιο που θα αναγράφει:

πρώτα τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας της Ραφήνας (μέχρι 3 σταυρούς) και μετά τους αντίστοιχους του Πικερμίου (μέχρι 1 σταυρό)

Όσοι ψηφίζουν στο ΠΙΚΕΡΜΙ

θα παραλάβουν ψηφοδέλτιο που θα αναγράφει:

πρώτα τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας του Πικερμίου (μέχρι 3 σταυρούς) και μετά τους αντίστοιχους της Ραφήνας (μέχρι 1 σταυρό)

 


Ενημερωνόμαστε - Αποφασίζουμε - Ψηφίζουμε

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019

 

 

Για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη με Δήμαρχο τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο.


Ενημερωνόμαστε - Αποφασίζουμε - Ψηφίζουμε

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019

 

Για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη με Δήμαρχο τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, δηλώνει τη σαφή θέση της παράταξής μας: "Λέμε ΟΧΙ στα ενοχλητικά προεκλογικά SMS".

"Ας αφήσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση την κρίση τους. Είναι τουλάχιστον απολίτιστο ένας υποψήφιος Δήμαρχος επειδή «πληρώνει» να μπορεί να ενοχλεί με sms μερικές χιλιάδες δημότες. Ας σεβαστούμε την ιδιωτικότητα, ας σεβαστούμε την σαφή νομοθεσία του GDPR, ας σεβαστούμε τον διπλανό μας συνάνθρωπο.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και διεκδικούμε την ψήφο σας, με μοναδικό όπλο το εμπεριστατωμένο πρόγραμμά μας και την 5ετή παρουσία μας στα πολιτικά δρώμενα της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Ελπίζουμε ο σεβασμός που δείχνει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ προς τους πολίτες, να βρίσκει σύμφωνες και τις υπόλοιπες παρατάξεις."

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά βρέθηκε στο ξεκίνημα της προεκλογικής εβδομάδας, ως ομιλητής της ημερίδας "Αλιευτικός Τουρισμός - Εξελίξεις και προοπτικές", ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος. Μεταφορά τεχνογνωσίας, εμπειρίες και συμπεράσματα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος "TOURISMED" που έχουμε φέρει στη Ραφήνα και το Πικέρμι αξιοποιώντας τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο.
 
Ο αλιευτικός τουρισμός είναι μόνον η αρχή για την ανάδειξη της περιοχής μας, την ανάπτυξη και την μετατροπή της σε πόλο έλξης επισκεπτών. Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει κι εμείς συνεχίζουμε δυναμικά, με όπλο το σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων μας!
 
 

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας» (EU Green Week), πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δράση ενημέρωσης των πολιτών, για το περιβάλλον και τις πράσινες αστικές συγκοινωνίες, μέσω του προγράμματος GreenYourMove (GYM) του οποίου έχω την τιμή να είμαι επιστημονικός υπεύθυνος.

Κατά τη διάρκεια της "πράσινης" δράσης μας, που πραγματοποιήθηκε στις πλατείες της Ραφήνας και του Πικερμίου από Δευτέρα 13/05 έως και Κυριακή 19/05, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις πράσινες αστικές συγκοινωνίες αλλά και για τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των πολιτών.

Συντονιστής του προγράμματος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο συνάδελφος, καθηγητής Γιώργος Σαχαρίδης.

Δεν σταματάμε τις δράσεις ουσίας ούτε παραμονές εκλογών.

Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Αγαπητοί συνδημότες,

Καθένας από εμάς, με την ψήφο του, καθορίζει την πορεία του δήμου μας έως το 2023.

Είμαι περήφανος που η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ από το 2014 έως σήμερα είχε καθημερινή δράση σε όλους τους τομείς και πολιτισμένη σταθερή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας. Στον 5ετή απολογισμό του έργου μας, από τη θέση της αντιπολίτευσης, αποδεικνύεται το αμείωτο ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είμαστε η μοναδική παράταξη, η οποία παρουσιάζεται, με ξεκάθαρο αναλυτικό και πλήρως τεκμηριωμένο σχεδιασμό για τη διοίκηση και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας από την επόμενη μέρα. Το πρόγραμμά μας, με τίτλο «Σχεδιασμός για τη Διοίκηση 2019-2023», διαρθρώνεται σε 18 θεματικούς τομείς και αποτελεί τη γραπτή δέσμευσή μας απέναντί σας.

Ήταν συνειδητή επιλογή μου, το 100% των υποψηφίων του συνδυασμού μας να είναι νέα πρόσωπα, άφθαρτα και χωρίς διαπροσωπικές ή πολιτικές αγκυλώσεις, κινούμενος μακριά από τις μέχρι σήμερα λογικές. Ήταν επίσης επιλογή μου, να κινηθούμε έξω από κομματικές γραμμές δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με αποκλειστικό γνώμονα τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά.

Στις 26 Μαΐου ζητώ την στήριξή σας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό διοίκησης που εμπεριστατωμένα παρουσιάζουμε και να επιτύχουμε την ποιότητα της καθημερινότητας που όλοι θέλουμε.

Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου


 

 

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την καταστροφική φωτιά, οι σωροί των θρυμματισμένων κλαδιών παραμένουν δίπλα στα σπίτια και τους κατοίκους, αποτελώντας υψηλό κίνδυνο για εμπρησμό ή αυτανάφλεξη. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος θέτει ως προτεραιότητα την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της καύσιμης ύλης που βρίσκεται στην Α΄ Είσοδο του Ν. Βουτζά.

Πριν έρθουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού πρέπει οι σωροί αυτοί ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ!

Ακούσαμε έκπληκτοι τον κ. Μπουρνούς να «αποκαλύπτει» τη δωρεά Αντετοκούνμπο για ανέγερση κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην Ραφήνα. Παρακολουθούμε επί μήνες ο κ. Μπουρνούς να έχει καταλύσει τους θεσμούς και να διαχειρίζεται προσωπικά και για την προσωπική του προβολή τη βοήθεια που λαμβάνει η περιοχή και η πυρόπληκτοι.

Πώς ο Δήμαρχος «αποκαλύπτει» την ύπαρξη δωρεών σαν μάγος που βγάζει λαγούς από το καπέλο του;
Αγνοεί τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται;
Ας σεβαστούμε τον Δήμο και τον χρηστό τρόπο διοίκησης επιτέλους και ας μην προσπαθεί ο κ.Μπουρνούς να καπηλεύεται τις δωρεές που κάνουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την πυρόπληκτη περιοχή μας.

Έλεος πια η εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος της φονικής πυρκαγιάς.

Στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας βρέθηκε χθες το πρωί ο επικεφαλής μας και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος μαζί με μέλη της ομάδας του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο επικεφαλής μας έτυχε θερμής υποδοχής και δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για τις θέσεις του αλλά και για το λεπτομερές ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμά του, το οποίο έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό στους δημότες ώστε να γνωρίζουν τι σχεδιάζει από την επόμενη μέρα των εκλογών. Να υπενθυμίσουμε, ότι η Δύναμη Ανάπτυξης έχει από το 2014 παρουσιάσει την βιώσιμη πρόταση-λύση για τη θέση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Ραφήνας, η οποία συντάχθηκε μετά από επισκέψεις στο χώρο της λαϊκής αγοράς και συζητήσεις με τα σωματεία των εμπόρων.

 

 

 

Συναντήσεων συνέχεια για τον επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο, πάντα σε φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας. Ο κ. Βασιλόπουλος είχε αρκετές συναντήσεις και τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, με τοπικούς συλλόγους, από τις οποίες αποκόμισε πλούσια ενημέρωση σχετικά με συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι/μέλη.


Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Ραφήνας-Πικερμίου

Ιδιαίτερα κατατοπιστική και για τις δύο πλευρές, ήταν η συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Ραφήνας-Πικερμίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου μας και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στο να καλύψουν τις ανάγκες, λόγω αυτού του γεγονότος. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε όταν ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε το τεκμηριωμένο πρόγραμμα της Δύναμης Ανάπτυξης, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, τονίζοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού ειδικά σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες κάτι που έγινε καθολικά αποδεκτό. Ο επικεφαλής μας, τόνισε ότι επιθυμία του είναι, η δημοτική διοίκηση να είναι διοίκηση νέας λογικής, δίπλα και όχι απέναντι στους υπαλλήλους όπως συμβαίνει σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε για όλα όσα λεπτομερώς αναγράφονται στο πρόγραμμά του σχετικά με την εκπαίδευση των υπαλλήλων, την κάλυψη βασικού εξοπλισμού που είναι ανεπαρκής, αλλά και τη θωράκιση των υπαλλήλων απέναντι στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Τζιβιτζή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την φιλοξενία.


Συνάντηση με τον ΑΟ Θύελλας Ραφήνας

Σε ευχάριστο κλίμα και η συνάντηση με τον ΑΟ Θύελλας Ραφήνας που έγινε στα γραφεία του συλλόγου στη Διασταύρωση, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βασιλόπουλος συζήτησε εκτενώς με το Διοικητικό Συμβούλιο, συγκεκριμένα αθλητικά θέματα που αφορούν το σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην αρχιτεκτονική του νέου ΔΟΠΑΠ που προτείνει στο πρόγραμμά του, αλλά και την πρόθεση και επιμονή του για διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην καταβολή των επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων. Επιπλέον, δεσμεύτηκε από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής για τακτικές συναντήσεις με το Δ.Σ. με στόχο, μεταξύ άλλων, την βοήθεια της ομάδας σε διάφορα θέματα όπως την ενίσχυσή της μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Παπακωνσταντίνου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Θύελλας για τη φιλοξενία.


Συνάντηση με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκώνας Ραφήνας

Ο επικεφαλής μας είχε επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πευκώνα. Στην συζήτηση, τονίστηκαν τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος όπως το θέμα των δασικών, της ρύπανσης από το λιμάνι αλλά και το μείζον θέμα της προσβασιμότητας, που όπως αναφέρθηκε είναι από τα σημαντικότερα της περιοχής. Ο επικεφαλής μας αφού ανέπτυξε τις θέσεις του, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση υποδομών που περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα της Δύναμης Ανάπτυξης, ώστε να λυθεί το θέμα και να διευκολυνθούν οι κάτοικοι.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο κ. Δήμητρα Σταματοπούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πευκώνα για τη φιλοξενία.


Συνάντηση και με τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής ''Άγιος Νεκτάριος''

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους συμβούλους Μελπομένη Δημοτιανίδου και Λευτέρη Εμμανουήλ, επισκέφθηκε και τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής ''Άγιος Νεκτάριος'', με τον οποίο έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μια ιδιαίτερα φιλική σχέση, ανταποκρινόμενος σιωπηλά και βρισκόμενος πάντα δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο κ. Ειρήνη Κακουλίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής ''Άγιος Νεκτάριος'' για τη φιλοξενία.


Όλες οι παραπάνω συναντήσεις, έγιναν στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων του Ανδρέα Βασιλόπουλου με όλους τους συλλόγους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι-μέλη των συλλόγων αλλά και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Καταγγέλλουμε την τροπολογία της τελευταίας στιγμής (26.03.2019), που δίνει ένα παράθυρο στα πολιτικά κόμματα να χρηματοδοτούν απευθείας και με οποιοδήποτε ποσό, τους δημοτικούς συνδυασμούς (Άρθρο 116, Νόμος 4604/2019). Δηλαδή με την τροπολογία αυτή προστίθεται το εδάφιο «Καταχωρίζονται το όνομα και το ΑΦΜ του πολιτικού κόμματος που συνεισφέρει στον συνδυασμό οποιοδήποτε ποσό», επιτρέποντας στα κόμματα να στέλνουν όσα χρήματα «χρειάζεται» στους δημοτικούς συνδυασμούς που υποστηρίζουν.

O επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και υποψήφιος Δήμαρχος, Ανδρέας Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Είναι απαράδεκτο, ειδικά στις ημέρες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, ορισμένοι κύριοι στην Ελληνική Βουλή να αναζητούν τρόπους και τεχνάσματα για να αυξήσουν τα χρήματα που θα σπαταληθούν στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να ενισχύσουν τις δημοτικές παρατάξεις που υποστηρίζουν. Πρόκειται για απροκάλυπτο οικονομικό αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους δημοτικούς συνδυασμούς που επέλεξαν να είναι ανεξάρτητοι από τα πολιτικά κόμματα.»

Μετά την «αναμενόμενη» ξεκάθαρη δήλωση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη στο συνδυασμό του κ. Μπουρνούς και την απάντηση «έκπληξη» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυθαίρετα καπηλεύεται τις προσπάθειες του συνδυασμού του, η αμφισβήτηση πολιτικού ήθους αμφότερων είναι ξεκάθαρη.

Τόσο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο κ. Μπουρνούς οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες. Αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορία ότι αυθαιρετεί και καπηλεύεται ξένες προσπάθειες; Αποδέχεται ο κ. Μπουρνούς ότι υπάρχει «προγραμματική του συμμαχία» με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το κόμμα;

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 13/05/2019, αναρτήθηκε ο κατάλογος με τις υποψηφιότητες που στηρίζει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Η εν λόγω ανακοίνωση έχει τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ισχυρές προγραμματικές συμμαχίες και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών» και καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν τη «Σύγχρονη Πολιτεία - Συνεργασία Ενεργών Πολιτών | Ευάγγελος Μπουρνούς».

Κύριε Μπουρνούς αποφασίστε εάν έχετε μία υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να κινούνται με διαφάνεια, καθαρότητα και σαφή πολιτικό λόγο. Το οφείλουν απέναντι στους δημότες που θα ψηφίσουν, το οφείλουν και απέναντι στους υποψηφίους που έχουν εντάξει στο συνδυασμό τους.

Θέλουμε τέλος να εκφράσουμε την διαφωνία μας στη λογική κομματικών στηρίξεων, πόσο μάλλον όταν βασίζονται (όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) σε «προγραμματικές συμμαχίες». Η τοπική αυτοδιοίκηση, στη δική μας λογική, πρέπει να παραμένει ανεξάρτητη. Εξυπηρετεί τους δημότες και τα τοπικά συμφέροντα και όχι την εκάστοτε κυβέρνηση.

Σε πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η συνάντηση του επικεφαλής μας, υποψήφιου δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και μέλη του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Διασταύρωσης Ραφήνας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Διασταύρωσης αλλά και σε χρόνια προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λ. Μαραθώνος και τη Λ. Φλέμινγκ και την ανεπαρκή δημοτική συγκοινωνία. Ο επικεφαλής μας, εξήγησε στους παρευρισκόμενους το σχέδιο της Δύναμης Ανάπτυξης για την υπογειοποίηση της Λ. Μαραθώνος που θα ξαναδώσει ζωή στα καταστήματα της περιοχής, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει συνολικά και όχι μόνο στον κόμβο της Διασταύρωσης, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Μίλησε επίσης μεταξύ άλλων, για τον προγραμματισμό μιας νέας  βιώσιμης δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά και για την ανάδειξη των στοών των λιγνιτωρυχείων που μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η μετατροπή των στοών σε ένα επισκέψιμο φυσικό μουσείο, θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και θα δώσει ζωντάνια όχι μόνο στον οικισμό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.     

Στη λήξη της συνάντησης, τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν τον κ. Βασιλόπουλο ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ο σχεδιασμός και οι τεκμηριωμένες προτάσεις αποτελούν σίγουρα ένα από τα δυνατά του όπλα στη «μάχη» των εκλογών.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ για την ανταπόκριση και ευγενική τους φιλοξενία, καθώς και για τα θετικά τους σχόλια και να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά πως η συζήτηση έγινε στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων του Ανδρέα Βασιλόπουλου με όλους τους συλλόγους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι-μέλη των συλλόγων αλλά και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Με χαρά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον της Ραφήνας, καλωσορίζουμε την υποψηφιότητα της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Ραφήνας». Το νέο ψηφοδέλτιο δίνει εναλλακτική επιλογή στο εκλογικό σώμα της Ραφήνας, εξυπηρετώντας τον εκλογικό δημοκρατικό θεσμό, στον οποίο πιστεύει τόσο η παράταξή μας, όσο και ο επικεφαλής της καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Η Δύναμη Ανάπτυξης συνειδητά αποφάσισε να μη καταθέσει ψηφοδέλτιο για τα τοπικά συμβούλια Ραφήνας και Πικερμίου. Η απόφαση αυτή της παράταξής μας, στηρίζεται στη λογική ότι «Για το καλό του Δήμου και τη σωστή λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων, οι δημοτικές παρατάξεις δεν πρέπει να καταθέσουν τα δικά τους ψηφοδέλτια, για να αποφευχθεί η πόλωση που θα εγκυμονούσε κινδύνους για την επόμενη μέρα».

Είμαστε υποχρεωμένοι ως παράταξη να καταγγείλουμε τη δημόσια αισχρή δήλωση του υποψηφίου δημάρχου κ. Μπουρνούς, ο οποίος χαρακτήρισε «βάρος» για το δήμο μας τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οφείλουμε απέναντι στα άτομα αυτά, πολύ περισσότερο τα νεαρής ηλικίας, αλλά και στις οικογένειές τους, να παρέχουμε σύγχρονες υποδομές, διευκολύνσεις και πραγματική συμπαράσταση. 

Ο χαρακτηρισμός αυτός, αλλά και η αποδεδειγμένη απροθυμία όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών να υποστηρίξουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ντροπιάζει και εκθέτει όλους τους δημότες.

Ως παράταξη της αντιπολίτευσης γνωρίζουμε και ήδη έχουμε καταγράψει επισταμένως την ανεπάρκεια υποδομών στο δήμο μας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ελλείψεις σε διαβάσεις, ράμπες, πεζοδρόμια, σημάνσεις, ακόμα και στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τη δημοτική συγκοινωνία.

Ο επικεφαλής μας και υποψήφιος Δήμαρχος, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, έχει επισκεφτεί πολλές φορές το ειδικό σχολείο που βρίσκεται στον Δήμο μας, έχει συζητήσει με τη Διευθύντρια κα Κανελλοπούλου, τους καθηγητές, αλλά και τους γονείς για την εγκατάλειψη και τις ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν. Με προσωπικό ενδιαφέρον και αίσθημα ευθύνης έχει ήδη από τη θέση της αντιπολίτευσης φέρει το θέμα στο προσκήνιο.

Ο επικεφαλής μας Ανδρέας Βασιλόπουλος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗς Κοινότητας (Σύλλογος Αστικών Ποδηλατών Αττικής), απάντησε στα ερωτήματα και διευκρίνισε τις θέσεις της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όσον αφορά το Ποδήλατο στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές μετακινήσεις στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση υποδομών ποδηλατικής μετακίνησης μέσω του "Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού" που προγραμματίσαμε να δημιουργηθεί στο Νέο Δήμο με δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, θα δώσουν άλλη διάσταση στην καθημερινότητα μας αλλά και στην τουριστική αξιοποίηση της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Τα ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) πρέπει να είναι προτεραιότητα σε κάθε σύγχρονο Δήμο. Το Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού, μεταξύ άλλων, θα χαράξει πολιτική και για τις βιώσιμες μετακινήσεις. Στο πράγραμμά μας περιγράφονται ήδη δεκάδες χιλιόμετρα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ειδικά κατά μήκος της Μαραθωνίου διαδρομής, της Λεωφ. Φλέμινγκ, του παράλιου μετώπου από το λιμάνι Ραφήνας έως τις Μαρίκες, αλλά και μέσα στα κέντρα του Πικερμίου και της Ραφήνας, ως βασικό εργαλείο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας, αξιοποίησης του τουρισμού και βιώσιμης ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Δείτε τις απαντήσεις ΕΔΩ

Θετική εξέλιξη η ολοκλήρωση της παιδικής χαράς στην πλατεία του Βουτζά, διότι τα παιδιά αποτελούν προτεραιότητα όλων μας. Η τελετή εγκαινίων παιδικής χαράς όμως αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία. Λίγο απέχουμε από το να δούμε και εγκαίνια για αποκατάσταση βλάβης σε αντλιοστάσιο ύδρευσης. Προεκλογικά «εγκαίνια» και φαμφάρες της Δημοτικής Αρχής για υποδομές που αποτελούν βασική υποχρέωση του Δήμου!

Φαμφάρες και τελετές για έργα που είναι αυτονόητα, όταν ο γειτονικός Δήμος Παλλήνης έχει ήδη κατασκευάσει παιδική χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η εκδήλωση αποτελεί απροκάλυπτη ενέργεια προεκλογικής προβολής του κ. Μπουρνούς, πόσο μάλλον η ξαφνική αναβολή λόγω «καιρικών συνθηκών» για 5 ημέρες πριν τις εκλογές. Και όλα αυτά με χρήματα από δωρεά με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου.

Καλοδεχούμενη η κάθε βοήθεια αποκατάστασης προς το Δήμο μας, δεν ανεχόμαστε όμως άλλο την προσωπική καπήλευση της προσφοράς. Η καταστροφή είναι ντροπή να γίνεται προεκλογικό όπλο.

Κύριε Μπουρνούς, η αναμόρφωση των παιδικών χαρών είναι αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τέτοιου είδους ενέργειες, για προσωπική προβολή και δήθεν υλοποίηση έργου. Αρκεστείτε στις επίσημες ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις που έχετε εξαγγείλει και αφήστε τα μικροπολιτικά παιχνίδια.

Η ομάδα της Δύναμης Ανάπτυξης και ο επικεφαλής μας, υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση του Θανάση Αδαμόπουλου να συγκροτήσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και να θέσει υποψηφιότητα για το Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σήμερα που πλέον κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες και μπορούμε να κρίνουμε, μπορούμε υπεύθυνα να δηλώσουμε ότι η αγαστή συνεργασία με τον κ. Αδαμόπουλο και την ομάδα που είδαμε ότι επέλεξε για υποψήφιους συμβούλους είναι δεδομένη.

Ως επόμενη διοίκηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θα στηρίξουμε το τοπικό συμβούλιο Πικερμίου και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποκτήσουν οι συνδημότες μας και στο Πικέρμι ένα υψηλό επίπεδο τόσο σε θέματα βασικών υποδομών και καθημερινότητας, όσο και αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Σελίδα 1 από 5

© 2019 Δύναμη Ανάπτυξης. Αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την AVMap GIS Α.Ε.

Please publish modules in offcanvas position.