Με ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ανακοινώνει τους λόγους που επέλεξε να συνεργαστεί με τη Δύναμη Ανάπτυξης και τον Ανδρέα Βασιλόπουλο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές:

  «Ενώνω τις δυνάμεις μου με την ομάδα του Ανδρέα Βασιλόπουλου και την ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, γιατί ασχολούμενος με τα τοπικά δρώμενα της περιοχής ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ τα τελευταία δέκα χρόνια, μέσω του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου η ΔΙΩΝΗ, διαπίστωσα ότι, εδώ υπάρχει σύγχρονη ματιά στα γεγονότα, τα προβλήματα την καθημερινότητα των πολιτών. Το διακρίνει κανείς από την συνεχή και συνετή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις προτάσεις και την κριτική ματιά στα πράγματα, τις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, πέντε χρόνια ακατάπαυστα για όλα τα μικρά και δυστυχώς μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή. Μια ήρεμη δημιουργική δύναμη απαλλαγμένη από συμπλέγματα, που διαβάζει το πρόβλημα και ανοίγει το πραγματικό μέτωπο για την αντιμετώπισή του, απέναντι στη διαχείριση, της μικροπολιτικής ή “της τοποθέτησης κάτω από το χαλί γιατί έτυχε στην βάρδια μας”. Στον Ανδρέα Βασιλόπουλο και την  ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αναγνωρίζω την στρατηγική της προόδου μέσα από εξωστρέφεια δραστηριοτήτων που ξεπερνά τα όρια της διαχείρισης της εσωστρεφούς μιζέριας και τοποθετεί την πόλη στον παγκόσμιο ιστό με τις πολλές δυνατότητες που παρέχονται πλέον σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος, γιατί 32 χρόνια ασχολούμενος σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας στην χώρα από την θέση του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, έχω αποκομίσει τα εφόδια και τις δεξιότητες να μπορώ να βοηθήσω στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών που επελαύνουν στην ζωή μας, προκειμένου να την κάνουν καλύτερη, η Διοίκηση να γίνει αποτελεσματική, να αξιοποιηθούν οι πόροι και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ο ευλογημένος τόπος που ζούμε να γίνει ένας αναγνωρίσιμος κόμβος του παγκόσμιου ιστού

  Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου είναι βασικό στέλεχος στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε θέματα πολιτικής έρευνας και καινοτομίας και χρηματοδοτικών δράσεων, μόνιμος κάτοικος Διώνης Πικερμίου και μέλος σε πολλούς τοπικούς συλλόγους.

   

  Με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Δύναμη Ανάπτυξης, Φίλιππος Τζουμέρκας, Χημικός και τ. Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας Νερού στην ΕΥΔΑΠ, ενημερώνει τους δημότες για το τι πρέπει να προσέχουν, μετά την αποκατάσταση της υδροδότησης μετά από διακοπή.

  Παρακάτω μας δίνει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το θέμα:

  Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτό το θέμα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι από τα σημαντικά θέματα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Δυστυχώς το πρόβλημα ξεκινά από την απλουστευμένη αντίληψη ότι έργο των συνεργείων επισκευής βλαβών του δικτύου είναι αποκλειστικά η αποκατάσταση της υδροδότησης μετά τις επισκευές αφήνοντας σε πολύ δεύτερη θέση ή παραλείποντας το έργο της αποκατάστασης της ποιότητας του νερού στη βρύση του καταναλωτή, που συνδέεται άμεσα με την υγεία των καταναλωτών, αφού οι υδραυλικοί και οι εργάτες των συνεργείων, συνήθως δεν διαθέτουν τις αναγκαίες γνώσεις.

  Η ποιότητα του νερού: Η ποιότητα του νερού μεταβάλλεται συνεχώς στην πορεία του από την πηγή υδροδότησης μέχρι τον καταναλωτή. Όταν η λειτουργία του δικτύου είναι κανονική δεν παρατηρούνται αξιοσημείωτες μεταβολές στα:

  • οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (χρώμα, οσμή, γεύση, θολότητα),
  • μικροβιολογικά χαρακτηριστικά (αριθμός αερόβιων μικροβίων, αριθμός κολοβακτηριοειδών, αριθμός E.coli, αριθμός κοπρανωδών στρεπτόκοκκων)
  • την περιεκτικότητα σε χλώριο που σκόπιμα προστίθεται κατά την απολύμανση του νερού και διατηρείται στο δίκτυο σε χαμηλές τιμές με σκοπό την αποφυγή μικροβιακών αναπτύξεων και τη δημιουργία δυσάρεστων οσμών.

  Αντιθέτως στις περιπτώσεις επισκευών, διαρροών, ή ατυχημάτων του δικτύου ενδέχεται να παρατηρηθούν παροδικά αξιοσημείωτες μεταβολές των παραπάνω χαρακτηριστικών, οι οποίες σχεδόν πάντοτε ακολουθούν τις περιόδους μειωμένης πίεσης ή διακοπής του νερού. Αυτές οι μεταβολές στην ποιότητα γίνονται αντιληπτές αμέσως όταν αποκατασταθεί η υδροδότηση και ενδέχεται να συνοδεύονται από μόλυνση του νερού με παθογόνα μικρόβια. Ο ακριβής προσδιορισμός των τιμών των χαρακτηριστικών του νερού (παραμετρικών τιμών) είναι έργο του χημικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου και του φορέα που υδροδοτεί την περιοχή.

  Ο ρόλος του καταναλωτή περιορίζεται σε απλές δοκιμές με συνηθισμένα οικιακά σκεύη και υλικά με σκοπό να αποφασίσει σε λίγα λεπτά αν πρέπει να αποκλείσει τη χρήση του νερού ως πόσιμο μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Οι όποιες πληροφορίες συγκεντρωθούν από τον καταναλωτή επιβάλλεται να ανακοινωθούν στους υπευθύνους του φορέα που υδροδοτεί την περιοχή.

  Σκεύη και υλικά

  • Ποτήρια κυλινδρικά από άχρωμο διαφανές γυαλί.
  • Φιάλες εμφιαλωμένου νερού 1.5l. Αποσφραγίζουμε και αδειάζουμε το περιεχόμενο.
  • Φακός (ηλεκτρικός) με δυνατό λευκό φως.
  • Ταμπλέτες ανίχνευσης χλωρίου στις πισίνες με το αντιδραστήριο DPD. (διαιθυλοπαραφαινυλενοδιαμίνη).
  • Λευκά φλιντζάνια για ελληνικό καφέ.

  Σκοπός των δοκιμών

  Είναι η διαπίστωση ότι το νερό της βρύσης δεν περιέχει στερεά σωματίδια (ιζήματα) ή αιωρούμενα σωματίδια (θολότητα) και ότι περιέχει χλώριο. Σε αυτές τις συνθήκες αποκλείεται η μικροβιακή μόλυνση και επομένως ο άμεσος κίνδυνος του καταναλωτή.

  Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής:

  1. Αμέσως μετά την αποκατάσταση της υδροδότησης πρέπει να ξεπλύνουμε με νερό το εσωτερικό δίκτυο της οικίας. Αυτό γίνεται αρχικά μόνον από τον διακόπτη κρύου νερού (στη θέση που γεμίζει η μπανιέρα) τελείως ανοικτό για περίπου δέκα λεπτά. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ.
  2. Γεμίζουμε τη μπανιέρα περίπου 30 εκατοστά ύψους νερού. Παρατηρούμε το νερό. Αν υπάρχει χρώμα ή ιζήματα αδειάζουμε τη μπανιέρα και επαναλαμβάνουμε την ενέργεια 2. μέχρι να καθαρίσει το νερό.
  3. Γεμίζουμε τελείως μία φιάλη 1.5l , την κλείνουμε και την διατηρούμε. Σε περίπου δύο ώρες ελέγχουμε αν φαίνονται ιζήματα στον πυθμένα.
  4. Γεμίζουμε ήρεμα ένα ποτήρι και αμέσως το τοποθετούμε στη θέση της ηλεκτρικής κουζίνας πάνω στη μαύρη κεραμική εστία. Φωτίζουμε με το φακό την επιφάνεια του νερού και παρατηρούμε πως διαυγάζεται. Αν η διαύγαση αρχίζει από τον πυθμένα πρόκειται για φυσαλίδες αέρα που δεν πρέπει να μας ανησυχούν. Αν η διαύγαση αρχίζει από την επιφάνεια ή καθυστερεί περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά πρόκειται για ιζήματα και πρέπει να το σημειώσουμε και να μην χρησιμοποιήσουμε το νερό ως πόσιμο.
  5. Σε ένα λευκό φλιντζάνι για καφέ τοποθετούμε μία ταμπλέτα DPD και το γεμίζουμε με νερό περίπου 3 εκατοστά. Ανακινούμε ώσπου να διαλυθεί η ταμπλέτα και παρατηρούμε το χρώμα. Ροζ χρώμα εμφανίζεται όταν το νερό περιέχει χλώριο. Αν δεν εμφανιστεί ροζ χρώμα το σημειώνουμε και δεν χρησιμοποιούμε το νερό ως πόσιμο.
  6. Ανοίγουμε όλες τις βρύσες της οικίας περίπου 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε τις ενέργειες 4. και 5. Αν δεν επιβεβαιώνεται η απουσία σωματιδίων και η παρουσία χλωρίου δεν χρησιμοποιούμε το νερό ως πόσιμο μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του μικροβιολογικού εργαστηρίου από το Φορέα Ύδρευσης.

   

  Φίλιππος Τζουμέρκας
  Xημικός, τ. Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας Νερού στην ΕΥΔΑΠ
  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης»
  και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο

  Με δημόσια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απάντησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Δύναμη Ανάπτυξης Μαρικαίτη Αλβέρτη στο συκοφαντικό δημοσίευμα του irafina.

  Συγκεκριμένα αναφέρει:


  Προς αποκατάσταση του ονόματός μου στο συκοφαντικό δημοσίευμα του irafina.

  Οι δημοκρατικές μου αντιλήψεις είναι γνωστές στη μικρή κοινωνία της Ραφήνας που όλοι μας μεγαλώσαμε και ζούμε. Είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, να επιχειρεί να αμαυρώσει την υπόληψη ενός δημότη, επειδή υποβάλλει υποψηφιότητα με δημοτική παράταξη διαφορετική εκείνης που το μέσο φανερά υποστηρίζει.

  Εν προκειμένω, η αναδημοσίευση της «επίμαχης ανάρτησης» στο facebook έγινε με βάση το κείμενο που αφορούσε στα συναισθήματα που μας δημιουργεί η Ελληνική σημαία και καμία γνώση δεν είχα για το ποιο ήταν το πρόσωπο που απεικονιζόταν. Τα αισθήματα μου για το καθεστώς ανταποκρίνονται στην παρακάτω δημοσίευση που έχω κάνει 2 μήνες πριν την επίμαχη, την οποία το μέσο που υποστηρίζει τον ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2018 φρόντισε να αποκρύψει με την ΨΕΥΔΗ κεφαλίδα του (https://www.facebook.com/alverti.marikaiti/posts/10205660408785372)

  Εφιστώ την προσοχή των πολιτών, καθώς το εν λόγω ενημερωτικό μέσο και η παράταξη που υποστηρίζει, φέρονται στους πολίτες όπως όλα τα καθεστώτα στη δύση της κυριαρχίας τους, κάνοντας χρήση μέσων και πρακτικών τα οποία δήθεν καταγγέλλουν, λόγω του φόβου απώλειας της εξουσίας. Ο πανικός τους μπροστά την επερχόμενη ήττα, αντικατοπτρίζεται σε αυτές.

  Κλείνοντας υπενθυμίζω μια φράση που αποδίδεται στον διαφωτιστή Βολταίρο, και η οποία με εκφράζει απόλυτα. "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες."

  Με εκτίμηση,

  Αλβέρτη Αικατερίνη – Μαρία (Μαρικαίτη)


   

  Αποστομωτική απάντηση έδωσε με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Κωνσταντίνος Αρζόγλου, στο irafina και τον συντάκτη άθλιου δημοσιεύματος που είχε στόχο να πλήξει την ανοδική πορεία της εκλογικής μας ομάδας. Σας παραθέτουμε παράκτω την ανάρτηση του γνωστού ηθοποιού:

  "Μου είπαν οτι αναφέρθηκε πρόσφατα το όνομα μου σε αχαρακτήριστο λιβελογράφημα του iRafina. Δεν δέχομαι μαθήματα δημοκρατίας απο κανέναν και κυρίως από αγράμματους συντάκτες που στη χούντα περνούσαν μια χαρά!! Αλλά με τι γλώσσα να πεις σε ένα βλάκα ότι είναι βλάκας! Στον γεράκο της φωτογραφίας ούτε εγώ δεν θα αναγνώριζα τον Ντερτιλή. Σιγά μην του κάνουμε την τιμή να ασχολούμαστε. Έχω ακόμα νωπή, σαν χτες, την ανάκριση του Μάλιου κι αυτό μου φτάνει. Μια κοπέλα λοιπόν πώς να ξέρει τη φάτσα του γεράκου αυτού, που σε νέο άνθρωπο μόνο οίκτο προκαλεί; ΑΣΕ που όταν βλέπω τη σημαία, κυρίως όταν κυριαρχεί στους ολυμπιακούς και ανεβαίνει στον ιστό, με πιάνει ρίγος.

  Ντροπή σε όσους μας έχουν κλέψει τον πατριωτισμό μας, μας έχουν εξωθήσει σε απολογίες, μας εξαναγκάζουν σε διευκρινήσεις! Λέμε: " προς θεού, δεν είμαι εθνικιστής, πατριώτης είμαι!". Μωρέ αυτοί είναι κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου. Αυτοί πρέπει να ντρέπονται. Και να κρύβονται. Στα λαγούμια τους. Σ αυτούς μόνο μια γλώσσα ταιριάζει στο γούστο τους μπας και καταλάβουν: Βρε ούστ !

  ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ

  Αμισός, Τραπεζούντα, Κερασούντα, Τρίγλια, Αιδίνιον, Πέργαμος, Αϊβαλί και πολλές άλλες!

  Ο χρόνος της μνήμης μας είναι και ο χρόνος της ύπαρξής μας. Με αυτό το σκεπτικό προσπαθώ να συλλέξω αναμνήσεις και όλα εκείνα που ο ανάλγητος χρόνος τα στέλνει σιγά-σιγά και σταθερά στην λήθη! Οι αναμνήσεις είναι ατελείωτος πλούτος, μια τεράστια συλλογή απόψεων, ιδεών και στιγμών για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

  Καταγωγή μου από την Λέσβο ,ο πατέρας μου μεγάλωσε στην Μ.Ασία, θεωρώ λοιπόν τόπο καταγωγής μου και τον τόπο όπου μεγάλωσε ο πατέρας μου και μεγαλούργησε ο Ελληνισμός!

  Η ιστορία μεγάλη, ο πόνος αβάστακτος, οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων Ελλήνων αλλά και ξένων (GEORGE HORTON & ASA JENINGS), για την άγρια εκδίκηση των Τούρκων του Μουσταφά Κεμάλ και δή των Τσέτων, πολλές και αδιαμφισβήτητες!

  ΜΕΡΗ ΙΕΡΑ, ΜΕΡΗ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΑ!!!!!

  Γιώργος Ρέμιος
  Οικονομολόγος – Τέως Δ/ντής Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δύναμη Ανάπτυξης και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο.

  Με πολύ χαρά και τυμπανοκρουσίες υποδεχθήκαμε την γραμμή 314 του ΟΑΣΑ στην περιοχή μας, όταν έφυγε από τον χώρου της Elbisco στο Πικέρμι, όπου είχε και τερματικό σταθμό. Και η γραμμή αυτή, σήμερα, εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό δημοτών οι οποίοι όμως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς το κοντινότερο σημείο έκδοσης-ανανέωσης της ATHENA-Card βρίσκεται στο σταθμό του προαστιακού της Παλλήνης, 12,643 χλμ., περίπου, από τον τερματικό σταθμό (Χρυσοστόμου Σμύρνης).

  Δυστυχώς, φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε από οποίον έχει σκοπό να πάει στην Αθήνα ή να περάσει από τον προαστιακό, να μαζεύει τις κάρτες γνωστών και φίλων για φόρτιση.

  Ο Σύλλογος "Η ΕΝΟΤΗΤΑ", του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, έχει από καιρό κάνει παρέμβαση στον ΟΑΣΑ για τοποθέτηση μηχανήματος έκδοσης–φόρτισης καρτών, όπως άλλωστε υπάρχει και στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, το οποίο ζητήσαμε να τοποθετηθεί είτε δίπλα στο περίπτερο στην Διασταύρωση Ραφήνας (όπου είναι και η στάση), ή ακόμη και στο χώρο έξω από το ΚΕΠ Διασταύρωσης Ραφήνας.

  Το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα της περιοχής μας που έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Δύναμης Ανάπτυξης, για να αντιμετωπισθεί με την πρέπουσα προσοχή από τη νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.

   

  Ξουρίκης Σ. Ιωάννης
  Πρόεδρος του συλλόγου «Η Ενότητα» της Διασταύρωσης Ραφήνας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης» και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο

   

  Απαραίτητο και σημαντικό είναι κάποιος να μπορεί να κυκλοφορήσει στην περιοχή που ζει με άνεση, ειδικά οι άνθρωποι που χρήζουν κάποια βοήθεια (ΑΜΕΑ, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, μαμάδες με καροτσάκια, άτομα με πατερίτσες κλπ). Το θέμα της προσβασιμότητας ξεκινάει από το άνοιγμα της πόρτας του σπιτιού μας και φτάνει μέχρι την επιστροφή μας σε αυτό. Στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, υπάρχουν ακόμη δρόμοι χωμάτινοι και κακοτράχαλοι, δρόμοι ασφαλτοστρωμένοι μεν γεμάτοι λακούβες δε, δρόμοι μη προσπελάσιμοι και επικίνδυνοι. Η εικόνα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης σχεδιάζουμε να αλλάξει γρήγορα. Με σωστές μελέτες, δρομολόγηση και υλοποίηση έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας θα βοηθήσουμε ώστε η πόλη μας να γίνει ανθρώπινη και λειτουργική.

  Ο Γιώργος Ρέμιος με σπουδές οικονομικών, ανάλυσης και διαχείρισης χαρτοφυλακίου, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητα του στο πλευρό του Ανδρέα Βασιλόπουλου.

  Στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρωτοσέλιδο" που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 8/4/2019, ο Δημήτρης Καρασταμάτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ομάδα της "Δύναμης Ανάπτυξης", απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και Τοπικούς Συμβούλους για δημόσιο debate. Όπως υπογραμμίζει, το δημόσιο debate είναι η κορύφωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και μόνο με αυτό τον τρόπο οι δημότες θα αποκτήσουν μια ξεκάθαρη άποψη για κάθε έναν από τους υποψηφίους.

  Ο Δημήτρης Καρασταμάτης, όπως αναφέρεται και στη συνέντευξη, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στην πόλη Châtillon-en-Dunois (Chartres) της Γαλλίας το διάστημα 1998-2013, και η εμπειρία του είναι πολύτιμη.

  Οι βασικοί χώροι στους οποίους κινούνται τα παιδιά μας, οι παιδικές χαρές και τα γήπεδα για τις αθλητικές τους δραστηριότητες πρέπει να είναι πάνω απ όλα ασφαλείς. Είναι απαράδεκτο να μην αντιλαμβανόμαστε την τεράστια ευθύνη όταν μιλάμε για ανακαίνιση τέτοιων χώρων! Οι κακοτεχνίες και η προχειρότητα με την οποία έγιναν οι εργασίες «ανακαίνισης» (!) στο γήπεδο της Διώνης το καθιστούν επικίνδυνο! Περιμετρικά του παρκέ υπάρχει ακάλυπτο, εγκληματικά κοφτερό μεταλλικό πλέγμα στήριξης (φωτό 1 & 2), το οποίο θα προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στους αθλητές και τους εν γένει χρήστες του γηπέδου. Κύριε δήμαρχε, η ασφάλεια των παιδιών και των αθλητών οφείλει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες σας.

  Ο Δημήτρης Πόθας είναι Μηχανικός Αυτοματισμού, μόνιμος κάτοικος Πικερμίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης» και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο

  Η καθυστέρηση της απομάκρυνσης του αμίαντου (ελενίτ) από τις καμένες περιοχές και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής και του υπουργείου να δώσουν σαφή απάντηση στους κατοίκους και λύση στο πρόβλημα, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Είναι ντροπή, οι διοικούντες να είναι πρωταγωνιστές στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, να κάνουν μεγάλες εξαγγελίες, αλλά στην ουσία όλοι να αποφεύγουν τις ευθύνες, την ουσία και τις πράξεις, σκεπτόμενοι ότι οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών δεν είναι άμεσες, αλλά θα φανούν σε λίγα χρόνια.

  O Βασίλης Μπελιάς έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ και είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης» και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο

  Με αγωνία αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε τόσο καιρό το θέμα του καθαρισμού των εύφλεκτων οικοπέδων. Είναι ανεπίτρεπτο 8 μήνες μετά από την φονική πυρκαγιά, να υπάρχει τέτοια αδιαφορία με κίνδυνο να ζήσουμε άλλη μια τραγωδία. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ακόμη τρομακτικό δείγμα ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής που δε δίνει καμία σημασία στα ουσιαστικά θέματα πρόληψης γύρω από αυτό το θέμα της πυρασφάλειας. Το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής εύφλεκτων οικοπέδων υπάρχει από τον Αύγουστο του 2018, παραχωρήθηκε δωρεάν στη δημοτική αρχή, αλλά ο δήμος αρνείται πεισματικά να το χρησιμοποιήσει γιατί αναπτύχθηκε χάρη στην ικανότητα και πρωτοβουλία του «αντιπάλου» Ανδρέα Βασιλόπουλου και της ομάδας του RPSOS. Ας καταλάβουν πλέον κάποιοι ότι τέτοια δείγματα μικροπολιτικής βλάπτουν μόνο τους δημότες και την ασφάλεια τους.

  Ο Ιωάννης Ξουρίκης είναι πρόεδρος του συλλόγου «Η Ενότητα» της Διασταύρωσης Ραφήνας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης» και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο

   

   

  Δωρεάν στάθμευση για όλους τους μόνιμους κατοίκους προτείνει η Μαρικαίτη Αλβέρτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης» και τον καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο

  Η τοπική αγορά αποκλείεται να στηριχθεί από τους ντόπιους όσο η δημοτική αρχή αποφασίζει να χρεώνει τη στάθμευση ακόμα και στους μόνιμους κατοίκους. Δεν είναι το ετήσιο κόστος, αλλά η αδικία και η διάκριση. Από το 2019 σχεδιάζουμε τη δωρεάν κάρτα στάθμευσης για όλους τους μόνιμους κατοίκους που στηρίζουν την τοπική αγορά και αυστηρά πρόστιμα για όλους τους μη-δημότες που σταθμεύουν για πάνω από 8 ώρες.

  Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.  Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία η φωνή των ατόμων με σύνδρομο Down αλλά και  εκείνων που ζουν μαζί τους να μεγαλώσει και να ακουστεί πιο δυνατά. «Κανένας δεν μένει πίσω» («Leave no one behind») είναι το σύνθημα της φετινής εκστρατείας, που μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους: τα άτομα με σύνδρομο Down πρέπει να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. 

  Τα άτομα αυτά ζουν ανάμεσά μας με αξιοπρέπεια. Θα πρέπει να είναι σε θέση να απολαύσουν πλήρη και ίσα δικαιώματα, τόσο ως παιδιά όσο και ως ενήλικες και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της κοινωνίας ή της κοινότητας, στην οποία ανήκουν. Δυστυχώς συμβαίνει συχνά να αντιμετωπίζουν από τον περίγυρό τους αρνητική στάση με αποτέλεσμα να βιώνουν καθημερινά τη διάκριση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

  Ωστόσο έχει αποδειχτεί ότι όταν τα παιδιά με σύνδρομο Down ή άλλες αναπηρίες έχουν ευκαιρίες συμμετοχής σε κοινές δράσεις με τους συνομήλικούς τους, τότε μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον αποδοχής και σεβασμού από όλους, ενώ και τα ίδια αισθάνονται αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον τους. Επιπλέον ένα φιλικό περιβάλλον προετοιμάζει σωστά τα παιδιά αυτά ώστε να έχουν μια φυσιολογική ενήλικη ζωή αργότερα, να μπορούν να εργαστούν και να προσφέρουν ισότιμα στην κοινωνία.

  «Κανένας δεν μένει πίσω» λοιπόν. Ας σεβαστούμε τα άτομα με σύνδρομο Down κι ας  τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην κοινωνία μας ώστε να έχουν μια όμορφη και φυσιολογική ζωή, όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Αρκεί να καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα είναι τα πιο χαρισματικά πλάσματα με την πιο τρυφερή ψυχή και έχουν τόσα πολλά να μας διδάξουν και να μας προσφέρουν.

   

  Ελένη Μπαλιούση, νοσηλεύτρια

  Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης»

  Το λιμάνι της Ραφήνας οικοδομήθηκε σε διάφορες φάσεις: η πρώτη αφορά την κατασκευή του μικρού μόλου από τον Αλέξανδρο Σκουζέ για να εξυπηρετήσει το «τσιφλίκι» του,  που αγγίζει τα 30.000 στρέμματα από το Πικέρμι μέχρι την Ραφήνα. Μέχρι το 1923 που φθάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες εξυπηρετεί τον Σκουζέ, ταυτόχρονα αποτελεί και μια Σκάλα ψαροκάικων, που αφήνουν τα ψάρια για να μεταφερθούν μέχρι την Αθήνα.
  Το 1923 φθάνουν οι πρόσφυγες από την Τρίγλια της Μ. Ασίας, οπότε από το 1930 οι ανάγκες του λιμανιού μεγαλώνουν και έτσι γίνεται μια επέκταση, καθώς έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται για το Αλιβέρι, την Κάρυστο και την Άνδρο.
  Το Φεβρουάριο του 1948 φθάνει το τσιμεντόπλοιο  και έτσι το λιμάνι αλλάζει μορφή και μοίρα. Το 1960 ξεκινούν νέες εργασίες σοβαρής βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Το 1965 και 1966 φτάνουν τα πρώτα επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία, που αλλάζουν τη δυναμική του λιμανιού.
  Το 1970 συντελείται μια νέα επέκταση στο λιμάνι λόγω της αύξησης των πλοίων από τον Αυγούστο Πολέμη και ζούμε το τραγικό ναυάγιο το 1983 του «Χρυσή Αυγή», οπότε και ολοκληρώνει τον κύκλο της οριστικά η πορεία του εφοπλιστή. Τις επόμενες δεκαετίες το λιμάνι μεγαλώνει, χωρίς να μπορεί να γίνει πραγματικά ασφαλές. Το τσιμεντόπλοιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρώτη οργανωμένη προβλήτα για τον ελλιμενισμό πλοίων, με τη μικρή ξύλινη σκάλα του μόλου. Με τον καιρό, όμως, το τσιμεντόπλοιο βυθίζεται όλο και περισσότερο στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνουν νέες μελέτες για την αναβάθμιση του λιμανιού.
  Σήμερα το πρόβλημα με τις ιδιωτικές παραχωρήσεις των λιμανιών είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσει ο δήμος από τη μια μεριά ότι ο ιδιώτης θα έχει μια καλή απόδοση  και από την άλλη πλευρά ότι τα ευρύτερα οφέλη θα παραμένουν στη τοπική κοινωνία. Το ζήτημα είναι ότι το λιμάνι για να λειτουργήσει χρειάζεται υποδομές (σιδηρόδρομο, δρόμους, χώρους στάθμευσης κ.α.), τις οποίες δεν διαθέτει τώρα αλλά κάποια στιγμή θα τις ζητήσει. Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύω πως το λιμάνι δεν είναι «επιχείρηση»,  που πουλάμε και αγοράζουμε κατά το δοκούν αλλά βασική αναπτυξιακή υποδομή, που πρέπει να εντάσσεται στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Η πρότασή μου είναι η εξής: ξεχωριστές παραχωρήσεις  κάτω από έναν οργανισμό, που ελέγχεται από το κράτος, ο  οποίος θα περιλαμβάνει και τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το λιμάνι του Ρόττερνταμ στην Ολλανδία, που με 1.000 άτομα προσωπικό λειτουργεί αποτελεσματικά ως μία ιδιωτική επιχείρηση, η οποία έχει μόνο μία μετοχή και ανήκει στο δημόσιο και το δήμο του Ρόττερνταμ.      
   
  Μάριος Αρμάος, πολιτικός επιστήμονας
  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης»

  Η ιδέα να φτιάξω το εργαστήριο «Tadelakt» γεννήθηκε από την ανάγκη να σταθώ στο πλευρό των πυρόπληκτων της Ραφήνας με μια σειρά από πρωτοβουλίες, που θα τους μυήσουν στην οικολογική φιλοσοφία και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να διοργανώσω ένα τριήμερο σεμινάριο στις αρχές του Φλεβάρη, που να αφορά αυτή την κατασκευαστική τεχνική που μας έρχεται από το μακρινό Μαρόκο και ξεχωρίζει για το φυσικό και άρτιο αισθητικό της αποτέλεσμα.

  Πρόκειται για μια φανταστική αρχαία τεχνική, χάρις στην οποία μπορεί κανείς να φτιάξει αδιάβροχες επιφάνειες τοίχου στο μπάνιο και την κουζίνα αντί να χρησιμοποιήσει πλακάκια. Μπορεί ακόμη να κατασκευάσει είδη υγιεινής, όπως νιπτήρες και ντουζιέρες με μαρμαρόσκονη, ασβέστη, χώμα και φυσικά χρώματα.

  Με την ευγενική χορηγία του Jason Carow, το σπίτι του ίδιου και της οικογένειά του στο Ν. Βουτζά το οποίο δεν κατοικείται μετά τις καταστροφές που υπέστη στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, μετατράπηκε σε ένα λειτουργικό και άνετο εργαστήριο. Οι κάτοικοι της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν συνταγές μειγμάτων με ασβέστη και τεχνικές σοβά, ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό της παραδοσιακής μεσογειακής αρχιτεκτονικής, με τοπικά υλικά και το μαροκινό “savoir faire” για τα φινιρίσματα tadelakt για αδιάβροχες επιφάνειες. 

  Η ειδική στο Tadelakt, Claire Oiry, μας έκανε την τιμή, να έρθει από τα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται, ειδικά για να μας μεταφέρει τις γνώσεις της για αυτή την τεχνική και να μας δείξει πώς την εφαρμόζουμε στην πράξη. Η Claire είναι αρχιτέκτονας, απόφοιτος της σχολής της Grenoble στη Γαλλία, με εξειδίκευση στην ‘’αρχιτεκτονική με χώμα’’  (‘’architecture de terre”). Διδάχτηκε την τεχνική του tadelakt από κορυφαίους καθηγητές, όπως ο Danilo Dianti και ο Oumaima Bouslama και είναι δημιουργός της ιστοσελίδας www.spitispitaki.com, όπου μπορεί κανείς να βρει πρωτότυπες και μοντέρνες ιδέες για το σπίτι και τη διακόσμηση.

  Το εργαστήριο «Tadelakt»  ήταν μόνο η αρχή. Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε στην περιοχή μας ένα συνολικό έργο οικολογικής δόμησης για τους πυρόπληκτους, που επιθυμούν να ξανακτίσουν τα σπίτια τους με οικολογικά και υγιή οικοδομικά υλικά, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

   

  Βαλερή Βασιλικού, Σύμβουλος  Οικολογικών Λύσεων
  Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης»


     

  Βρισκόμαστε στο έτος 2019 και δυστυχώς έχω εκπλαγεί από τον σκοταδισμό που κυριαρχεί γύρω μας.

  Έχουμε όλες τις γνώσεις, τεχνικές αποδεδειγμένες πρωτοποριακές και αποτελεσματικές, μια επιστήμη υπερ - προχωρημένη κι εμείς συνεχίζουμε με αναχρονιστικές συνήθειες που μας καταστρέφουν.

  Το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι αν θα επιλέξουμε έναν δήμαρχο ή έναν πολιτικό. Επειδή πιστεύω ότι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό δήμαρχο, ανακοινώνω την εκ νέου υποψηφιότητα μου για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με τον συνδυασμό «Δύναμη Ανάπτυξης».

  Εντείνεται η ανησυχία για τον ιό της γρίπης H1N1 με τον  αριθμό των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα να αυξάνεται ραγδαία. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τους ειδικούς στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μεταξύ αυτών και στα παιδιά σχολικής ηλικίας.

  © 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.