Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, ενημέρωσε για την δημοσίευση της απόφασης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την εισαγωγή των πληγέντων μαθητών σε ΑΕΙ, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων. Η απόφαση αφορά ειδικά και μόνο το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.


  Η απόφαση του υπουργείου παιδείας που περιμέναμε για τους επιτυχόντες μαθητές μας των πανελλαδικών. Βέβαια έδωσαν 1% αντί για 2% που συζητούσαμε τόσο καιρό, χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΗΚΑΝ μία τόσο θετική παροχή προς τα παιδιά μας.

  Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου και Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος, που έχουν πληγεί από την φονική πυρκαγιά του 2018 και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

  Το ειδικό ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου, ως εξής:

  (i) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 0,54% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

  (ii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. αποδίδεται ποσοστό 0,52% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

  Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υπαγωγή των υποψηφίων στο ειδικό ποσοστό, θα κατατεθούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν οι πληγείσες περιοχές εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών και είναι τα εξής:

  Α. Για τους μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. των περιοχών:

  1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ο υποψήφιος την πρόθεση του για την υπαγωγή του στο ειδικό ποσοστό, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019.
  2. Βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούσαν και είχαν υποβάλει την αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

  Β. Για τους αποφοίτους που κατοικούσαν μόνιμα στις περιοχές :

  1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ο υποψήφιος την πρόθεση του για την υπαγωγή του στο ειδικό ποσοστό, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019.
  2. Δήλωση Ε1 οικονομικού έτους 2019 (χρήση 2018) του γονέα στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου να κάνει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας του.
  3. Βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία είχαν υποβάλει την αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

  Η αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον συγκεντρώσει όλες τις σχετικές βεβαιώ- σεις θα προχωρήσει άμεσα εντός τριών (3) ημερών στη σύνταξη ενός πίνακα με τους δικαιούχους υποψήφιους του άρθρου 1 και θα τους αποστείλει έντυπα και ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να διεξαχθεί η επιλογή τους

  Μετά τη διαδικασία επιλογής και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. έτους 2019, κάθε υποψήφιος, θα κριθεί για επιλογή για τις προβλεπόμενες θέσεις για κάθε Τμήμα ή Σχολή ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, με βάση το σύνολο των μορίων κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησης του στο μηχανογραφικό δελτίο, με την προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του 70% του αριθμού των μορίων που πέτυχε ο τελευταίος επιτυχών της κατηγορίας τους, στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.

  Ανδρέας Βασιλόπουλος


  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Με σύντομη ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, ενημέρωσε για τον έγκαιρο προγραμματισμό συναντήσεων με τις διευθύνσεις των σχολείων του δήμου μας.


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Με αφορμή την σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενημερώνω τους δημότες Ραφήνας και Πικερμίου, ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις μου με τις Διευθύνσεις των σχολείων, ώστε να υπάρξει εγκαίρως η αναγκαία ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα και ο συντονισμός δράσεων. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας. Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας προσδοκώ μια γόνιμη συνεργασία με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για την εξασφάλιση μιας ομαλής σχολικής χρονιάς.

  Ανδρέας Βασιλόπουλος


  Νωρίτερα, ο επικεφαλής μας βρέθηκε στους αγιασμούς των σχολείων του δήμου μας και με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

  "Με τους σημερινούς αγιασμούς ξεκινά τυπικά η εκπαιδευτική χρονιά στα σχολεία του Δήμου μας. Από τη θέση του νέου Αντιδημάρχου Παιδείας, θέλω να διαβεβαιώσω, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι θα έχουμε στενή και τακτική συνεργασία με στόχο ο χρόνος στο σχολείο να είναι όσο πιο γόνιμος γίνεται, το περιβάλλον ασφαλές και ευχάριστο για τα παιδιά μας. Ευχές για καλή σχολική χρονιά σε όλους."

  Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού, Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Ψηφιακής πολιτικής, θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο των δημοτών Ραφήνας – Πικερμίου, ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα εργαστούμε με στόχο την προστασία της περιοχής, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από τις συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Μπουρνούς, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα της περιοχής και οι βασικοί άξονες ανάπτυξης κατά τη νέα περίοδο. Διαπιστώθηκε σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις των παρατάξεών μας, αλλά και συμπληρωματικότητα σε βασικά στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για να πάμε τον Δήμο μας σε άλλο επίπεδο την περίοδο 2019-2023.

  Από τη θέση της αντιπολίτευσης, την περίοδο 2014 - 2019, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά εργαστήκαμε σκληρά για να προσφέρουμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς. Από τη θέση του Αντιδημάρχου, με τη δυνατότητα που δίνει ο θεσμικός αυτός ρόλος για συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου μας, στελέχη του κρατικού μηχανισμού και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα.

  Αφού ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, νιώθω την ανάγκη να τον συγχαρώ για το ευρύ πνεύμα συνεργασίας που δείχνει επιλέγοντας Αντιδήμαρχο από την παράταξη της Δύναμης Ανάπτυξης και να τον διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξει συνεργασία σε πολύ υψηλό επίπεδο επ’ ωφελεία της περιοχής μας και των πολιτών. Τέλος, θέλω να προσκαλέσω το σύνολο της αντιπολίτευσης σε εποικοδομητική συνεργασία, γιατί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι δεδομένο ότι έχουν κοινό στόχο και αγάπη γα τη Ραφήνα και το Πικέρμι.

  Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Καθηγητής Γεωπληροφορικής
  Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου

  Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πολιτισμού, Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Ψηφιακής πολιτικής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αναλαμβάνει καθήκοντα από σήμερα ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος.


  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πολιτισμού-Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής και του μεταβιβάζει καθ'ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • Διαφάνειας, Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Πράσινης Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής διαχείρισης και Ανακύκλωσης
  • Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και προγραμμάτων Ε.Ε. και ΕΣΠΑ
  • Πολιτισμού
  • Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης
  • Εκπαίδευσης προσωπικού
  • Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης
  • Εποπτείας Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών

  Ο ανωτέρω αντιδήμαρχος ορίζεται και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


  Δείτε ΕΔΩ την απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη διαύγεια.

  Πάντα δίπλα στους δημότες και με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής μας, ο επικεφαλής της Δύναμη Ανάπτυξης και Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, ενημερώνει έγκαιρα για δύο νέες προσκλήσεις χρηματοδότησης, για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020. Οι προσκλήσεις απευθύνονται σε αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των αλιευτικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας. Η χρηματοδότηση φτάνει στο 50% καλύπτοντας πολλές δαπάνες (από δαπάνες για ψυκτικούς χώρους μέχρι αγορά φορτηγού), ενώ μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 80% υπό προϋποθέσεις (π.χ. μικρό σκάφος).

  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 2/9/2019 με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 15/11/2019. Δείτε τις προσκλήσεις καθώς και όλες τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας στα παρακάτω links:

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο γραφείο της Δύναμης Ανάπτυξης, στο τηλέφωνο 210 8056325.


   

  Συγχαρητήριο μήνυμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έστειλε ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας με τα αποτελέσματα των φετινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

  Ο κ. Βασιλόπουλος μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:

  "Η πορεία μετά το Λύκειο, για επιτυχόντες και μη, είναι η αρχή ενός πολύ ενδιαφέροντος και σημαντικού κεφαλαίου. Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς και εκπαιδευτικούς για τον αγώνα που έδωσαν έως σήμερα. Προσωπικά και με την εμπειρία του καθηγητή στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας τα τελευταία 10 χρόνια, οφείλω να υπογραμμίσω τη αξία της αποτελεσματικής και όχι συμβατικής φοίτησης. Αυτή θα δώσει τα απαραίτητα εφόδια για συνέχιση των σπουδών και για την επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

  Όπως κάθε χρονιά, είμαι δίπλα στους φοιτητές της Ραφήνας και του Πικερμίου, συμβάλλοντας στη όσο καλύτερη αξιοποίηση των σπουδών τους. Σύντομα θα διοργανώσουμε και φέτος (θα βγει σχετική ανακοίνωση) το δωρεάν σεμινάριο «Σπουδάζω σωστά, αξιοποιώ τον χρόνο μου» για τους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές μας."


  Τα δωρεάν σεμινάρια «Σπουδάζω σωστά, αξιοποιώ τον χρόνο μου» που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Ανδρέα Βασιλόπουλου κάθε χρόνο και αποτελούν πλέον θεσμό, απευθύνονται στους πρωτοετείς φοιτητές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, οι οποίοι πέτυχαν μετά από σπουδαίο αγώνα, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

  Μέσα από τη δράση αυτή, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου παρουσιάζει στους νέους φοιτητές, πρακτικές οδηγίες μελέτης, συμπεριφοράς και αξιοποίησης του χρόνου, με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, από την πρώτη ημέρα στα φοιτητικά έδρανα ως την ολοκλήρωση των σπουδών τους.


  Δύναμη Ανάπτυξης

   

  Ολοκλήρωση της υλοτόμησης, απομάκρυνση των καμένων και λύση στην καθυστέρηση έκδοσης αδειών ζήτησε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος από τον πρωθυπουργό.


  Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, για την άμεση λύση που δόθηκε και την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο "βόμβα" στην Α' είσοδο του Νέου Βουτζά στη Ραφήνα, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημείο.

  Ο επικεφαλής μας στη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό, ενώ μεταξύ άλλων του μετέφερε το αίτημα των κατοίκων να ολοκληρωθεί επιτέλους η υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων, όπως επίσης και να δοθεί λύση στο θέμα έκδοσης αδειών στην πυρόπληκτη περιοχή.

  Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ανέφερε:

  "Σήμερα μας επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πολυσυζητημένο οικόπεδο "βόμβα" στην Α' είσοδο του Νέου Βουτζά στη Ραφήνα. Πέρα από την ικανοποίησή μου για την άμεση λύση που έδωσε στην απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, του μετέφερα και το αίτημα να ολοκληρωθεί επιτέλους η υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων, όπως επίσης και να δοθεί λύση στο θέμα έκδοσης αδειών στην πυρόπληκτη περιοχή. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, βλέπω θετική σκέψη και θετική διάθεση."


  Δύναμη Ανάπτυξης


  Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (www.huffingtonpost.gr)

  Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο επικεφαλής της ομάδας μας, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος ενημερώνει και προσκαλεί του δημότες στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

  Από την Δύναμη Ανάπτυξης, εκτός του επικεφαλής Ανδρέα Βασιλόπουλου, αναλαμβάνουν καθήκοντα για την περίοδο 2019-2023, οι νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βαλερή Βασιλικού και Φίλιππος Τζουμέρκας.

  Τους ευχόμαστε επιτυχία και δύναμη στο έργο τους!


  Σας προσκαλούμε στη δημόσια τελετή ορκωμοσίας των νέων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που θα γίνει την Παρασκευή 30/08/2019 στις 19.30 στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιτεχνούπολης.

  Με εκτίμηση,

  Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στ. Ελλάδας
  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
  Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


   

  Ένα χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου, ο επικεφαλής μας καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:


  Η σημερινή μέρα είναι ημέρα πένθους και μνήμης για όλους εμάς που η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 επηρέασε άμεσα τις ζωές μας, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Ένα χρόνο μετά το τραγικό γεγονός, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια, στους συγγενείς και τους φίλους των 102 νεκρών, που έμειναν πίσω να παλέψουν με την επόμενη μέρα της καταστροφής.

  Μέσα από την ίδρυση της ομάδας εθελοντικής υποστήριξης «RPSOS», ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, υποστηρίζοντας από τις πρώτες κιόλας ημέρες (έως και σήμερα) εκατοντάδες πυρόπληκτους της περιοχής μας και παρέχοντας αδιάκοπα τη βοήθειά μας με όλα τα μέσα που διαθέταμε.

  Η φονική πυρκαγιά ήταν ένα μεγάλο «σχολείο» που λίγοι παρακολούθησαν. Ένα σχολείο που μπορεί να μας διδάξει τα λάθη που έγιναν και τις ελλείψεις που υπήρξαν, αλλά και να θέσει τις βάσεις για να μην επαναληφθεί πουθενά τραγωδία από φυσικές καταστροφές.

  Ευχόμαστε ολόψυχα κουράγιο και δύναμη σε όλους τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και θα συνεχίζουμε έμπρακτα να στεκόμαστε δίπλα τους  προσφέροντας τη βοήθεια μας, όπου και όπως βλέπουμε ότι αυτή χρειάζεται.

  Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στ. Ελλάδας
  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
  Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Ο σημερινός μεσημεριανός σεισμός των 5,3 βαθμών Ρίχτερ, αν και είναι βέβαιο ότι θα δώσει αρκετούς μετασεισμούς (δηλ. σεισμούς μικρότερους του αρχικού), μπορεί να θεωρηθεί ότι εκτόνωσε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του ρήγματος της Πάρνηθας. Αυτό γιατί ήταν αρκετά "μεγάλος" για τα δεδομένα μας, ώστε να μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η Πάρνηθα ιστορικά δεν μπορεί να δώσει άλλο ίσο ή μεγαλύτερο σεισμό.

  Λόγω του μικρού εστιακού του βάθους μεταφέρθηκε επιφανειακά με αποτέλεσμα να τον αισθανθούμε ως "οριζόντια" παλινδρόμηση. Για το λόγο αυτό, πρέπει να επιθεωρήσουμε τα σπίτια και τα γραφεία μας, όχι για στατικές βλάβες που σίγουρα δεν έχουν προκληθεί, αλλά για αντικείμενα που πιθανώς μετατοπίστηκαν προς τα άκρα των ραφιών (ή των μπαλκονιών) και με τους μετασεισμούς ενδέχεται να πέσουν και να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς.

  Είναι επίσης προφανές ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους ανελκυστήρες γιατί ενδέχεται να σημειωθεί αστάθεια στο ηλεκτρικό ρεύμα.

  Ψυχραιμία όμως γιατί ο φόβος μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.

  Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στ. Ελλάδας
  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
  Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Εκτενώς συζητήθηκε στη συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου την Τρίτη 16/07/2019, το θέμα παράτασης ενοικίασης του χώρου προσωρινής εναπόθεσης & επεξεργασίας των καμένων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 (οικόπεδο στην Α΄είσοδο του Ν. Βουτζά).

  Ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης, Ανδρέας Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση απέναντι στους οικοπεδούχους να παρατείνει τη μίσθωση, διαφορετικά οι ιδιοκτήτες θα απαιτήσουν τα μισθώματα δικαστικά. Ήταν όμως σαφής ότι η παράταση πρέπει να είναι 2 μήνες και όχι 6, για να δώσουμε ένα μήνυμα στο Υπουργείο να πιέσει τους εργολάβους να απομακρύνουν τα καμένα από το οικόπεδο.

  Απαντώντας μάλιστα και στην τοποθέτηση της προέδρου του συλλόγου του Ν. Βουτζά, κας Κροκίδη, αναγνώρισε ως βασικό κίνδυνο το ενδεχόμενο ανάφλεξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Όταν μισθώσαμε το οικόπεδο ήταν χειμώνας, τώρα που αποφασίζουμε για την παράταση είναι μέσα καλοκαιριού και εάν έρθει ένας καύσωνας με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών είναι πολύ πιθανό να έχουμε αυτανάφλεξη».

  Για το θέμα της υγείας των κατοίκων είπε ότι η ομάδα του δεν έχει κάνει πρόσφατες μετρήσεις μικροσωματιδίων, όμως εκτιμά ότι τα αναπνεύσιμα PM2,5 μικροσωματίδια θα είναι πολύ κάτω από το όριο.

  Κλείνοντας την τοποθέτησή του, πρότεινε να απαιτήσουμε ως Δήμος να δημιουργηθεί περιμετρική ζώνη ασφαλείας, να αυξηθεί η πυροσβεστική δύναμη εντός του οικοπέδου, να μισθωθεί και δεύτερο οικόπεδο στη Νέα Μάκρη για εναπόθεση, να σταλεί εξώδικο στο αρμόδιο Υπουργείο αναφέροντας ότι έχει επανειλημμένα αθετήσει την αρχική συμφωνία απομάκρυνσης και θέτει σε καθημερινό κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής μας.

  Κατά την ψηφοφορία, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ήταν ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που καταψήφισε την παράταση της μίσθωσης, τονίζοντας ότι διαφωνεί με την 6μηνη παράταση και ζητώντας η παράταση να είναι μόνο για 2 μήνες.

  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  Γραφείο Επικοινωνίας Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου
  Δημοτικού Συμβούλου Ραφήνας-Πικερμίου
  τηλ. 211 8004294 - κιν. 6942 790900

   

  Η Δύναμη Ανάπτυξης και ο επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην εκλεγμένη δημοτική μας σύμβουλο Βαλερή Βασιλικού, που δηλώνει την παρουσία της αλλά και την επιθυμία της για ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά της πόλης μας, παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά της.

  Μπράβο Βαλερή!

  Όπως κάθε φορά, ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης και δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, ενημερώνει μέσω email τους δημότες, για τη ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου και τα θέματα προς συζήτηση:


  ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
  Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 - 20:30

  Αγαπητοί φίλες, φίλοι και συνεργάτες,

  Σας στέλνω, όπως κάθε φορά, τα θέματα που πρόκειται να συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να έχετε τη ευκαιρία να επιλέξετε εάν θα παρευρεθείτε. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου (Αραφηνιδών Αλών 12, Τ.Κ. 19009, Ραφήνα Αττικής). Για οδηγίες πρόσβασης πατήστε ΕΔΩ.

  ΘΕΜΑΤΑ:

  1. Λήψη απόφασης περί «έγκρισης της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την έκθεση κατάστασης εσόδων-εξόδων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Β΄ τριμήνου 2019».
  2. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 21/2019 απόφασης Δ.Σ του  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με δ.τ. “Φίλιππος Καβουνίδης” περί έγκρισης απολογισμού οικονομικού έτους 2018.
  3. Λήψη απόφασης περί υποβολής τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2019 για το Β’ τρίμηνο.
  4. Λήψη απόφασης περί της έγκρισης της 2ης  αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού ΔΕΑΑΠ-ΜΑΕ οικ. έτους 2019.
  5. Λήψη απόφασης περί έγκρισης παράτασης ενοικίασης χώρου προσωρινής εναπόθεσης & επεξεργασίας προϊόντων υλοτομίας του 03/08/2018 ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης.
  6. Λήψη απόφασης περί υλοποίησης αποδοχής πρότασης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου περί δωρεάν παραχώρησης προς αυτόν εδαφικής έκτασης και κατάρτισης τριμερούς σύμβασης.
  7. Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.
  8. Λήψη απόφασης περί: αναγκαιότητας ανάθεσης της εργασίας  «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»  και έγκριση – επικαιροποίηση της 33/2018 Μελέτης.
  9. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της σχετικής με την 6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019, Πράξης της Ο.Ε.
  10. Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας μίσθωσης ακινήτου για την δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου στην Δ.Ε. Πικερμίου.
  11. Λήψη απόφασης περί επικαιροποίησης και έγκρισης μελέτης κυκλοφοριακής οργάνωσης περιοχής Νηρέα Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
  12. Λήψη απόφασης περί επικαιροποίησης και έγκρισης μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οικισμού Διώνης.
  13. Λήψη απόφασης περί έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.»  
  14. Λήψη απόφασης περί «Έγκριση παραχώρησης χώρου στάθμευσης για ΑΜΕΑ».
  15. Λήψη απόφασης περί διαγραφής λογαριασμών ύδρευσης β’ και γ’ τετραμήνου 2018 από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης σύμφωνα με την 326/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
  16. Λήψη απόφασης περί επιστροφής χρημάτων από λάθος πληρωμή σε τράπεζα.

   

  Παραμένω στη διάθεσή σας για πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

  Φιλικά,
  Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  Λεωφ. Μαραθώνος 77, Πικέρμι Αττικής, Τ.Κ. 19009
  Γραμμή Δημότη: σταθ. 211-8004294, κιν. 6942-790900


   

  Η εκλογική περίοδος ανήκει πλέον στο παρελθόν, η σκόνη έχει καταλαγιάσει και μπροστά μας υπάρχει η πρόκληση της νέας δημαρχιακής περιόδου 2019-2023. Στην παράταξή μας αναδεικνύεται ως μοναδικό  πρόβλημα η αποτελεσματική στάση και δράση απέναντι στην πρόκληση αυτή. Οι εκλεγμένοι (και οι μη εκλεγμένοι) δημοτικοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης πρέπει να συνεργαστούμε αρμονικά για την πρόοδο του Δήμου μας. Είναι καθήκον μας απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν, απέναντι στην περιοχή στην οποία όλοι μας κατοικούμε.

  Η Δύναμη Ανάπτυξης ήδη, την περίοδο 2014-2019, έχει επιδείξει σημαντικό έργο σε δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την βελτίωση της, στρατηγικές προτάσεις που μπορούν να μεταβάλουν την περιοχή σε μια έξυπνη σύγχρονη πόλη. Συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με εποικοδομητικές προτάσεις και όχι καταγγελτικό λόγο ή στείρα αντιπολίτευση και πετροβολητό, στήριξε όλα τα θέματα που προήγαγαν τον τόπο μας και διαφώνησε τεκμηριωμένα σε όσα είχαμε αντίθετη άποψη. Επιπλέον, από τη θέση της αντιπολίτευσης και με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, υλοποίησε σημαντικές δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, έφερε χρηματοδοτήσεις και προγράμματα, ενημέρωσε τους πολίτες για όλα τα σημαντικά θέματα, συνέβαλλε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πρόσφατης τραγωδίας.

  Οι δύο πρόσφατες συνεδριάσεις των στελεχών της παράταξής μας, επικύρωσαν τη απόφαση όλων μας να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και διάθεση προσφοράς και για την περίοδο 2019-2023. Αποτελεί δέσμευσή μας προς την τοπική κοινωνία η συνέχιση υλοποίησης του προεκλογικού μας προγράμματος, κατά το μέρος που μας επιτρέπει η δύναμη που λάβαμε από το εκλογικό σώμα, αλλά και η αγαστή συνεργασία των στελεχών μας με όσους διαθέτουν πνεύμα υγιούς συνεργασίας και ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

  Η επόμενη περίοδος συνεπώς, θα μας βρει να αναζητούμε συγκλίσεις και γόνιμο έδαφος για παραγωγική και αποτελεσματική δράση, απέναντι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου.

  Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
  Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  τηλ. γραφείου 211-8004294

  Πάντα δίπλα στους μαθητές, ο επικεφαλής μας Ανδρέας Βασιλόπουλος, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, δίνει το δικό του μήνυμα και συμβουλεύει τα παιδιά που δίνουν το δικό τους "αγώνα" για την κατάκτηση της φοιτητικής ιδιότητας.

  Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!


  "Αγαπητά μου παιδιά, στο μαραθώνιο διαγωνισμάτων που ξεκινά θέλω εκ πείρας να σας πω ότι, σε αντίθεση με την πίεση της προηγούμενης περιόδου, οι επιδόσεις σας αυξάνονται διατηρώντας την ηρεμία σας, την ξεκούρασή σας και την καλή σας διάθεση.

  Όπλο για αυτό, η σκέψη ότι σε μερικές ημέρες θα έχετε περάσει ανεπιστρεπτί από την σχολική ζωή σε έναν κόσμο γεμάτο προοπτικές. Έναν κόσμο στον οποίο θα έχετε πλέον τη δύναμη της επιλογής, χαράζοντας τη δική σας προσωπική πορεία.

  So, don’t worry, be happy και στην περίοδο των εξετάσεων και όλα θα πάνε καλύτερα".

  Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Καθηγητής Γεωπληροφορικής
  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας


   

  Η εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου 2019 ολοκληρώθηκε, με τους δημότες να δίνουν με την κρίση τους ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα που στα πλαίσια της δημοκρατίας οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ότι η σύνθεση των νέων δημοτικών συμβούλων αποτελείται από νέα πρόσωπα με διαφορετικές φωνές και οπτικές γωνίες, γεγονός που από μόνο του διασφαλίζει την ορθότερη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου και του Δήμου μας. Από σήμερα, 27 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από 6 διαφορετικές παρατάξεις, καλούμαστε να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να βάλουμε βάσεις ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών.

  Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, μέσα από έναν πολιτισμένο, ειλικρινή και σοβαρό «προεκλογικό αγώνα» που κράτησε για εμάς πέντε ολόκληρα χρόνια και όχι λίγες μόνον ημέρες, κατάφερε, όχι μόνο να τριπλασιάσει τη δύναμη μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με την ξεκάθαρη στάση της και μακριά από πολιτικές αγκυλώσεις και συμφωνίες.

  Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το σύνολο των πολιτών, που τόσα χρόνια υποστηρίζουν τις δράσεις μας και επιβράβευσαν το έργο μας, δίνοντας με την ψήφο τους, τη δύναμη και τα όπλα για την επόμενη μέρα. Σταθερή δέσμευσή μας, προεκλογική και μετεκλογική, είναι να συμβάλουμε τα μέγιστα καθ' όλη την διάρκεια της θητείας 2019-2023, με δυναμισμό,  με σκληρή δουλειά, ικανά στελέχη.

  Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε…

  Ανδρέας Βασιλόπουλος
  Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
  Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
  Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Συνεχίζοντας την αδιάκοπη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, η Δύναμη Ανάπτυξης σας ενημερώνει για τη νέα εξέλιξη στο θέμα των δασικών:

  Μετά την απόφαση του ΣτΕ που φρέναρε τις οικιστικές πυκνώσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην τελική κατάθεση του νέου σχεδίου νόμου.

  Οι βασικές διαφορές που εισάγονται είναι:

  1. Δεν χρησιμοποιείται πια η έννοια των οικιστικών πυκνώσεων, αλλά γίνεται αναφορά μόνο στις περιοχές ιώδους περιγράμματος (έτσι απεικονίζονται στην εφαρμογή του Ελληνικού Κτηματολογίου στην οποία αναρτώνται οι δασικοί χάρτες), οι οποίες εξαιρέθηκαν κατά την ανάρτηση του ευρύτερου δασικού χάρτη.
  2. Καταργείται η εξαίρεση από την ανάρτηση των δασικών χαρτών των περιοχών αυτών.
  3. Εισάγεται διαδικασία διπλού ελέγχου των εκτάσεων που υποδείχθηκαν ως τέτοιες περιοχές και προβλέπεται η κατά προτεραιότητα περιβαλλοντική τους διαχείριση με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις.
  4. Δεν γίνεται διάκριση στα προ και στα μετά 11-6-1975 κτίρια, αλλά εξισώνεται η διάρκεια στα 25 χρόνια (στο αρχικό σχέδιο νόμου η διάρκεια στα προ 1975 ήταν 40 χρόνια).
  5. Προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, μετά την κατάλληλη επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων, το οποίο θα καθορίζει την τελική περιβαλλοντική διαχείριση των περιοχών αυτών.
  6. Δίνεται ο κατάλληλος χρόνος για να συνταχθούν τα σχετικά ΠΔ με βάση τις διατάξεις της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

  Είμαστε δίπλα στα προβλήματα των δημοτών και συνεχίζουμε.....

  Τις τελευταίες ήμερες ο συνδυασμός μας βάλλεται από κατευθυνόμενα συκοφαντικά και απολίτιστα δημοσιεύματα, επειδή επέλεξε στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών να μην κατευθύνει την ψήφο των πολιτών.

  Σε αυτή τη χρονική στιγμή κάθε απάντησή μου θα δημιουργούσε μεγαλύτερη εκλογική ζημιά από αυτή που οι ίδιοι οι συνεργάτες του δημιουργούν στον κ. Φαφούτη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση που έλαβε η εκλογική μας ομάδα για ουδέτερη στάση.

  Σεβόμενος προσωπικά την απόφαση της ομάδας μας, θα απαντήσω μετά τις εκλογές. Προτείνω όμως στην ομάδα του κ. Φαφούτη να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στην Δύναμη Ανάπτυξης και τους υπενθυμίζω ότι στις εκλογές της Κυριακής αντίπαλος είναι ο κ. Μπουρνούς και όχι εγώ.

  Ανδρέας Βασιλόπουλος

  Μετά από συνεδρίαση της παράταξής μας, απόψε 29 Μαΐου 2019, με θέμα την θέση μας στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, εκδίδουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

  "Ο πολιτικός πολιτισμός της ομάδας μας, επιβάλλει να μην κατευθύνουμε τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Οι ψηφοφόροι μας δεν χειραγωγούνται. Έχουν όλα τα δεδομένα και την ελευθερία να αποφασίσουν για το καλό του τόπου μας. Ουσιαστικό είναι όμως για εμάς να συμβάλουμε τα μέγιστα καθ' όλη την διάρκεια της θητείας μας, δίνοντας βάση στη σωστή επικοινωνία και στην συνεργασία που θα χρειαστεί η ανάπτυξη του Δήμου, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί. Ο "Κλεισθένης" επιβάλλει τη σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου και εμείς θα είμαστε έμπρακτα παρόντες σε κάθε βήμα.

  Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν, και καλούμε όλους τους πολίτες να τιμήσουν τον θεσμό της Δημοκρατίας με την συμμετοχή τους στις εκλογές της Κυριακής."

  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  Γραφείο επικοινωνίας
  τηλ.γραφείου 211-8004294

  Σε ανάρτηση του μέσω fb, ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης απαντά σε ανάρτηση του Δ. Πνευματικάτου που τον θέλει να συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Μπουρνούς και δηλώνει:

  "Κύριε Πνευματικάτε, η προσωπική μου άποψη (όχι της παράταξής μας, η οποία συνεδριάζει αύριο για το θέμα της 2ης Κυριακής) είναι ότι ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να καθοδηγούμε τους πολίτες στο πως θα ψηφίσουν. Είναι λίαν αντιδημοκρατικό και λίαν επικίνδυνο. Επίσης το σκηνικό είναι πολύ ρευστό για να διακινδυνεύετε προβλέψεις, εκτός και εάν το κάνετε σκοπίμως για να δημιουργήσετε "εντυπώσεις"."

  Σελίδα 1 από 4

  © 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.