Με αφορμή την έναρξη των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους συντελεστές. Βασικός στόχος η εποικοδομητική εκπαίδευση, αλλά και η ορθή σταδιακή ένταξή των παιδιών μας στην κοινωνία. Σε αυτό το έργο εμπιστευόμαστε δασκάλους και καθηγητές, τους οποίους όμως δεν πρέπει να αφήνουμε μόνους.

Αυτονόητη απόφαση που έπρεπε να έχει παρθεί μήνες νωρίτερα, ώστε να μην αναγκαζόμαστε επί μήνες να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τον κ. Δήμαρχο για το θέμα αυτό.

Σε μια πόλη που έμποροι και κάτοικοι διαμαρτύρονται για το έντονο πρόβλημα της στάθμευσης, το κλειστό - άδειο παρκινγκ στο κέντρο την πόλης, μας προβληματίζει όλους.

Η πορεία μετά το Λύκειο, για επιτυχόντες και μη, είναι η αρχή ενός πολύ ενδιαφέροντος και σημαντικού κεφαλαίου. Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς και εκπαιδευτικούς για τον αγώνα που έδωσαν έως σήμερα.

Με αφορμή το μεσημεριανό δημοσίευμά σας, θα ήθελα εκ μέρους των διοργανωτών και εθελοντών, να σας διαβεβαιώσω ότι η εκδήλωση «Ο άνθρωπος δίπλα στα αδέσποτα ζώα», που πραγματοποιούμε απόψε στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης όλων μας, να υποστηρίξουμε το έργο του Δήμου σε σχέση με την υιοθεσία, αλλά και την ολοκληρωμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Κύριε Δήμαρχε, εάν όντως λέτε αλήθεια ότι η ιστοσελίδα του Δήμου μας ήταν δωρεά, τότε η απευθείας ανάθεση 24.598,97€ που κάνατε στις 03 Ιουνίου 2015 στην εταιρεία eMindTech IKE με θέμα "Υποστήριξη της ιστοσελίδας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου", αποτελεί θέμα που πρέπει να ελεγχθεί και νομικά.

Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, έχουν περάσει 30 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Το θέμα της ανυπαρξίας ιστοσελίδας του Δήμου και αποτυχίας για δημιουργία μίας σύγχρονης ιστοσελίδας, όπως λειτουργεί σχεδόν στο σύνολο των Δήμων της χώρας μας, έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής μας, καθότι είναι εργαλείο για τον πολίτη, μέσο τουριστικής ανάπτυξης – προβολής, αλλά και μοχλός στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους, η οποία συνάδει με τις ενέργειές μας για γενικότερη τουριστική προώθηση και αξιοποίηση της περιοχής. Η πρόταση προέρχεται από την ιδιωτική εταιρεία Montana-GM, η οποία θέτει ως δεσμευτική προϋπόθεση στον Δήμο, την παραχώρηση, εντελώς δωρεάν των κοινοχρήστων χώρων τοποθέτησης των πινακίδων, αλλά και το δικαίωμα επιχειρηματικής εκμετάλλευσης για 5 έτη. Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος, η εταιρεία κάνει «δωρεά» στον Δήμο μας την κατασκευή και εκτύπωση των ενημερωτικών χαρτών, εάν της επιτραπεί η εκμετάλλευση της πίσω όψης για έσοδα από διαφημίσεις.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους, η οποία συνάδει με τις ενέργειές μας για γενικότερη τουριστική προώθηση και αξιοποίηση της περιοχής.

Η μεγάλη αυτή ευκαιρία για τους κατοίκους δόθηκε όταν η Elbisco, που παραχωρούσε όλα αυτά τα χρόνια το χώρο αφετηρίας της γραμμής 314, δήλωσε στον Δήμο ότι θα χρειαστεί πλέον τον χώρο της για δική της χρήση. Αμέσως συστάθηκε επιτροπή για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης της αφετηρίας στην περιοχή της Διασταύρωσης, με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία όλων μας.

Οπισθοδρόμηση στην όλη προσπάθεια, αποτελεί η συμφωνία της Δημοτικής Αρχής για μετακίνηση της αφετηρίας της γραμμής 314, από την περιοχή της Διασταύρωσης (όπου είχαμε όλοι συμφωνήσει και είχαμε μάλιστα προβεί και σε ενέργειες αγοράς σχετικού οικοπέδου), στην περιοχή του Νέου Βουτζά, δυσκολεύοντας σημαντικά τη διεκδίκηση για μεταφορά της στο λιμάνι της Ραφήνας, κάποια στιγμή στο μέλλον.

ότι με το θέμα που εισάγει στο ΔΣ επιχειρεί να θωρακίσει τον δήμο μας από τη δυνατότατα να εμφανιστούν οικήματα που θα χρησιμοποιούν εκδιδόμενα άτομα. Ο τρόπος που τέθηκε το θέμα «Λήψη απόφασης περί χορήγησης αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων για την άσκηση δραστηριότητας από εκδιδόμενα άτομα εντός του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου» και χωρίς να συνοδεύεται από τη σχετική εισήγηση, όντως μας οδήγησε σε αρνητικές σκέψεις για την εξέλιξη της περιοχής μας. Χαίρομαι, όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι δημότες μας, που υπήρξε αυτή η σαφής δήλωση.

Χωρίς να έχουμε ακόμα την εισήγηση του θέματος, ώστε να γνωρίζουμε το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής, η ανάγνωση και μόνο του 6ου θέματος «χορήγηση αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων για την άσκηση δραστηριότητας από εκδιδόμενα άτομα εντός του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου» αρκεί.

Αδυνατώ να καταλάβω, πως ο κ. Δήμαρχος, αλλά και όσοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής ψηφίσουν υπέρ ενός τέτοιου θέματος, αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη του Δήμου. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης του λιμανιού, ασφαλώς εννοούμε κάτι άλλο.

Ο λόγος για το έγγραφο που εξέδωσε ο κ. Δήμαρχος και αρνήθηκε πεισματικά να ανακαλέσει, το οποίο δημιουργεί μία απίστευτα αρνητική εικόνα σε Πανελλαδικό επίπεδο για τον Δήμο μας. Είναι λυπηρό ότι σήμερα κυκλοφορούν οι φράσεις:

Βασιλόπουλος: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απαράδεκτης επιστολής του Δημάρχου προς τους συμβασιούχους.

«Οι εργαζόμενοι κινούν τον Δήμο κύριε Δήμαρχε και όχι εσείς τους εργαζομένους. Ως ηγέτης οφείλετε να τους προστατεύετε και να ζητάτε από εμάς να σας στηρίζουμε σε αυτό. Χθες, με την αιφνίδια επιστολή που υπογράψατε και στείλατε, τους κοινοποιήσατε την παύση εργασιών τους και μάλιστα ακριβώς από την επόμενη ημέρα. Προστατεύσατε στην ουσία μόνον τον εαυτό σας.»

«Ο μόνος λόγος που βγήκε αυτό το έγγραφο είναι για να καλυφθεί ο Δήμαρχος» είπε ο κ. Βασιλόπουλος όταν πήρε τον λόγο, και συνέχισε…

Όταν δημοσιεύεται ότι μια παραλία του Δήμου μας (πόσο μάλλον η κεντρική) είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για κολύμβηση λόγω ΜΟΛΥΝΣΗΣ, υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι μας.

Οφείλουμε να διασταυρώσουμε αμεσότατα τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Εάν επαληθευτούν τα αποτελέσματα, οφείλουμε να ψάξουμε εντατικά την προέλευση της μόλυνσης.

Θέλει πολιτικό θάρρος ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παλπατζής στο θέμα συνένωσης των ομάδων. Δεν είναι εύκολο για έναν εν ενεργεία και μάλιστα πρωτοκλασάτο Αντιδήμαρχο, να παραδέχεται δημόσια ότι ο Δήμαρχός του είχε μεθοδεύσει να διαλύσει τον Α.Ο.Πικερμίου.

Το γνωστό Λυχνάρι στην Ραφήνα, έκλεισε. Διαβάζοντας το «γράμμα-αντίο» της κας Μαριλένας Κόμη για το «πιο όμορφο μαγαζάκι του κόσμου», βλέποντας τα τόσα άλλα κλειστά μαγαζιά, δεν μπορώ παρά να γεμίσω θλίψη και θυμό.

Θλίψη γιατί κάθε «λουκέτο» γκρεμίζει την εικόνα της πόλης κάνοντας την αγορά μας λιγότερο ελκυστική και γιατί γνωρίζω ότι μόλις «διαλυθεί» ο εμπορικός ιστός, θα δυσκολευτούμε πολύ να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Σελίδα 1 από 9

© 2019 Δύναμη Ανάπτυξης. Αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την AVMap GIS Α.Ε.

Please publish modules in offcanvas position.